Φωτιά στην Κινέτα: Πάνω από 139 σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς

pyrkagia_kineta

Ωστόσο, εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό των κατεστραμμένων κατοικιών στις 200 – Συνεχίζεται η αποτίμηση των καταστροφών 

Μεγάλη καταστροφή υπέστησαν εκατοντάδες κατοικίες από την πυρκαγιά στην Κινέτα, όπως προκύπτει από τις πρώτες αυτοψίες που πραγματοποίησαν κλιμάκια της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 139 περιπτώσεις ολοσχερούς καταστροφής οικιών. Ωστόσο, ο δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκτίμησε ότι τα κατεστραμμένα σπίτια «αναμένεται να φθάσουν στα 200, όσες περίπου και οι οικίες που έχουν υποστεί μερικές πλην σοβαρές ζημιές». Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Σταμούλης εκφράζει ικανοποίηση, καθώς παρά την τεράστια περιβαλλοντική και οικονομική απώλεια, δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί.

Παράλληλα με τα κλιμάκια που προχωρούν από σήμερα σε αυτοψίες και καταγραφή ζημιών σε επαγγελματικούς χώρους, στις περιοχές του Δήμου Μεγάρων, συνεχίζεται και η αποτίμηση των καταστροφών εντός του οικιστικού ιστού από οκτώ κλιμάκια του δήμου μαζί με αυτά του υπουργείου και της Περιφέρειας Αττικής.

Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος Ιερόθεος Πολυχρόνης έκανε λόγο για αποτελεσματικό σύστημα κοινωνικής μέριμνας του δήμου, μετά την «έγκαιρη εκκένωση» των απειλούμενων περιοχών. «Όλοι οι πυροπαθείς στεγάστηκαν σε δομές του δήμου και στο νέο μεγάλο γηροκομείο μας» σημειώνει, ευχαριστώντας, παράλληλα, όλον τον κόσμο που προσφέρθηκε και συνέδραμε με είδη πρώτης ανάγκης τους πληγέντες.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου, έχουν καεί περίπου 60.000 στρέμματα από την εξάπλωση της πυρκαγιάς στα Γεράνεια Όρη και την περιοχή της Κορινθίας, όπου συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης τόσο από αέρος, όσο και με επίγειες δυνάμεις.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, για την καταγραφή των ζημιών των επαγγελματικών χωρών που διενεργεί η Περιφέρεια Αττικής ο κ. Βασιλείου ενημερώνει ότι εάν σε κάποια περίπτωση «για οποιονδήποτε λόγο δεν έχει γίνει αυτοψία», ο ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθυνθεί στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Δυτικής Αττικής, στα τηλέφωνα: 213-2047106 και 213-2047108.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

MANA_ISAAK

«Δολοφονήθηκαν για δεύτερη φορά τα παιδιά μας» δηλώνουν οι γονείς των Ισαάκ και Σολωμού - Άνοιξαν το μεσημέρι τα οδοφράγματα Δερύνειας και Λεύκας - Απλικίου , ενώ το Κυπριακό δεν έχει ακόμη λυθεί

εκαβ1

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, σε κρίσιμη κατάσταση και βρίσκεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ - «Βοηθήστε τη γυναίκα μου, βοηθήστε τη γυναίκα μου», φώναζε ο σύζυγός της από το διαμέρισμα

deltoro

Η πρόεδρος του απερχόμενου δημοτικού συμβουλίου Κηφισιάς τίθεται επικεφαλής του συνδυασμού που προκύπτει από την συμπόρευση της Κίνησης που δημιούργησε η ίδια και της Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας του δήμου Κηφισιάς, Ν.Ερυθραίας, Εκάλης