Το Twitter οργιάζει με τον «γυμνό» πίνακα του Μοντιλιάνι πίσω από τον Τσακαλώτο

Το Twitter οργιάζει με τον «γυμνό» πίνακα του Μοντιλιάνι πίσω από τον Τσακαλώτο

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν «φωτιά» με -πάσης φύσεως- σχόλια και memes όταν ο υπουργός Οικονομικών έκανε δηλώσεις μπροστά σ' έναν γυμνό πίνακα του Μοντιλιάνι

tsakalwtos_new
Ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια, έχουν προκληθεί από χθες, στο διαδίκτυο, με αφορμή τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να κάνει δηλώσεις μπροστά σε έναν από τους πιο διάσημους γυμνούς πίνακες του Ιταλού ζωγράφου, Αμεντέο Μοντιλιάνι.

Την ώρα, λοιπόν, που ο υπουργός Οικονομικών ανέλυε το πλάνο της αριστεράς μετά τα μνημόνια, δεν ήταν λίγοι αυτοί που έστρεψαν το βλέμμα τους στην γυμνή γυναίκα του πίνακα, που βρισκόταν ακριβώς πίσω από τον υπουργό Οικονομικών... με αποτέλεσμα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να πάρουν «φωτιά» με -πάσης φύσεως- σχόλια και memes.



Ένας από τους πολλούς χρήστες που έσπευσαν να σχολιάσουν το περιστατικό αυτό είναι ο γνωστός μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος βρήκε προβληματικό το φόντο πίσω από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Κλείσιμο
Δείτε μερικά από τα περίπου 3.500 σχόλια που έγιναν στο Twitter σχετικά με το θέμα: Ποιος ήταν, όμως ο ζωγράφος που φιλοτέχνησε το συγκεκριμένο έργο και πώς ονομάζεται το έργο αυτό;

Ο ζωγράφος και γλύπτης Αμαντέο Κλεμέντε Μοντιλιάνι (1884-1920) γεννήθηκε στο Λιβόρνο της Τοσκάνης και ξεκίνησε τις σπουδές του στις καλές τέχνες στην Ιταλία. Μετακόμισε στο Παρίσι το 1906 όπου και έζησε μέχρι το τέλος της ζωής του. Πέθανε σε ηλικία 36 ετών.

Λογοτέχνες και άλλοι άνθρωποι των τεχνών, τον χαρακτήρισαν καταραμένο, γιατί τα δημιουργικά χρόνια της ζωής του διήρκεσαν πολύ λίγο (1915-1918). Ήταν σαν μια αναλαμπή που έσβησε ξαφνικά, όπως και κείνος λίγα χρόνια αργότερα, κατεστραμμένος από την άστατη ζωή και την εύθραυστη υγεία του.

Ο Μοντιλιάνι γεφύρωσε πολλές από τις αισθητικές τάσεις (κυβισμό, γαλάζια και ροζ περίοδο του Πικάσο, νέγρικα γλυπτά, φλωρεντινή παράδοση κ.ά.) που ήταν διάχυτες στα διαμερίσματα της Bateau-Lavoir στη Μονμάρτη των αρχών του περασμένου αιώνα. Το αποτέλεσμα των επιρροών αυτών είναι μία επιτηδευμένη κομψότητα που διακρίνεται στην καθαρότητα του σχεδίου, στην έντονη σχηματοποίηση των μοντέλων του με τα στενόμακρα πρόσωπα, τους επιμήκεις λαιμούς και τις στενές πλάτες.

Το επίμαχο έργο, που «εξέθεσε» τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ονομάζεται «Ξαπλωμένο Γυμνό», δημιουργήθηκε το 1917-1918 και ανήκει σε μια σειρά με γυμνά που δημιούργησε ο Ιταλός ζωγράφος και γλύπτης εκείνη την εποχή στο Παρίσι. Το συγκεκριμένο έργο είχε προκαλέσει σάλο όταν εκτέθηκε μαζί με άλλα στην γκαλερί του Παρισιού Berthe Weill. Η αστυνομία μάλιστα τότε είχε δώσει εντολή να αποσυρθούν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης