Φωτιά στην Αττική: Πάνω από 33,7 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις των ασφαλιστικών εταιρειών

mati2

Ποιες είναι οι πρώτες εκτιμήσεις της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για τις ζημιές από τις φωτιές στην Κινέτα και στο Μάτι – Μέσο κόστος ζημιάς στα κτίρια τα 41.300 ευρώ

Πάνω από 33,7 εκατ. Ευρώ αναμένεται ότι θα δώσουν οι ασφαλιστικές εταιρείες ως αποζημίωση για τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική στις 23 Ιουλίου. Το ποσό στηρίζεται στην πρώτη εκτίμηση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), με βάση τα στοιχεία που διαθέτει μέχει σήμερα.

Ειδικότερα, η ΕΑΕΕ εκτιμά ότι οι αποζημιώσεις των ασφαλίσεων περιουσίας (κατοικίες και επαγγελματικοί χώροι) θα ανέλθουν στα 32,4 εκατ. ευρώ. Μέχρι στιγμής έχουν δηλωθεί 785 ζημιές σε κατοικίες και σε επαγγελματικούς χώρους, με το μέσο κόστος ζημιάς να διαμορφώνεται σε 41.300 ευρώ περίπου.

Επιπλέον, έχουν δηλωθεί 212 ζημιές σε αυτοκίνητα, οι αποζημιώσεις των οποίων υπολογίζονται σε 1,3 εκατ. ευρώ, με τη μέση ζημιά να υπολογίζεται σε 6.300 ευρώ περίπου.


«Οι ασφαλιστικές εταιρίες μέλη της ΕΑΕΕ έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να υποστηρίξουν τους ασφαλισμένους τους με ενέργειες διαχείρισης καταστροφών που ανακοίνωσαν άμεσα, ενώ έχουν ήδη από τις πρώτες ημέρες καταβάλει αποζημιώσεις ή προκαταβολές σε αρκετές περιπτώσεις, εκπληρώνοντας με υπευθυνότητα την αποστολή τους και αποδεικνύοντας έμπρακτα την αξία της ιδιωτικής ασφάλισης», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση και προστίθεται ότι η ΕΑΕΕ συνεχίζει την έρευνα σχετικά με τις αποζημιώσεις από τις εν λόγω πυρκαγιές. Θα ακολουθήσουν αναλυτικότερα αποτελέσματα.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

nikkos

ρέ ανόητε ελληναρά να μένεις κυριολεκτικά μέσα η ανάμεσα η δίπλα σε πεύκα ,και να μήν εχεις κάνει ασφάλεια για φωτιά κλπ ,δίνοντας το πολύ 50 ευρώ τον χρόνο ...εισαι αξιος τής μοίρας και τής ανοησιο@αλακίας σου .......

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης