Δημοσκόπηση: Κοινά αποδεκτή λύση για το Σκοπιανό επιθυμεί το 71% των Ελλήνων

88_kkk1

Τάσσεται υπέρ  μιας σύνθετης ονομασίας  που να ισχύει έναντι όλων - Ανήσυχοι, αλλά ψύχραιμοι για τις προθέσεις της Τουρκίας

Ενδιαφέροντα στοιχεία αποτυπώνουν τα στοιχεία δημοσκόπησης της Palmos Analysis, τόσο για το Σκοπιανό, όσο και για τα ελληνοτουρκικά.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Tvxs.gr., αναφορικά με το Σκοπιανό, η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών τάσσεται υπέρ μιας κοινά αποδεκτής λύσης του ονόματος, που να έχει ισχύ έναντι όλων.

Μάλιστα 6 στους 10 δηλώνουν πως θα πρέπει να γίνει αποδεκτή μια ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία».Ειδικότερα, στη διαπραγμάτευση για το θέμα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), η έρευνα καταγράφει την συμφωνία μιας συντριπτικής πλειοψηφίας, της τάξης του 71% με την επιδίωξη μιας κοινά αποδεκτής λύσης ονόματος που να ισχύει έναντι όλων.

Η στάση αυτή καταγράφεται τόσο μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (80%) όσο και μεταξύ αυτών της ΝΔ (68%), ενώ μόλις το 14% των πολιτών δηλώνει πως επιθυμεί να συνεχιστεί το σημερινό καθεστώς της διπλής ονομασίας.Παράλληλα, το 57% συμφωνεί με μια λύση που θα περιλαμβάνει σύνθετη ονομασία και θα ισχύει έναντι όλων, σλαβόφωνη και αμετάφραστη, συνοδευόμενη από αλλαγή του Συντάγματος της πΓΔΜ για τα ζητήματα του αλυτρωτισμού, όπως φαίνεται να είναι η βασική επιδίωξη της ελληνικής πλευράς.

Κι εδώ παρατηρείται «διακομματική» συμφωνία σε επίπεδο ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ (61% και 62% αντίστοιχα), αν και στους ψηφοφόρους της ΝΔ εμφανίζεται μεγαλύτερο ποσοστό διαφωνίας (25% έναντι 18% μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ) αλλά πάντως μειοψηφικό.

Ανήσυχοι για τα ελληνοτουρκικά


Όσον αφορά το δεύτερο μεγάλο εθνικό θέμα, των σχέσεων Ελλάδας και Τουρκίας, οι πολίτες δηλώνουν ανήσυχοι, αλλά ψύχραιμοι.

Ειδικότερα, αναφορικά με τα πρόσφατα επεισόδια στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όπως ο εμβολισμός σκάφους του λιμενικού από τουρκική ακταιωρό, τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών στον Έβρο, τις εμπρηστικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων κλπ, εμφανίζονται ανήσυχοι, καθώς περίπου οι 4 στους 10 θεωρούν τα παραπάνω ως ενδείξεις «επικείμενης επιθετικής ενέργειας της γειτονικής χώρας εναντίων ελληνικών εδαφών».

Αντιθέτως, το 36% δηλώνουν ότι τα επεισόδια αυτά προκαλούνται από την Τουρκία για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης και αποπροσανατολισμού από άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκική ηγεσία, ενώ για το 14% και οι αμφότεροι οι παραπάνω λόγοι θεωρούνται ισχυροί.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το χρονικό διάστημα 12-15 Απριλίου σε δείγμα 1009 πολιτών πανελλαδικά, ανδρών και γυναικών, άνω των 17 ετών.ΣΧΟΛΙΑ (65)

Και απο πού προκύπτει,

Ρε παλληκάρια ότι οι 6 στους 10 θεωρούν ότι είναι αποδεκτή μια ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία»; Στα παραπλανητικά ερωτήματα της δημοσκόπησης, δεν αναφέρεται καν το ερώτημα του όρου Μακεδονίας. Άλλωστε τα συλλαλητήρια, απάντησαν, και είναι οι αναμφισβήτητες " δημοσκοπήσεις" , γιατί δεν επιδέχονται μαγειρέματα, μια εικόνα 1000 λέξεις.

κούκου...

Οταν λέμε αμοιβαία αποδεκτή λύση σημαίνει: α. ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχτεί τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και προφανώς αυτό το δέχονται οι Σκοπιανοί αν θέλουν να σέβονται την ιστορία και την ταυτότητα των λαών και να είναι καλοί γείτονες!Αλλιώς δεν είναι αμοιβαίο! β.ότι η Ελλάδα μπορεί να αναγνωρίσει και να δεχθεί οποιοδήποτε άλλο όνομα για τα Σκόπια πλην βεβαίως του ονόματος της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ διότι ανήκει σε αυτήν.Αλλιώς δεν είναι αμοιβαίο! γ.ότι ο όρος "αμοιβαία αποδεκτή"δεν σημαίνει -εννοείται-ότι θα πρέπει να υπάρχει ο όρος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ή παράγωγό του.Αλλιώς δεν είναι αμοιβαίο! δ.ότι ο όρος "αμοιβαία αποδεκτή"είναι άκυρος διότι οι λαοί έχουν την ταυτότητα και την ονομασία τους,τη γλώσσα τους και τον πολιτισμό τους και δεν ξυπνάνε ένα πρωί για να τα διαπραγματευτούν και να τα θέσουν ....υπό αμοιβαιότητα! Αλλιώς δεν είναι αμοιβαίο!

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

Αν επιθυμείτε τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ή παράγωγό του,τι έγινε παιδιά?Την πήρε ο άνεμος ή χάθηκε κάπου στους.....στατιστικούς λογαριασμούς?

Να θυμίσω

σε κάποιους ότι: α.Δεν είμαστε ιθαγενείς από την άγρια ζούγκλα β.Δεν είμαστε οι μπολσεβίκοι του Στάλιν γ.Δεν είμαστε χθεσινοί!!...με τις ....δημοσκοπήσεις!!! δ.Γνωρίζουμε τους .....καθοδηγητές και διαμορφωτές της κοινής γνώμης!! ε.Δεν έχουν πέρασι πια τα "στημένα κόλπα"!Γελάνε και οι φερετζέδες με αυτά. στ.Αυτή η δημοσκόπηση ήταν για το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ!!απλά βόλευε κάποιους να την ονομάσουν δημοσκόπηση της κοινής γνώμης!!

Δημοκρατια λεμε...

Αυτο ειναι συνεντευξη του τζανακοπουλου,οχι δημοσκοπηση.τετοια τεχνη το μαξιμου παντως..τυφλα να χει ο σταλιν..μην στενοχωριεστε ομως θα το καταλαβετε μια και καλη τι θελει ο κοσμος οταν ερθει η ωρα.

Ξεχειλίζει...

...η οργή όσων προβάρουμε το τσαρούχι-τσόκαρο στα party celebrity's Θεσσαλονίκης και Αθήνας! Ντροπή σε αυτές τις δημοσκοπήσεις. Μόνο οι άλλες είναι καλές. Να τις φτιάξετε αμέσως!

ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ

ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΡΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΘΡΑ??? ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!!! Ποιος πραγματικα ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ & ΕΛΛΗΝΑΣ θα δεχοταν το ψευτοκρατιδιο να εχει ονομασια με τον ορο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μεσα??? Δε ντρεπεστε εκει στο ΠΘ? Μονο για την ΧΑ γραφετε που σας ενοχλει??? Θα δημοσιευσετε το σχολιο ή ως συνηθως θα το κοψετε για λογοκρισια σε οτι σας ποναει???

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Μαϊμού δημοσκόπηση... Κύριοι, το ερώτημα δεν είναι αόριστο για 'κοινά αποδεκτή ονομασία' και άλλα κουραφεξαλα. Είναι ένα, και απαντήθηκε συντριπτικά στα συλλαλητήρια Αθηνών και Θεσσαλονίκης : ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΟΡΟ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" στην ονομασία των γειτόνων. ΤΕΛΟΣ.

Ωπω...

...συμφορά για τον τροφαντούλη όψιμο Μακεδονομάχο!

Δημήτρης

Νταξ, έχουμε δει και εχουμε δει, τετοια μαϊμού ουτε οι ιθαγενείς στον Αμαζόνιο δεν εχουν ματαδει.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

prosfuges

Η Ελλάδα έδωσε άσυλο σε 15.806 αιτούντες το 2018 - Η πλειοψηφία των προσφύγων που έλαβαν καθεστώς προστασίας στην Ελλάδα είναι από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν – Σε επίπεδο ΕΕ, πάνω από 300.000 αιτούντες άσυλο έλαβαν καθεστώς προστασίας

kinisi_pasxa

Δείτε πού έχει κίνηση αυτή την ώρα - Μποτιλιαρισμένοι οι δρόμοι στην Αθηνών-Κορίνθου, Αθηνών-Λαμίας, Κηφισό, Πειραιά, αλλά και στο κέντρο της Αθήνας - Φεύγουν άρον άρον για το Πάσχα από την πρωτεύουσα - Δείτε αναλυτικούς χάρτες μέσα απο την Google

paull_arthos

Ο χώρος επιτάχθηκε από τους Γερμανούς που εισέβαλλαν στην Αθήνα στις 27 Απριλίου του 1941 και χρησιμοποιήθηκε ως κρατητήρια της Kommandatur - Σήμερα λειτουργεί υπό την ευθύνη της Εθνικής Ασφαλιστικής και είναι ανοιχτός στο κοινό - Τον Προκόπιο Παυλόπουλο ξενάγησε ο πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής Χριστόφορος Σαρδελής

payat12

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που άπτονται του περιβάλλοντος ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο -  Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση του Αμερικανού πρέσβη με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας μέσα σε λίγες μέρες