ΕΥΑΘ: Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι δεν θα υπάρξει νέο πρόβλημα με το νερό

ΕΥΑΘ: Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι δεν θα υπάρξει νέο πρόβλημα με το νερό

Ανοιχτό το ενδεχόμενο εισαγγελικής παρέμβασης - Από το πρωί του Σαββάτου αναμένεται αν αρχίσει η αποκατάσταση της υδροδότησης στα νοικοκυριά της Θεσσαλονίκης

eyath1_2-thumb-large
Δεν μπορούν να δοθούν εγγυηθείς ότι δεν θα υπάρξουν νέα σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση της Θεσσαλονίκης, σημνείωσε με νεώτερες δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της αρμόδιας Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης της πόλης, Γιάννης Κρεστενίτης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κρεστενίτης σημείωσε ότι ο 40 και πλέον ετών αγωγός που μεταφέρει νερό από τις πηγές της Αραβησσού βρίσκεται σε τόσο κακή κατάσταση που δεν είναι δυνατόν να δοθούν διαβεβαιώσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία του.

Παρά ταύτα, από τις δηλώσεις του προκύπτει ότι έως τώρα δεν έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός για αντικατάσταση του αγωγού, με τον κ. Κρεστενίτη να αναφέρει απλώς πως η ΕΥΑΘ έχει εκπονήσει σχετική μελέτη και έχει ζητήσει πόρους από το ΕΣΠΑ ώστε να δρομολογηθεί το έργο.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα, είπε ο κ. Κρεστενίτης, η ΕΥΑΘ προσπαθεί να ελέγχει τακτικά τον αγωγό ώστε να αντιμετωπίσει άμεσα κάθε διαρροή.

Σενάρια για παρέμβαση εισαγγελέα

Ο επικεφαλής της ΕΥΑΘ είπε ότι η βλάβη που προκάλεσε το πρόβλημα των τελευταίων ημερών έχει επισκευαστεί και το νερό της Αραβησσού έχει αρχίσει να ρέει από τις 12:00 το μεσημέρι προς το αντλιοστάσιο του Δενδροποτάμου, όπου θα ελεγχθεί εάν είναι καθαρό.

Η αποκατάσταση της παροχής στα σπίτια εκτιμάται ότι θα αρχίσει σταδιακά από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, αν και η διαδικασία δεν αποκλείεται να διαρκέσει έως το μεσημέρι.

Δεν αποκλείεται πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των επόμενων ημερών να υπάρξει και εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης