Φωτιά στην Αττική: Πάνω από 33,7 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις των ασφαλιστικών εταιρειών

Φωτιά στην Αττική: Πάνω από 33,7 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις των ασφαλιστικών εταιρειών

Ποιες είναι οι πρώτες εκτιμήσεις της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για τις ζημιές από τις φωτιές στην Κινέτα και στο Μάτι – Μέσο κόστος ζημιάς στα κτίρια τα 41.300 ευρώ

mati2
Πάνω από 33,7 εκατ. Ευρώ αναμένεται ότι θα δώσουν οι ασφαλιστικές εταιρείες ως αποζημίωση για τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική στις 23 Ιουλίου. Το ποσό στηρίζεται στην πρώτη εκτίμηση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), με βάση τα στοιχεία που διαθέτει μέχει σήμερα.

Ειδικότερα, η ΕΑΕΕ εκτιμά ότι οι αποζημιώσεις των ασφαλίσεων περιουσίας (κατοικίες και επαγγελματικοί χώροι) θα ανέλθουν στα 32,4 εκατ. ευρώ. Μέχρι στιγμής έχουν δηλωθεί 785 ζημιές σε κατοικίες και σε επαγγελματικούς χώρους, με το μέσο κόστος ζημιάς να διαμορφώνεται σε 41.300 ευρώ περίπου.

Επιπλέον, έχουν δηλωθεί 212 ζημιές σε αυτοκίνητα, οι αποζημιώσεις των οποίων υπολογίζονται σε 1,3 εκατ. ευρώ, με τη μέση ζημιά να υπολογίζεται σε 6.300 ευρώ περίπου.


«Οι ασφαλιστικές εταιρίες μέλη της ΕΑΕΕ έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να υποστηρίξουν τους ασφαλισμένους τους με ενέργειες διαχείρισης καταστροφών που ανακοίνωσαν άμεσα, ενώ έχουν ήδη από τις πρώτες ημέρες καταβάλει αποζημιώσεις ή προκαταβολές σε αρκετές περιπτώσεις, εκπληρώνοντας με υπευθυνότητα την αποστολή τους και αποδεικνύοντας έμπρακτα την αξία της ιδιωτικής ασφάλισης», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση και προστίθεται ότι η ΕΑΕΕ συνεχίζει την έρευνα σχετικά με τις αποζημιώσεις από τις εν λόγω πυρκαγιές. Θα ακολουθήσουν αναλυτικότερα αποτελέσματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης