Με τέσσερα σκάφη που χρησιμοποιούν οι Navy Seals ενισχύεται η Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών

MK_V_SOC_launching_ScanEagle

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία παραχώρησης από το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό τεσσάρων σκαφών ειδικών επιχειρήσεων «MARK V» 

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία παραχώρησης από το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό τεσσάρων σκαφών ειδικών επιχειρήσεων MARK V προς τη Διοίκηση Υποβρύχιων Καταστροφών (ΔΥΚ) του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Τα σκάφη, που χρησιμοποίησε η επίλεκτη ομάδα κρούσης Navy Seals τα τελευταία 20 χρόνια στις ανά τον κόσμο αποστολές της, πρόκειται να ενισχύσουν περαιτέρω τις επιχειρησιακές δυνατότητες των Ελλήνων “βατραχανθρώπων”.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή, ανέφερε ότι το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό απέστειλε τον περασμένο Ιανουάριο επιστολή παραχώρησης των συγκεκριμένων σκαφών, που αποσύρουν οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις: “Στην παρούσα φάση είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ελέγχου της κατάστασής τους και εν συνεχεία αναμένεται εκ μέρους του Πολεμικού Ναυτικού, η έκδοση Απόφασης Ενεργοποίησης Υποπρογράμματος (ΑΕΥ), προκειμένου το ΥΠΕΘΑ, δια της ΓΔΑΕΕ, να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες αρμοδιότητάς της για την υπογραφή της LΟΑ GR-P-SCI”.

Οσον αφορά στο οικονομικό σκέλος της διακρατικής συμφωνίας, όπως επισημαίνει ο κ. Καμμένος, “το κόστος παραχώρησης των εν λόγω σκαφών είναι μηδενικό, ενώ κοστολογείται μόνο η προετοιμασία για την μεταφορά τους ύψους 765.085 δολαρίων, χωρίς να περιλαμβάνεται το κόστος μεταφοράς τους από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα. Το συναφές κόστος μεταφοράς τους στην Ελλάδα θα αναληφθεί από την ελληνική πλευρά και θα καθοριστεί από τον λιμένα φόρτωσης”.

US_Navy_090428-N-4205W-840_MARK_V_Special_Operations_Craft
MK_V_SOC_launching_ScanEagle


Τα συνολικά 20 σκάφη ειδικών επιχειρήσεων MARK V ξεκίνησαν να εντάσσονται στο δυναμικό των Navy Seals το 1995 μετά τα νέα δεδομένα, που είχε δημιουργήσει η εμπειρία από τις αμφίβιες επιχειρήσεις στον Πόλεμο του Κόλπου. Χρησιμοποιήθηκαν από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις ως μέσο διείσδυσης υψηλής ταχύτητας έχοντας δυνατότητα μεταφοράς ομάδας 16 “βατραχανθρώπων” με πλήρη εξάρτιση σε αποστολές ακόμα και 800χιλιόμετρα μακριά από τη βάση τους.

Tο μήκος 25 μέτρων και βάρους 57 τόνων σκάφος αναπτύσσει ταχύτητα έως 65 κόμβους και έχει αυτονομία για επιχειρήσεις 12 ωρών. Διαθέτει πολυβόλα και βομβιδοβόλα διαφορετικών διαμετρημάτων ενώ έχει τη δυνατότητα να φέρει και εκτοξευτές αντιαεροπορικών βλημάτων Stinger εξασφαλίζοντας του ισχυρή δύναμη. Το αποβατικό σκέλος των επιχειρήσεων, που μετέχει, υποστηρίζεται με τη μεταφορά 2 φουσκωτών σκαφών των 8 ατόμων το κάθε ένα.


MKV_N75
gal1

ΣΧΟΛΙΑ (5)

φφ

100 ατομα ειναι οι μυκ....για αυτο πηραν 4 σκαφη....

!

καλή περίπτωση αλλά αμυντικός αγώνας δε γίνεται με τα ~1000 άτομα της ΜΥΚ, ο Καμμένος θα έπρεπε να κοιτάζει στρατό ξηράς/ αεροπορία/ τακτικό ναυτικό, οι μονάδες ειδικού σκοπού είναι σπατάλη να χρησιμοποιούνται ως μπαλαντέρ για πάσα νόσο και μ@@ια. Αλλά ο Καμμένος παίζει πολύ call of duty οπότε κολλάει στους βατράχους μήπως ξεχάσει πόσο μπούλης είναι.

bas

1000 ατομα η ΜΥΚ; χαχαχαχα. Ούτε 30 δεν είναι

Στέργιος

Δεν τα ξέρετε καλά, 12 άτομα είναι.

Καμμένος

Να μας τά δώσουν φουλαρισμένα και κανά 2-3 μπετόνια diesel .. έχει ανέβει το πετρέλαιο .. μην πάμε στον πόλεμο χωρίς να είμαστε φουλαρισμένοι... ντροπή!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

esiea-sil

Διοργανωτές συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία: Ιστορικό πραξικόπημα η Συμφωνία των Πρεσπών- Εξήγγειλαν και δεύτερο συλλαλητήριο μετά από αυτό της Κυριακής  - Θα προηγηθεί «μαραθώνιος» εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στις μεγάλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας

sgouros

Ο Γιάννης Σγουρός «έδειξε» ως αποκλειστικά υπεύθυνη και ηθική αυτουργό των επεισοδίων στο ΧΥΤΥ Γραμματικού τη Ρένα Δούρου - «Οι πολίτες της Αττικής θα πληρώνουν για πολύ καιρό τα εγκληματικά λάθη και τις παραλείψεις της κυρίας Δούρου στη διαχείριση των απορριμάτων