Πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία κατά της συνόδου του ΝΑΤΟ

IMG_4249

Περίπου 1.000 άτομα συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που ξεκίνησε από τα Προπύλαια - Ανοιχτοί όλοι οι δρόμοι στο κέντρο

ΑντίΝατοϊκο-αντιπολεμικό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν στα Προπύλαια της Αθήνας από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αριστερές οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Όπως αναφέρουν το σημερινό συλλαλητήριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της αποψινής συνάντησης κορυφής του συμβουλίου του ΝΑΤΟ με τους αρχηγούς κρατών.

Περίπου 1.00 άτομα συμμετείχαν στη διαδήλωση που ολοκληρώθηκε έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία. Κατά τη διάρκεια της πορείας, έκλεισαν όλοι οι δρόμοι γύρω από το κέντρο κατά μήκος της πορείας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα στενά, ωστόσο σταδιακά άνοιγαν, όσο οι διαδηλωτές θα κινούνταν προς την πρεσβεία.

Όπως σημειώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τα συλλαλητήρια αυτά γίνονται με αφορμή τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, η οποία «αποτελεί ένα νέο μεγάλο βήμα κλιμάκωσης του πολεμικού κινδύνου και των πολεμικών προετοιμασιών από την πλευρά των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους».

Η σύνοδος αναμένεται να λάβει σημαντικές αποφάσεις, με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όσους συμμετέχουν στα συλλαλητήρια να κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι «ευθυγραμμίζεται» με αυτή την «επικίνδυνη πολεμοκάπηλη πολιτική».

Επίσης, τονίζει ότι τα συλλαλητήρια αυτά αποτελούν βήμα στην ανάπτυξη ενός αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού, αντικυβερνητικού κινήματος, προκειμένου να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ.


antinatoiki_sugkentrwsi3Η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει ως εξής:

Η σύνοδος του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 11 και 12 Ιούλη αποτελεί ένα νέο μεγάλο βήμα κλιμάκωσης του πολεμικού κινδύνου και των πολεμικών προετοιμασιών από την πλευρά των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους, όξυνσης της επιθετικότητας απέναντι σε κάθε τάση αμφισβήτησης της πολιτικής τους και του ανταγωνισμού τους με τα άλλα καπιταλιστικά ιμπεριαλιστικά κέντρα (Ρωσία-Κίνα κλπ): Η Σύνοδος αυτή θα αποφασίσει:

Την ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων και την αύξηση της δυνατότητας επεμβάσεων παντού στον πλανήτη μέσα από την δημιουργία δύο νέων διοικήσεων και της «Πρωτοβουλίας Ετοιμότητας» με την συγκρότηση δυνάμεων άμεσης επέμβασης σε στεριά, θάλασσα και αέρα.

Την πλήρη υποταγή όλων των χωρών, την κατάργηση της δυνατότητας οποιασδήποτε χώρας να φέρει εμπόδια στην απρόσκοπτη διέλευση των νατοϊκών στρατευμάτων, συνολικά στις πολεμοκάπηλες και τυχοδιωκτικές επιλογές του.

Την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών όλων των χωρών στο εξωφρενικό 2% του ΑΕΠ και το φόρτωμα των λαών με δισεκατομμύρια για την βιομηχανία του θανάτου, ενώ ήδη βρισκόμαστε σε μια περίοδο που οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί αυξάνονται διαρκώς .

antinatoiki_sugkentrwsi


Τα βήματα στην νατοϊκή ολοκλήρωση των Βαλκανίων, μετά την πρόσφατη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ και την «σύσφιξη» των σχέσεων του ΝΑΤΟ με νέες χώρες σε Μ. Ανατολή και Αφρική.

Με αυτή την επικίνδυνη πολεμοκάπηλη πολιτική ευθυγραμμίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι η πρώτη που δαπανά το 2% του ΑΕΠ για τις πολεμικές δαπάνες, επεκτείνει και αναβαθμίζει τις αμερικανονατοϊκές βάσεις στην περιοχή, οικοδομεί τον αντιδραστικό και επιθετικό άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου- Ισραήλ, πολλαπλασιάζει τις στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων, -στέλνοντας μέσα και προσωπικό σε αποστολές φωτιά από την Αδριατική έως το Σουέζ και από την Κεντρική Μεσόγειο μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα, διεκδικεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρωνατοϊκή ολοκλήρωση των Βαλκανίων, επιδιώκοντας την αναβάθμιση της θέσης και του ρόλου του ελληνικού κεφαλαίου στην ευρύτερη περιοχή, εμφανιζόμενη σαν ο «καλός στρατιώτης του ΝΑΤΟ».

Γι' αυτούς τους λόγους καλούμε κάθε δύναμη του κινήματος και της Αριστεράς να οργανώσουν ΑΝΤΙΝΑΤΟΪΚΕΣ και ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ την Τετάρτη 11 Ιουλίου, πρώτη μέρα της νατοϊκής συνόδου στις Βρυξέλλες.

Οι διαδηλώσεις αυτές αποτελούν βήμα στην ανάπτυξη ενός αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού, αντικυβερνητικού κινήματος. Για να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και να μην ενταχθεί καμία άλλη χώρα σε αυτό. Για άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από οποιαδήποτε σύγκρουση, για την επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών αποστολών εκτός συνόρων. Για την άμεση μείωση των στρατιωτικών δαπανών, και να μην υπάρξει νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα.
• Ενάντια στην ευρωνατοϊκή ολοκλήρωση των Βαλκανίων, υπέρ της κοινής πάλης όλων των λαών των Βαλκανίων ενάντια στους εθνικισμούς, τις αστικές τάξεις, τον ιμπεριαλισμό.
• Ενάντια στους εθνικισμούς και σε κάθε μέτρο στρατιωτικοποίησης της κοινωνίας (στράτευση στα 18, στράτευση γυναικών κλπ). Για τα δικαιώματα των φαντάρων, για μαζικό κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό.
• Ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και την αντιδραστική της πολιτική.

IMG_4250
IMG_4249
IMG_4248
IMG_4247
IMG_4246

ΣΧΟΛΙΑ (11)

tsirko

Οι άνθρωποι των σπηλαίων εκ περισσού ορμώμενοι!!!

εξω απο τον πλανητη γη

οχι στον γηισμο, οι εξωγηινοι ειναι αδερφια μας, Σωρρα ζεις στον Σειριο

Αντιδογματικός

Χίλιοι πνευματικώς καθυστερημένοι ,αιθεροβάμονες ουτοπιστές, θύματα κομμουνιστικής πλύσης εγκεφάλου ,μαρξόπληκτοι αριστεροί.Περαστικά τους

Q

Κυβερνηση Λεσβου - κομμα Μυτιληνης.

αρρωστα μυαλα

τους αξίζει το περιθώριο

Tzigger

Το Δικαστήριο επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 25 ετών στην Πόλα Ρούπα, για την συμμετοχή της στον Επαναστατικό Αγώνα. Αυτά είναι τα ευχάριστα ! Φιλάκια !!!

Κλασσικοι

Ρωσολαγνοι αναρχοαπλυτοι αριστεροι Ρωσια βομβαρδιζε την Γεωργια κανεις δεν εκανε η ειπε τιποτα Ρωσια κανει πολεμο στην Ουκρανια για την Κριμαια κανεις τιποτα ουτε μια πορεια τιποτα σου λεω ισα ισα τους υποστηριζαν τους Ρωσους εδω θυμαμαι οταν πηρε ο Πουτιν την Κριμαια και αρχισαν να πεφτουν οι κυρωσεις και ο Τσιπρας ειπε οχι ολοι οσοι ξερω τον χειροκροτουσαν και ελεγαν ΕΛΛΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ αχαχαχαχα

@

Μάλλον τους μπερδεύεις με τους ελάχιστους οπαδούς του Βελόπουλου . Ανθρωποι του Τσίπρα είναι που παρουσιάζονται ως αντίθετοι αλλά την κρίσιμη στιγμή της ψήφου λένε : συριζα , δεν έχουμε άλλη επιλογή . Μόνο κάποια πολιτικά θύματά τους ρίχνουν τα δικά τους ψηφοδέλτια δηλαδή λαμβάνουν μερικές χιλιάδες ψήφους πανελλαδικά και τίποτε περισσότερο ...

άλλη μιά

Αλλη μιά προσπάθεια να ξεκόψουν οι ανταρσυες ανταριζες απο τον συριζα . Μαντεύω το τελικό αποτέλεσμα : θα παραμείνουν αυτόνομη οργανωτικά συνιστώσα του συριζα δηλαδή άλλη μιά προσπάθεια με κατάληξη ....όπως συνήθως .

Tzigger

Γραφικός ετερόκλητος όχλος. Ανάξιος σημασίας

ωχ

Κυβερνάμε και κατακρίνουμε τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Μιλάμε για πολύ ΠΑΣΟΚ καταστάσεις. Τι τους εμποδίζει - πλην της μασαμπούκας - να υλοποιήσουν τη "Θεσσαλονίκη"; Μιλάμε για Δαφνί καταστάσεις. Ουάου Μπαρούφες....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

elpidoforos1

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, σε μήνυμά του προς τον πατέρα του 18 μηνών αγοριού, δηλώνει ότι μίλησε με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι εντός ολίγων ημερών θα έχει λύσει οριστικά το θέμα

10
SYSKEPSH

«Φαρ Ουέστ» στην Κρήτη, με κτηνοτρόφους να απειλούν ακόμα και δημάρχους, σύμφωνα με καταγγελίες - Πώς καταφέρνουν να ξεγελούν τις Αρχές και να λαμβάνουν πολύ μεγαλύτερες επιδοτήσεις, από αυτές που δικαιούνται

2