Απίστευτο βίντεο: Πολίτης ψάχνει απεγνωσμένα βοήθεια στο... «άδειο» αστυνομικό τμήμα του Κορυδαλλού

Ένας πολίτης που «τόλμησε» να περάσει Σάββατο μεσημέρι το κατώφλι του Α.Τ Κορυδαλλού για μια απλή ταυτοποίηση στοιχείων, διαπίστωσε ότι σε ολόκληρο Α.Τ... δεν υπήρχε ψυχή

Λιγότερες περιπολίες της ΔΙ.ΑΣ, κλειστά τμήματα που λειτουργούν με ωράριο ...ληξιαρχείου, την ώρα λοιπόν που ληστές, διαρρήκτες και σκληροί κακοποιοί αλωνίζουν.

Η Αστυνομία αδυνατεί να αντεπεξέλθει στα νέα δεδομένα που επικρατούν στο χάρτη της εγχώριας εγκληματικότητας και η αλλαγή στον τρόπο διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού δημιουργεί τεράστια κενά στην αστυνόμευση. Και αυτό γιατί, μεγάλος αριθμός αστυνομικών ασχολείται ως στατική δύναμη, με τη φύλαξη στόχων και Α.Τ παραμένουν κλειστά τις νύχτες και τα Σαββατοκύριακα.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο που παρουσιάζει το protothema.gr, το Σάββατο το Τμήμα του Κορυδαλλού παραμένει κλειστό, αφού οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό κάνουν αδύνατη τη λειτουργία του.

Ο πολίτης που είχε συνηθίσει τα τμήματα να λειτουργούν όλο το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με μια δυσάρεστη και ασυνήθιστη πραγματικότητα που μόνο προβληματισμό και απορίες δημιουργεί.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο πολίτης που πέρασε Σάββατο μεσημέρι το κατώφλι του Α.Τ για μια απλή ταυτοποίηση στοιχείων, διαπίστωσε ότι σε ολόκληρο Α.Τ, δεν υπήρχε ψυχή...Και αυτό γιατί, δεν υπήρχε διαθέσιμο προσωπικό για να λειτουργήσει η βάρδια του Σαββάτου σε μια περιοχή που η εγκληματικότητα βρίσκεται στο «κόκκινο».

Έτσι, χρειάστηκε να επιστρέψει το περιπολικό της Τροχαίας και οι δύο αστυνομικοί που από το πρωί έτρεχαν για την καταγραφή τροχαίων ατυχημάτων πάει πίσω στο γραφείο για να γίνει η εξακρίβωση των στοιχείων του πολίτη. Οι αστυνομικοί δηλαδή που υπηρετούν σε τμήματα και υπηρεσίες δύσκολες αναγκάζονται να τρέχουν από το πρωί μέχρι το βράδυ για να τα προλαβαίνουν όλα αφού δεν υπάρχει προσωπικό για να τα στελεχώσει.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι τα περισσότερα από τα μισά Τμήματα Ασφαλείας της Αττικής με το που πέφτει το σκοτάδι βάζουν λουκέτο. Η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού είναι τόσο μεγάλη που οι αστυνομικοί δεν φθάνουν για να λειτουργούν όλο το 24ωρο. Ακόμη και σε αυτό το μειωμένο προσωπικό γίνονται αποσπάσεις με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι οριακή. Όπως για παράδειγμα στο ήδη αποψιλωμένο Τμήμα των Εξαρχείων όπου πρόσφατα από τους λιγοστούς αστυνομικούς που υπηρετούν πήραν δύο άτομα για να υπηρετήσουν σε πρεσβείες του εξωτερικού.
Α.Τ. Κορυδαλλού

