Μεγάλη αποβατική άσκηση μια ανάσα από τις Οινούσσες ανήγγειλαν οι Τούρκοι

efes

Η τακτική άσκηση EFES θα πραγματοποιηθεί στον κόλπο της Σμύρνης και σε αυτήν έχουν προσκληθεί και ξένοι στρατιωτικοί ακόλουθοι

Νέο μπαράζ προκλήσεων πάνω από το Αιγαίο προετοιμάζει η Άγκυρα η οποία με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε δεσμεύει ολόκληρη τη χερσόνησο του Τσεσμέ, απέναντι από τη Χίο και σχετικά κοντά στις Οινούσσες για να διεξάγει στρατιωτική αποβατική άσκηση.

Στην άσκηση που είναι ετήσια και ως εκ τούτου προγραμματισμένη, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κληθεί και ξένοι στρατιωτικοί ακόλουθοι.  Να σημειωθεί ότι πριν από δύο χρόνια την άσκηση EFES 2016 είχαν παρακολουθήσει εκπρόσωποι από 79 διαφορετικές χώρες. Ανάμεσα σε αυτές υπήρχαν παρατηρητές από ΗΠΑ, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Ιαπωνία, Ουκρανία, Πολωνία, Σαουδική Αραβία και Κατάρ.   

Η προαναγγελία της άσκησης «Efes» έγινε με τις ΝΟΤΑΜ B0973/18, B0977/18, B0978/18 και B0979/18 ενώ άλλες μικρότερης κλίμακας ασκήσεις θα λάβουν χώρα, πάνω κάτω το ίδιο χρονικό διάστημα σύμφωνα με αντίστοιχες ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Τουρκία.

TUR_NOTAM


Το ίδιο χρονικό διάστημα η Τουρκία αναφέρει πως κοντά στην περιοχή αυτή θα πραγματοποιεί το ίδιο χρονικο διάστημα πτήσεις και ιπτάμενο ραντάρ.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη στρατιωτικής δραστηριότητα της Τουρκίας έγινε γνωστή λίγες ώρες μετά τις υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τα τουρκικά F - 4 πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών F-4 εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης στις 14:50 και ένα λεπτό αργότερα πέταξε πάνω από την Παναγιά και στη συνέχεια πάνω από τις Οινούσσες στα 12.500 πόδια και εξήλθε του FIR Αθηνών.

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες που τουρκικά αεροσκάφη πετούν πάνω από την Παναγιά του νησιωτικού συμπλέγματος των Οινουσσών.

Δείτε video από την άσκηση Efes που είχαν πραγματοποιησει οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις το 2016.

TÜRKİYE EFES 2016 ASKERİ TATBİKATI

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Μάνος

Πλέον υπάρχουν έξυπνα και φθηνά οπλικά συστήματα για τέτοιες περιπτώσεις. Εκτός των Exocet υπάρχουν οι NSM, ASBM και κάποια στιγμή θα δούμε και ASCM με υπερηχητικές ταχύτητες. Ιδιαίτερα η Κύπρος προς αυτά τα συστήματα πρέπει να στραφεί

ΑΜ

Θα είχαν έρθει ήδη... αλλά ξέρουν τι θα αντιμετωπίσουν και φοβούνται να κάνουν την κίνηση. Η Ελλάδα δεν είναι Αφρίν. Έχει απίστευτη δύναμη πυρός και στη ξηρά και στον αέρα και στη θάλασσα που λίγες χώρες έχουν.

ΟΠΛΙΤΗΣ

Εκεί είμαι και τους περιμένω. Γιουσουφακια γκελ μπουρντα. Αρχίζω και βαριέμαι ρε μογγολακια μόνο λόγια και τίποτα στην πράξη.

Κώστας Κ.

Καλή θητεία φίλε. Το ηθικό σας οδηγός για τη νίκη στη σύγγρουση με τους μογγόλους που σίγουρα θα γίνει. Η ΕΛΛΑΔΑ ξεκινάει και τελειώνει στα σύνορά της. Ούτε... κύμα χαρισμένο, μας έχουν πάρει ήδη πολλά.

O Soultanos

ακονίζει τα "μαχαίρια" του....αλλά δε θα του περάσει! έχουν γνώση οι φύλακες!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mar4

«Η κυβέρνηση, προκειμένου να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα άλυτα προβλήματα που έχει συσσωρεύσει, σπιλώνει την φήμη κάποιων εκ των επιφανέστερων Ελλήνων, με διαρκή και πολύπλευρη προσφορά στην ελληνική κοινωνία» είπε ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός