3on3 Street Ball: «Τάπα στη βία και τον ρατσισμό»

2__1_

Στο Κλειστό Ολυμπιακού Γυμναστηρίου Γαλατσίου στο ΠΑΛΑΙ, το Σάββατο 30 Ιουνίου & τη Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και ειδικότερα των φίλων της καλαθοσφαίρισης θα φιλοξενηθεί στο Κλειστό Ολυμπιακού Γυμναστηρίου Γαλατσίου στο ΠΑΛΑΙ, το Σάββατο 30 Ιουνίου & τη Κυριακή 1 Ιουλίου 2018.

Το 3 on 3 Street Ball «Τάπα στη βία και τον ρατσισμό» είναι ένα τουρνουά μπάσκετ και συγχρόνως μια σπουδαία φιλανθρωπική δράση, με ισχυρό κοινωνικό μήνυμα κατά της βίας και του ρατσισμού. Ο Δήμος Γαλατσίου και οι Γαλατσιώτες έχουν αγκαλιάσει το συγκεκριμένο τουρνουά καθώς πλέον είναι η 3η φορά που διοργανώνεται στην πόλη. Το 2016 οι συμμετοχές ήταν στους 700 και το 2017 στους 1.080.

3


Ο Δήμος Γαλατσίου σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ), την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής 18 Μαΐου 2018 σχετική Συνέντευξη Τύπου. Στην συνέντευξη, παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη του Δημάρχου Γαλατσίου, Γιώργου Μαρκόπουλου αλλά και του προεδρείου του ΠΣΑΚ (Μανώλη Παπαμακάριο, Πρόεδρο, Δημήτρη Μαυροειδή, Αντιπρόεδρο και Βασίλη Ξανθόπουλο, Γενικό Γραμματέα) παρουσιάστηκε το τουρνουά αλλά και ευρύτερα θέματα που αφορούν τον Σύνδεσμο και γενικότερα το άθλημα του μπάσκετ.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου ενώ ευχαρίστησε την Ομοσπονδία και τον ΠΣΑΚ χαιρέτησε την διοργάνωση καθώς ο Δήμος Γαλατσίου βρίσκεται πάντα δίπλα στις πρωτοβουλίες που δίνουν μηνύματα όχι μόνο αθλητικά αλλά και κοινωνικά. Μεταξύ άλλων τόνισε: «Είναι τιμή και χαρά για μας που φιλοξενούμε τουρνουά 3on3 “Τάπα στην βία και στον ρατσισμό”. Η διοργάνωση θα γίνει σε μια εγκατάσταση που μέχρι και τρία χρόνια πριν ήταν κλειστή και κατεστραμμένη και είναι η πρώτη ολυμπιακή εγκατάσταση που παραχωρήθηκε στην τοπική αυτοδιοίκηση. Σήμερα αθλούνται στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου περίπου 1.000 άτομα. Η συμβολή του κ. Βασιλειάδη ήταν πολύ σημαντική για την παραχώρηση της εγκατάστασης στον Δήμο μας».

1__1_


Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης με τη σειρά του συνεχάρη τόσο την Ομοσπονδία και τον ΠΣΑΚ όσο και τους Έλληνες παίκτες που συμμετέχουν σε δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, παρά τον λιγοστό χρόνο διακοπών που διαθέτουν. «Το μπάσκετ έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι βρίσκεται όχι μόνο στην πρωτοπορία του αθλητικού κινήματος, αλλά και των κοινωνικών κινημάτων που αναπτύσσονται στην χώρα μας. Το τουρνουά που έχει γίνει θεσμός έρχεται να καταδείξει το στενό δέσιμο του αθλήματος με την ελληνική οινωνία», είπε κλείνοντας την τοποθέτησή του. Εκτός από τον Δήμου Γαλατσίου, οι Δήμοι που θα λάβουν μέρος συνολικά σε αυτή την δράση είναι επίσης: Δήμος Θεσσαλονίκης (26-27 Μαΐου), Δήμος Αχαρνών (9-10 Ιουνίου), Δήμος Ελευσίνας (23-24 Ιουνίου) και ο Δήμος Χανίων (7-8 Ιουλίου).Τις ημέρες που θα λάβει χώρα το τουρνουά μπάσκετ συγκεντρώνουμε τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο και το κοινωνικό συσσίτιο του Δήμου Γαλατσίου. Συμμετοχή στο τουρνουά είναι ΔΩΡΕΑΝ και μπορείτε να δηλώσετε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του ΠΣΑK. Οι αθλητές που θα λάβουν μέρος στους φιλανθρωπικούς αγώνες είναι οι εξής: Γιάννης Δημακός, Ίαν Βουγιούκας, Νίκος Γκίκας, Χρήστος Σαλούστρος, Ανδρέας Γλυνιαδάκης, Βασίλης Ξανθόπουλος, Βασίλης Καββαδάς, Δημήτρης Μαυροειδής, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Μανώλης Παπαμακάριος, Λάζαρος Παπαδόπουλος, Κώστας Χαραλαμπίδης, Νίκος Χατζηβρέττας, Κώστας Τσαρτσαρής, Δήμος Ντικούδης, Λίνος Χρυσικόπουλος, Βαγγέλης Μαργαρίτης, Σπύρος Μούρτος, Γιάννης Αθηναίου, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Δημήτρης Τσαλδάρης, Νίκος Μπάρλος, Νίκος Βούλγαρης, Γίωργος Τσιάρας και Σάκης Γιαννακόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

ΝΝ

Το σωστό θα ήταν εάν στο τέλος είχε προστεθεί η φράση, τάπα στη βία και στο ρατσισμό που βιώνουν οι Έλληνες....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

car-women-women

Περίεργα και όμως αληθινά περιστατικά συμβαίνουν τα τελευταία δύο χρόνια, κυρίως στα Βόρεια Προάστια της Αττικής, πολλά από τα οποία μάλιστα έχουν καταγγελθεί στις αρχές και διερευνώνται…