Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του ήρωα σμηναγού Μπαλταδώρου

georgios_baltadwros

Στις 10.30 το πρωί, στην εκκλησία του χωριού του (Μορφοβούνι Καρδίτσας) - Στις 14.00 θα τελεστεί η νεκρώσιμη ακολουθία

Το Σάββατο 14 Απριλίου θα παιχτεί η τελευταία «σκηνή» της ανείπωτης τραγωδίας με θύμα τον σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο, ο οποίος θα κηδευτεί στον τόπο καταγωγής του, το Μορφοβούνι Καρδίτσας.

Στις 10.30 το πρωί η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην εκκλησία του χωριού και στις 14.00 θα τελεστεί η νεκρώσιμη ακολουθία.

Ήδη, κατά πληροφορίες, στο σπίτι της οικογένειας για να συλλυπηθεί τους συγγενείς βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (21)

Δημήτρης

Η Σχολή Ικάρων είναι η καλύτερη στρατιώτη σχολή του Κόσμου αγαπητοί ξερολες του πληκτρολογίου . Η εκπαίδευση των φοιτητών της είναι υψηλού επιπέδου . Καλό σου ταξίδι στο απέραντο γαλάζιο Σμηναγέ Γεώργιε Μπαλταδώρε . Ευχαριστούμε που θυσιαστηκες για εμάς .!! Αθάνατος !!!

Φ

Ναι το είδα Δημητράκη.μονος του επεσε

@12.33@

ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΒΑΛΕ ΦΙΜΩΤΡΟ !

κριμα

για τον νέο αλλά χρειάζεται περισσότερη εκπαίδευση απο τη πολιτεία στους πιλότους διότι χαρακτηριζεται λίαν ανεπαρκής.Τα γεγονότα και τα στατιστικά νούμερα πιστοποιούν την...ανεπάρκεια.

Θεσσαλονίκη - Μακεδονία

Αυτή την φορά σκοτώθηκε αυτό το παλλικάρι. Η πολιτική ηγεσία για να απομακρύνει την ευθύνη από επάνω της, εκμεταλλεύεται τον χαμό του και εκθέτει την σωρό του σε λαϊκό προσκύνημα. Τα Ελληνοτουρκικά , δυστυχώς για όλους μας, έχουν προσωποποιηθεί στα πρόσωπα των παιδιών μας, τα οποία περιμένουν με την σειρά τους να σταλούν σε άσκοπη θυσία. Μία είναι η λύση : μπήκε ο Τούρκος στο Αιγαίο, πρέπει να καταρριφθεί. Προτιμώ να πεθάνει ο εισβολέας παρά το παιδί μας. Και αν τολμήσει να τραβήξει το σκοινί η Άγκυρα υπάρχει ένας και μόνο τρόπος αντίδρασης, στιβαρός, υπεύθυνος και πάνω από όλα αποτελεσματικός. Και λέγεται πόλεμος , όσο και να μην αρέσει σε κάποιους. ΤΩΡΑ , ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ.

Ι.Κάλφας Σουηδια

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του ήρωα σμηναγού Μπαλταδώρου. Κάτι το ακατανόητο συμβαίνει στην Ελλάδα . Ένα θλιβερό δυστύχημα με συντριβή ενός αεροσκάφους και με θύμα ενός νέου ανθρώπου είναι γνωστό και θλιβερό . Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τα παιδιά του πιλότου. Στην Ελληνική στρατιωτική αεροπορία κάθε λίγο και λιγάκι συντρίβεται και ένα αεροσκάφος εν καιρό ειρήνης . Ο σορός του άτυχου χειριστή θα τεθεί σε προσκύνημα υψώνοντας των σε ηρώα . Πολλοί Έλληνες αναρωτιούνται ποια είναι τα σημερινά κριτήρια ενός ήρωα και στην περίπτωση αυτί ποιος είναι ο ηρωισμός του πιλότου που συντρίφτηκε μαζί με το αεροπλάνο του, εξασκώντας το επάγγελμα του που για το οποίο αμείβεται. Να σταματήσει ο Έλληνας να παράγει ήρωες εν ειρήνη και να εξετάσει τα αίτια που προτρέχουν για αυτά τα προσβλητικά ατυχήματα . Το έχω γράψει και θα το γράφω κάθε φορά που συντρίβετε ένα πολεμικό πανάκριβο αεροσκάφος και σκοτώνετε άδικος ένας νέος . Αυτά τα φαινόμενα δεν είναι θέλημα θεού . Η τα μαχητικά μας αεροσκάφη και ελικόπτερα είναι σαράβαλα είτε η συντήρηση τους είναι μηδενική, η γίνεται από άσχετους, η οι πιλότοι μας δεν έχουν την επαρκή εκπαίδευση . Να σημειωθεί στην ελάχιστη ενημέρωση στα Μ.Μ.Ε. γράφηκε σαν αίτιο η ομίχλη. Αναλφάβητες παπαρδέλες τα αεροσκάφη αυτά έχουν σύγχρονο εξοπλισμό που ενημερώνουν ύψος , βαρομετρικό και ότι χρειάζεται για να γίνει ο κατάλληλος χρήσιμος. Να σταματήσουν οι Έλληνες να αερολογούν και να παραστήνουν τον καλύτερο . Τα ελληνικά ιδρύματα μάθησης και εκπαίδευσης τα καταντήσατε σκουπιδότοποι και κέντρα κρεαταγοράς, καταφύγια κουκουλοφόρων δεν παράγουν ούτε επιστήμονες ούτε τεχνικούς ούτε επαγγελματίες σήμερα. Προτού οι Ελληναραδες εξαπολύσουν τις συνηθισμένες ύβρις σε ότι είναι αληθές να ψάξουν τον βαθμό αξιολόγησης των Ελληνικών ιδρυμάτων και πανεπιστημίων, βρίσκονται στην αρχή του τέλους τις βαθμολόγησης σε κάθε οίκο που αξιολογούν ιδρύματα παγκοσμίως.

Πραγματικά

Ολόσωστο το σχόλιό σου. Αν πεθαίνε επάνω σε αερομαχία ναι θα ήταν ήρωας. Τώρα απλά ήταν απρόσεκτος. Κρίμα μεν, αλλά όχι ήρωας.

πάνος

σε ο τι αφορά τα ελληνικά ΑΕΙ συμφωνώ και επαυξάνω με τις απόψεις σας. Για τον πιλότο διαφωνώ. έχω ιδία αντίληψη για το πόσο σκληρή εκπαίδευση έχουν .Σε μια αναχαίτιση άνθρωποι και μηχανές φτάνουν στα όριά τους. Δεν είναι μια απλή βόλτα στον ουρανό χωρίς άγχος και την αίσθηση της απειλής όπως συμβαίνει σε κάποιες αεροπορίες της Δύσης , όπου οι πιλότοι ενδέχεται να μη γνωρίσουν στη θητεία τους το στρες που θα υποστεί ο Έλληνας πιλότος ας πούμε σε ένα μήνα. Με αυτή τη συχνότητα των εμπλοκών αυξάνεται κατακόρυφα η πιθανότητα λάθους λόγω κόπωσης, συντήρησης ,υπερβολικής αυτοπεποίθησης και άλλων αστάθμητων παραγόντων που ο νόμος των πιθανοτήτων φέρνει στην καθημερινότητα των Ελλήνων πιλότων. Με αυτή λοιπόν την έννοια αυτά τα παιδιά είναι ήρωες γιατί μάχονται σε ένα ακήρυχτο πόλεμο καθημερινά για την πατρίδα, γι όλους εμάς

Lessons learnt

Καμία άλλη χώρα δεν έχει τόσες πολλές πτώσεις πολεμικών αεροσκαφών και μάλιστα εν καιρώ ειρήνης. Αν μάλιστα συγκριθούν τα ατυχήματα ανα ώρα πτήσης, θα προέκυπτε το συμπέρασμα ότι η Ελλάδα έχει τους πιο ελλιπώς εκπαιδευμένους πιλότους στην υφήλιο. Ίσως θα ήταν καλύτερα να στέλνονται για εκπαίδευση στις σύμμαχες χώρες που έχουν καθόλου ή σχεδόν καθόλου πτώσεις (πχ ΗΠΑ, Γαλλία, Τουρκία). Ή να σταματήσουν να πετάνε οι πιλότοι μας σε δύσκολες συνθήκες (πχ με νεφώσεις, χαμηλό υψόμετρο, με πολύ ισχυρούς ανέμους, νύχτα, κλπ).

Πολύξεροι είναι ορισμένοι

Εσύ που ξέρεις τα στατιστικά όλων των άλλων χωρών και καταλαβαίνεις μόνον την αξία των απόλυτων αριθμών, μήπως ξέρεις να μας πεις και την αναλογία πλήθους ατυχημάτων/ώρες πτήσεως ή την αναλογία πλήθους αερομαχιών-αναχαιτήσεων/πλήθος περιπολιών ; Πες μας να μάθουμε κι εμείς.

Στατιστικά

Οι πιο πολλές πτώσεις και θανατηφόρα ατυχήματα που είχαμε ήταν άσχετα με εμπλοκές και αναχαιτίσεις. Oφείλονταν στη συντριπτική πλειοψηφία σε λάθη των πιλότων και υπερβολική αυτοπεποίθηση. Το ίδιο και τα δυστυχήματα και με αεροπλάνα της Ολυμπιακής παλιότερα, όλα σχεδόν οφείλονταν σε λάθη και παραλείψεις των πιλότων. Ψάξτε: List of accidents and incidents involving commercial aircraft (και μετά: Olympic Airways).

Ηρέμησε

έχεις κάποιο δίκιο για τα ΑΕΙ-χαβούζες και την χώρα χοτσποτ . Έχεις άδικο στο εν καιρώ ειρήνης . Το αεροπλάνο έπεσε μετά από ή κατά την διάρκεια αερομαχίας. Οταν μας πασάρουν εκατομμύρια παράνομους κι αμφισβητούν τα σύνορα, δεν έχουμε ακριβώς ειρήνη .

GS

Δυστυχώς δεν έχεις άδικο... άχρηστοι πολιτικάντηδες κάνουν μικροπολιτική εν οψει εκλογών με το θάνατο ενός (θαρραλέου αναμφισβήτητα αλλά όχι ήρωα) πιλότου που σκοτώθηκε πιθανώς από δικό του λάθος και ο (πάνσοφος κλπ κλπ) λαός παρακολουθεί σαστισμένος... μιλάμε για τους ίδιους πολιτικάντηδες οι οποίοι είτε πριν γίνουν εξουσία έβριζαν κάθε τι στρατιωτικό (ως ιμπεριαλιστικό κλπ κλπ) είτε πληρώνουν πιλότους με φραγκοδίφραγκα και δεν έχουν ψηφίσει ένα νόμο της προκοπής που να ορίζει τι γίνεται όταν ένας στρατιωτικός (δεν είναι μόνο οι πιλότοι...) ή αστυνομικός χάσει τη ζωή του σε ώρα υπηρεσίας (προκειμένου να το παίζουν φιλεύσπλαχνοι κατ'επιλογή όταν συμβεί το κακό) ... ΑΝΑΞΙΟ ΠΟΠΟΛΟ ΑΞΙΟ ΤΗΣ (ΚΑΚΗΣ) ΤΥΧΗΣ ΤΟΥ...

Μωραϊτης

Κάλφα, δεν ξέρω ποιο επάγγελμα εξασκείς στη Σουηδία. Πιθανολογώ πως σκοπός σου ειναι να κάνεις πλουσιότερη την εταιρεία για την οποία εργάζεσαι και να κονομάς για την τσεπάρα σου. Πιθανολογώ πως το χειρότερο ατύχημα που μπορείς να πάθεις, είναι να βγάλεις το μάτι σου από απότομη κίνηση του στυλό σου. Δεν έχεις επομένως το ηθικό δικαίωμα να κρίνεις ανθρώπους που πολεμούνε και υπερασπίζονται αξίες ανώτερες από την τσέπη σου, και σου χαρίζουν την ειρήνη για να κάνεις σπίτι, οικογένεια, ζωή. Δεν έχεις το ηθικό δικαίωμα να κρίνεις ανθρώπους που στα 21 τους έδωσαν έναν όρκο θυσίας. Κάλφα, γράψε το κείμενό σου κάτω από είδηση θανάτου ακτιβιστών που πλάκωσε χιονοστοιβάδα στην κρυόκωλη νέα πατρίδα σου και όχι για την ελίτ των ελλήνων.

Ένα απλός πολίτης

Εύγε σας κ. Μωραϊτη του χρειαζόταν . Κρίμα χάθηκε το παιδί άδικα. Λυπήθηκα πάρα πολύ και το σκέφτομαι συνέχεια. Δεν είμαι ειδικός ούτε πιλότος αλλά μου φάνηκε πολύ περίεργη η πτώση . Δεν ξέρω τι να πω . Εύχομαι ο Θεός να δώσει δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του. Αθάνατος θα μείνει στην ψυχή μας. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του.!!

Logon

Δεν νομίζω ότι έχεις κι εσύ δικαίωμα να τραμπουκιζεις, οποιονδήποτε δεν συμφωνεί με τα ιδεώδη σου.Η απώλεια πιλότου και αεροσκάφους,είναι το αποτέλεσμα.Ποια είναι η αιτία? Γιατί οι Ευρωπαίοι δεν έρχονται να βοηθήσουν στα σύνορα της ΕΕ? Γιατί οι Ελβετοί πιλότοι κλείνουν το μαγαζί το απόγευμα? Όλοι γίνονται εδώ τιμητές των ηρώων και των "ηρώων" αλλά κανείς δεν αναρωτιέται τι έχει διαχρονικά καταφέρει το άχρηστο υπουργείο εξωτερικών μας

ΝΙΚΟΣ

Nομίζεις ότι αυτό είναι το κατάλληλο ποστ για να ασκήσεις την όποια (σωστή ή λάθος) κριτική σου; Και όσο για την απορία σου αν ήταν ήρωας ή όχι σου παραθέτω μία από τις ερμηνίες της λέξης ήρωας σύμφωνα με το διαδικτυακό λεξικό της Νεοελληνικής: ήρωας = αυτός που διακρίνεται για το ήθος, την αρετή και την αυτοθυσία του στην υπηρεσία ενός ανώτερου σκοπού

κοινος νους

να αγιασει το χερι σου ανθρωπε μου,οσο υπαρχουν μυαλα σαν το δικο σου εχει ελπιδα αυτος ο τοπος....τωρα το ειδα οτι δεν εισαι ελλαδα,γιαυτο δεν τρως αμασητο το σανο.

Ανδρεας

Συλλυπητήρια στους Έλληνες όλους απανταχού

Μάκης

καλό παράδεισο αδερφέ είθε ο Χριστός να παρηγορεί τους δικούς σου

αλ

Συλλυπητηρια στους δικους του και σε ολους τους Ελληνες για τον χαμο του,

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

lrezos0

Εγγύηση 50.000 ευρώ και όρος να εμφανίζεται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, καθώς και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, επιβλήθηκαν στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο - Με απαγόρευση εξόδου ελεύθερος και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος

15
cypruss_arthross1

Νέα στοιχεία για την υπόθεση από το γραφείο Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Κυπριακής Αστυνομίας - Στο μικροσκόπιο τα ταξίδια του Νίκου Μεταξά στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην Ελλάδα για το ενδεχόμενο να έχει σκοτώσει και εδώ - Ανατριχίλα για την δράση του 35χρονου λοχαγού Νίκου Μεταξά που στραγγάλιζε γυναίκες ενώ έκαναν σεξ - Δεν βρήκαν το πτώμα της 6χρονης εκεί που είχε πει ότι το είχε πετάξει - Σταμάτησαν οι έρευνες στο φρεάτιο

62
asoee

Ο κ.Στέλιος Μπεκίρος τονίζει  ότι ενώ ο πρύτανης έχει ενημερωθεί πολλάκις από καθηγητές και σπουδαστές δεν κάνει ενέργειες για να σταματήσει το παραεμπόριο και τις επιθέσεις  - Ο πολίτης συνοδευόταν από υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον Κώστα Μπακογιάννη