Πιάνουν τσούχτρες με τα χέρια για να τεστάρουν ειδικό αντηλιακό που προστατεύει από τα τσιμπήματα!

tsouxtres

Τολμηροί Αθηναίοι φαρμακοποιοί έβαλαν τα χέρια τους μέσα σε ενυδρείο με τσούχτρες για να βεβαιωθούν για την αποτελεσματικότητα του προϊόντος

Τολμηροί Αθηναίοι φαρμακοποιοί βάζουν τα χέρια τους μέσα σε ενυδρείο με τσούχτρες για να τεστάρουν την αποτελεσματικότητα ειδικού αντιηλιακού που υποτίθεται ότι προστατεύει από τα τσιμπήματα!

Οι ιδιοκτήτες περιπτέρου στην έκθεση Φαρμακοποιών που έγινε στη Helexpo 10,11 Μαρτίου είχαν τοποθετήσει ενυδρείο με αληθινές τσούχτρες και οι επισκέπτες, αφού άλειβαν τα χέρια τους με ένα ειδικό αντιηλιακό που υποτίθεται πως προστατεύει από τα επώδυνα τσιμπήματα, μετά τα έβαζαν στο ενυδρείο και έπιαναν τις τσούχτρες για να τεστάρουν την αποτελεσματικότητα του προϊόντος!

Ο Amit Lotan ο εφευρέτης του προϊόντος χρησιμοποίησε το ψάρι Αμφιτρίων γνωστό και ως κλοουνόψαρο η «Νέμο» επειδή αυτό το πορτοκαλί μικρό ψάρι ζει μέσα σε θαλάσσιες ανεμώνες και χρησιμοποιεί τα πλοκάμια τους για προφύλαξη. Ο εφευρέτης απομόνωσε την βλέννα που διαθέτει το ψάρι εξωτερικά και διαπίστωσε ότι η μέδουσα και η θαλάσσια ανεμώνη μπερδεύεται καθώς έχει την αίσθηση πως πρόκειται για προέκταση του εαυτού της.«Ο εφευρέτης απομόνωσε την χημική ουσία και δημιούργησε ουσιαστικά ένα αντίδοτο που επιτρέπει την απενεργοποίηση του μηχανισμού τσιμπήματος» εξηγεί στο protothema.gr o φαρμακοποιός Παναγιώτης Ντάβος που έφερε το συγκεκριμένο προϊόν και στην Ελλάδα, όταν διαπίστωσε ότι πέρυσι το καλοκαίρι ειδικά στον Κορινθιακό κόλπο μέχρι την Πάτρα και ακόμη παραπέρα είχε δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα από την επέλαση των μεδουσών.

« Δημιούργησε λοιπόν την φόρμουλα και μαζί με πλαγκτόν την έβαλε μέσα σε ένα εξαιρετικής ποιότητας και αποτελεσματικότητας αντηλιακό, το οποίο κατά την άποψη μας είναι αποτελεσματικότατο».Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του προϊόντος, η μέδουσα και άλλοι θαλάσσιοι οργανισμοί που ανήκουν στη συνομοταξία της οικογένειας cnidaria, είναι εξοπλισμένοι με κύτταρα τσιμπήματος. Αυτά τα κύτταρα αποτελούνται από μια κάψουλα που περιέχει συμπυκνωμένη, εξαιρετικά διπλωμένη αναστρέψιμη βελόνα με ισχυρές τοξίνες. Η αποδέσμευση αυτής της βελόνας καθοδηγείται από τη συσσώρευση μιας υψηλής εσωτερικής υδροστατικής πίεσης 200 ατμοσφαιρών. Αυτή η πίεση είναι περίπου 100 φορές μεγαλύτερη από την πίεση σε ένα ελαστικό αυτοκινήτου και είναι παρόμοια με την πίεση που υπάρχει στις δεξαμενές κατάδυσης. Όταν οι μέδουσες έρχονται σε επαφή με τον στόχο τους, η διπλωμένη βελόνα εκτοξεύεται από την κάψουλα με μεγάλες επιταχύνσεις. Οι τοξίνες της μέδουσες μεταφέρονται στο θήραμα μέσω της βελόνας, η οποία μοιάζει με δηλητηριώδες βέλος με πολλαπλές κεφαλές.

Το εν λόγω αντηλιακό προϊόν λειτουργεί αδρανοποιώντας τα κύτταρα τσιμπήματος σε διάφορα βιοχημικά σημεία. Μειώνει την επικόλληση πλοκαμιών στο δέρμα, μιμείται την αυτό-αναγνώριση των κυττάρων τσιμπήματος και αλληλεπιδρά με το κυτταρικό σήμα, μειώνοντας την εσωτερική οσμωτική πίεση στη νηματοκυστική κάψουλα.


Με πιο απλά λόγια, η λοσιόν καθιστά δύσκολο για τα πλοκάμια να «αγκιστρωθούν» από κάπου και οι χημικές ουσίες στη λοσιόν μπλοκάρουν τα σημεία στα οποία ενεργοποιείται η διαδικασία τσιμπήματος.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

George

Θυμάμαι που μικροί τις πιάναμε με γυμνά χέρια τις τσούχτρες. Στην εσωτερική πλευρά του χεριού, στην παλάμη, δεν τσιμπούσαν. Αρκεί να μην έκανες το λάθος να τη βγάλεις απρόσεκτα από το νερό και γύριζε κάποιο πλοκάμι στην εξωτερική πλευρά του χεριού. Αν έπιανες πολλές πάντως, είχες φαγούρα στην παλάμη για λίγη ώρα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

prodromos_mavrides

«Αρνούμαι την κατηγορία. Δεν δωροδόκησα κρατικό υπάλληλο. Δεν διακίνησα χρήματα για παράνομες πληρωμές, παρά μόνο για νόμιμους σκοπούς της εταιρείας» είπε ο άλλοτε γενικός διευθυντής της Siemens Ελλάς

1
c3u3m7y6

Την απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας της πήραν από κοινού οι πρυτανικές αρχές και η κοσμητεία της Σχολής - «Δεν θα επιτρέψουμε την προσβολή και παραβίαση των ακαδημαϊκών αρχών που διέπουν τη λειτουργία του Πανεπιστημίου» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους 

polakis1

Η Ομοσπονδία αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση που έσπευσε να κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στον λογαριασμό του αμέσως μολις η ΠΟΕΔΗΝ κατήγγειλε τις συνθήκες νοσηλείας στο νοσοκομείο της Πάτρας.

kan_009

«Η αντιμετώπιση έκνομων πράξεων και πράξεων βίας δεν ανήκει στην αρμοδιότητα της πανεπιστημιακής κοινότητας, επειδή οι ενέργειες αυτές είναι απολύτως ασύμβατες με την ακαδημαϊκή λειτουργία»

xeiropedes-1021x576-1

O 17χρονος, μαζί με τουλάχιστον έξι συνεργούς του που αναζητούνται, είχαν συστήσει συμμορία και με τη χρήση σωματικής βίας ή με την απειλή πιστολιού και μαχαιριού, αφαιρούσαν από διερχόμενους κινητά τηλέφωνα, χρήματα καθώς και άλλα προσωπικά τους αντικείμενα

5