“Όταν δεν είναι ώρες γραφείου, απόγευμα και βράδυ, δυστυχώς στα περισσότερα τμήματα σχεδόν σε όλη την ελληνική επικράτεια υπάρχει μόνο αστυνομικός υπηρεσίας και ο σκοπός, αν υπάρχει σκοπός. Τα τμήματα ως βασικό κύτταρο αστυνόμευσης έχουν περιθωριοποιηθεί διότι δεν έχουν κόσμο. Στην ουσία είναι ΚΕΠ, δεν είναι αστυνομικά αυτά τα τμήματα. Την κατάσταση αυτή την γνωρίζει η κυβέρνηση και η ηγεσία μας αλλά δυστυχώς δεν κάνουν κάτι για να την επιλύσουν” δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Θεόφιλος Παπαδάκης στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και την εκπομπή “Εντός ΘΕΜΑτος” με τους Γιώργο Λαμπράκο και τον Παναγιώτη Σουρέλη.

ΣΧΟΛΙΑ (32)

Μπασκίνας η μπατσίνα!!!

Το βίντεο με τον περουκάκια είναι ανοησίες... Στο ΑΤ Κορυδαλλού το γραφείο Αξιωματικού Υπηρεσίας είναι στο ισόγειο και είναι το μόνο γραφείο. Στους ορόφους είναι αναμενόμενο να μην λειτουργούν τα γραφεία το Σαβ/κο. Αυτό δεν δικαιολογεί το μπ@ρδέλο αλλά το εξηγεί. Προσωπική μου εμπειρία πριν 18 μήνες, ένα μεσημέρι στις 14:00μμ στην πλατεία Μέμου σταμάτησε ομάδα Δίας συγγενή μου έξω από το κατάστημα που διατηρεί και του κάνανε εξακρίβωση στοιχείων. Όταν εγώ παρενέβει πράξανε το ίδιο και σε μένα και τους έδωσα την ταυτότητά μου. Μου ζήτησαν να τους ακολουθήσω στο ΑΤ Κορυδαλλού γιατί έδειξε η διασταύρωση των στοιχείων μου κάποιο πρόβλημα χωρίς να μου εξηγήσουν τον λόγο. Δέχτηκα και μετέβει με δικό μου μέσο, συνοδεία τους. Εκεί ένα ένστολο τσόλι με νύχια μπλε σαν κουπιά κωπηλασίας που δεν ήξερε να χειριστεί τι σύστημα και έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνο για εξηγήσεις με κράτησε 2 ώρες χωρίς να μόυ πει τον λόγο και με συμπεριφορά τεράστιας αναίδειας που της έδινε η ανύπαρκτη εξουσία της και το γεγονός ότι ήταν ωραίο γκομενάκι που το χαλβάδιαζαν οι συμπαθείς κατά τ' άλλα νεαροί συνάδελφοί της. Μάλιστα μου ζητήθηκε να πάω στο προσωρινό κρατητήριο εντός του γραφείου, μέχρι να βρεθεί άκρη, λόγω του ότι άλλαζε η βάρδια και δεν είχε αρκετούς αστυνομικούς να με φυλάνε... Όταν τους είπα πως δεν είναι αναγκαίο να μπω μέσα στο δωματιάκι καθώς και συνεργαζόμενος ήμουν, ήρεμος παρά την ταλαιπωρία και την προσβλητική της στάση (επίσης είχα μεγαλύτερο βαθμό από όλους τους εκεί ένστολους) τελικά οδηγήθηκα στο προσωρινό κρατήριο. Μετά από συνολικά 2 ώρες μου είπε ότι είμαι ελεύθερος και μπορώ να φύγω... Όταν ζήτησα τον λόγο της προσαγωγής μου, μου απάντησε το τσουλ...κι ότι αν θέλει μου το λέει...! Ο λόγος τελικά ήταν ότι με μπέρδεψαν με κάποιον που είχε δηλωθεί ως εξαφανισμένος με τα ίδια στοιχεία!!! Ο μόνος λόγος ήταν ότι η κοπελίτσα δεν μπορούσε να πατήσει τα σωστά πλήκτρα με τα καμπαρετζούδικα νύχια και δεν μπήκε στον κόπο να μου ζητήσει μια συγγνώμη για την δίωρη άνευ λόγου ταλαιπωρία και πιθανόν παράνομη κράτησή μου. Χαλάλι του, γκομενάκι ήταν, τι παραπάνω να κάνει;

John

@ Μπασκίνας η μπατσίνα!!! 08/05/2018, 14:18 ....... Στην Ελβετία φίλε, ναι στην προχωρημένη χώρα την Ελβετία όταν την διασχίζαμε με ΙΧ γιναμε παραβάτες. ..... Τροχαία παράβαση καθαρή , ναι την κάναμε. ..... Μας έπιασαν με τις κάμερές τους και παρακάτω μας σταμάτησε ένα περιπολικό τους. .... Ενας Ελβετός ολος και όλος αστυνομικός με κοτσιδάκι και μουσάκι ηταν μέσα στο περιπολικό. ..... . Προσπάθησε να μας δώσει να καταλάβουμε στα Γαλλικά, στα Αγγλικά και στα Ιταλικά ότι κάναμε παράβαση και για πρόστιμο. ..... Εμείς κάναμε τον "ψοφιο κοριό" Δηλαδή Νο σπικ Ινγκλις , το ιδιο και για Γερμανικά και για Ιταλικά. μπας και μας αφήσει να φύγουμε, δυστυχώς όμως ..... Μας ειπε περιμένετε. Εκει να δείτε το ""φέεεετα"" Δηλαδή το γιαβας γιαβάς των Τούρκων στο περίμενε. Κάπου 45 λεπτά να περιμένουμε. Αυτός να κάθεται να κάνει τα τηλέφωνά του , να μιλάει με τους συναδέλφους του μέσω της Μοτορόλας του περιπολικού. Μέχρι που ήλθε ένα άλλο περιπολικό με δυο αστυνομικούς αυτή την φορά. Και μας είπαν να τους ακολουθήσουμε. Στον αστυνομικό σταθμό περιμέναμε γύρω στις 4 ώρες ακόμα. ..... Μέχρι που εδέησαν και μας συνέδεσαν τηλεφωνικά με Ελληνόφωνο μεταφραστή όπου αυτός μας εξήγησε για τα της παραβάσεώς μας , για το πως μπορούμε να πληρώσουμε το πρόστιμό μας κλπ κλπ. Άλλη περίπου μισή ώρα με τα διαδικαστικά του προστίμου και μετά φύγαμε. ......... Πίσω στην Ελλάδα συζήτησα την περιπέτεια της Ελβετίας με φίλο αξιωματικό της αστυνομίας. ..... Ξέρετε τι μου απάντησε? . Είναι και στις πρακτικές ή αστυνομικές μεθόδους και η ασκοπη παραμονή κάποιων εως πολύωρη μέσα στα αστυνομικά τμήματα , έτσι για σπάσιμο του τσαμπουκά,, για κοψιμο του βήχα, και ότι για την δική μου περίπτωση μου είπε, θα το σκεφτείς πολύ πριν ξανακάνεις αυτό που έκανες στην Ελβετία γιατί θα έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου την ταλαιπωρία που υπέστης. Το πρόστιμο μπορεί να το ξεχάσεις αυτή την ταλαιπωρία σου ποτέ....... Μήπως και εσυ λοιπόν υπέστης στο περίπου μια από τα ίδια σκόπιμα ?

Μπασκίνας η μπατσίνα vol.II

Εγώ καλέ μου άνθρωπε και ταυτότητα είχα μαζί μου και τους ακολούθησα ευχαρίστως στο τμήμα για εξακρίβωση και περίμενα υπομονετικά δεχόμενος την ασχετοσύνη και την αγένεια της αστυνομικού που της διέφευγε η αποστολή της και ο όρκος της. Δεν έκανα τίποτα παράνομο, δεν τέθηκε θέμα προστίμου, ούτε έκανα την παλαβή. Ένας πολίτης καλοπροαίρετος με σεβασμό στον νόμο και με κάθε διευκόλυνση στο έργο των οργάνων του νόμου. Μια λεπτομέρεια, αν δεν ήμουν εκπαιδευμένος κυρίως στο να ελέγχω την ψυχραιμία μου, θα μπορούσα να αφοπλίσω το μισό τμήμα και να έκοβα εγώ μαχαίρι την περίεργη αίσθηση τους περί τσαμπουκά.. Αλλά την όποια εκπαίδευση και εμπειρία μου την κρατώ παρακαταθήκη για τους εκτός συνόρων εχθρούς. Για τα εντός συνόρων καρκινώματα, λέω ο Θεός να μας λυπηθεί! Πάντα ρωτούσα τον ευατό μου: "τι κάνω εγώ για την πατρίδα μου και όχι τι κάνει αυτή για μένα". Γνωρίζοντας εξ αρχής τις απαντήσεις στα δυο ερωτήματα. Να αγωνιστώ να φανώ αντάξιος και να αναμένω μόνο περιφρόνηση και ταπείνωση.

Γιάννης Γ

@vol.II 09/05/2018, 18:02 ........ Και εμείς είχαμε τις ταυτότητές μας νέου τύπου και διαβατήρια μαζί γιατί θα πηγαίναμε και Αγγλία. ...... Το μόνο σφάλμα μας να ηταν ότι δεν έπρεπε να φερθούμε "Ελληνικά" δηλαδή το ότι δεν μιλάμε καθόλου τέτοια Αγγλικά ή Γαλλικά ή Ιταλικά για να μπορέσουμε να συνενοηθούμε ευθύς εξ αρχής. ..... Γιατί υπολογίζαμε να πούν ότι το άντε να βγάλουμε άκρη με αυτούς τους Ελληνες τώρα, και να μας αφηναν να φύγουμε. ..... Αλλά και αυτοί φέρθηκαν με την αστυνομική πρακτική "σπάσε τους τον τσαμπουκά" για να το ξανασκεφτούν εάν θα ξανακάνουν αυτό που έκαναν .. .... Ακόμα και να μην πολυπίστεψαν έστω ότι τα Αγγλικά μας είναι επιπέδου // πουτ δη κότ ντάουν// ή να προδοθούμε ότι δεν μιλάμε μια ξένη γλώσσα.

Δεν ήξερες, δεν ρώταξες?

για γνήσιο της υπογραφής πάς κατευθείαν στο Γρηγόρη!

logiki

και τι να κάνει δηλαδή ο μπατσος?του λένε κατσε γωνία Γαλατσίου και περιμένε εντολές..κάθεται και περιμένει.Αν του δώσουν εντολές καβαλαει μηχανη και παει να κάνει την δουλειά του..Γιατι να μην πάρει καφέ?Απλα πιστεύω και τους μπάτσους τους περνει η μπάλα της δημοσιουπαλληλικης ιδιότητας απο αυτόυς που δυστυχώς δεν μπήκαν με βύσμα παλαιότερα ή με Ασεπ τώρα στο δημόσιο.

Μπουφάν

Μετά την εκκαθάριση που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επί Σαμαρά διώχνοντας όλους αυτούς που είχαν μπει σαν ειδικοί φρουροί στην αστυνομία αλλά με ψεύτικα στοιχεία και τώρα διώκονται ποινικά,η αστυνομία δεν έχει σταθεροποιηθεί.γιατι διώχθηκαν όλοι αυτοί αλλά δεν υπήρχε πλάνο αντικατάστασης έτσι τα τμήματα έμειναν γυμνά...

Δηλαδή,

Τι έπρεπε να κάνει; Να κρατήσει τους πλαστογράφους, απατεώνες και ψεύτες να μας φυλάνε; Μάλιστα, κατά τα γραφόμενά σας, αυτοί ήταν τόσοι πολλοί, που φταίει η αποπομπή τους για την αποδυνάμωση των τμημάτων !!! Και μιλάμε για αστυνομικούς !!! Έλεος!!!

Προυφαν

Χαζός είσαι ,ε?είπα πως όταν κάνεις κάτι πρέπει να έχεις και ένα πλάνο...άμεση αντικατάσταση με νέα προκήρυξη..

Παθών

Η ελληνική αστυνομία ειναι ενα δημόσιο τεμπελχανειο σαν τις υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες, έχει κι αυτή τους κοπανατζηδες της τους φαντομαδες της τους πονηρούς της κτλπ.Οσο για τον πολίτη άμα πήγαινε δίπλα στις καφετέριες περισσότερους θα έβρισκε απ ο,τι στο τμήμα.Και εγω μια φορα που εψαχνα εναν συγκεκριμςνο υπαλληλο στην ΔΟΥ μου για μια δουλειά που ηξερε να κανει μονο αυτος ο συνάδελφος του με έστειλε σε μια καφετέρια πιο κατω να τον βρω οπως και έγινε, πήγα τον βρηκα καθησα στο τραπέζι με τους φίλους του απο την ΔΟΥ καναμε την δουλειά στο τραπέζι με τους καφέδες και τον κερασά και τον καφέ.Ετσι λειτουργεί το δημόσιο για αυτό οι κύριοι δεν θελουν να ακούσουν ουτε κατα διάνοια την λέξη "αξιολόγηση" και "έλεγχο"

Εκει σας θελωωω...,Στα δυσκολα!

Εγω φιλε συμφωνω.Να τη καταργησουμε.Ετσι και αλλιως τι μας προσφερει;Μονοι μας φυλαμε τα σπιτια μας,αν μπουν μεσα κλεφτες η σκοτωνοντε η μας σκοτωνουν...και σε περιπτωση που πιασουν καποιον κλεφτη οι μπατσοι την επομενη μερα βρισκοντε εξω.Οποτε να καταργηθει.Δε σε βλεπω ομως να διαμαρτυρεσαι για τη νομοθεσια...που τους βγαζει εξω τους φονιαδες και τους κλεφτες!!!!!Εκει μουγκα!!!Αλλαγη εκει δε θες;;;

ΔΥ

Καλα ρε τσιγκουνη, σου ελυσε το προβλημα ο συναδελφος στο πι και φι αν και ηταν σε ωρα αναπαυσης και μονο καφε τον κερασες?? Κερασε του και ενα γλυκο βρε αδερφε.

μακης

αν 90 αστυνομικοι φυλανε τον τουρκο μουσουλμανο πραξικοπηματια μην τον πειραξει ο Ερντογαν,που να περισσεψουν να εξυπηρετησουν τους Ελληνες ιθαγενεις?

ΑΠ

Eιχαν σχολάσει τα βύσματα για αυτό δεν βρήκε κανέναν!!

δημοσιοκοπρόσκυλο

δεν πειράζει, αρκεί που πληρώνετε υπέρογκους φόρους, για να μας συντηρείτε

F3

ποιας γειτονιάς? όλα τα καφέ γεμάτα μπάτσους είναι

@F3

Όπως κατάλαβες δεν απαντάει κανένας αστυνομικός στα σχόλια σας περί ολιγωρίας γιατί είναι στη δουλειά. Εσείς οι άεργοι βρίσκετε χρόνο για σχόλια...

Άλαλος

Απο μόνο του αυτό το βίντεο δείχνει έναν και μόνο υπεύθυνο για την δίάλυση του σώματος τον Κο Τόσκα...Τι να πρωτοσχολιάσεις εδώ;;;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

old-man-car

Δικαίωμα οδήγησης εντός ελληνικής Επικράτειας θα παρέχεται στους ηλικιωμένους υποψήφιους οδηγούς που έχουν επιτύχει στις εξετάσεις διενέργειας δοκιμασιών και συμπεριφοράς αλλά δεν μπορούν να έχουν άμεσα στα χέρια τους το νέο έντυπο οδήγησης

skoni_ditiki_ellada

Η πρόγνωση του καιρού  μέχρι και την Πρωτομαγιά: Πότε υποχωρεί η σκόνη  -  Με τι καιρικές συνθήκες θα επιστρέψουν οι εκδρομείς - Ενημερωθείτε για την κίνηση  στο Λεκανοπέδιο Αττικής και στις εθνικές οδούς