Εξαρθρώθηκε σπείρα αρχαιοκάπηλων στη Σπάρτη

Εξαρθρώθηκε σπείρα αρχαιοκάπηλων στη Σπάρτη

Άγαλμα της θεάς Υγείας ελληνιστικών χρόνων στα χέρια τους

agalma_igeia
Μια αστραπιαία επιχείρηση της Ασφαλείας Σπάρτης έβαλε τέλος στα σχέδια τριών αρχαιοκαπήλων οι οποίοι ετοιμάζονταν να βγάλουν στο «σφυρί» ένα ανεκτίμητης αξίας άγαλμα αρχαιοελληνικής θεότητας βάρους περίπου 100 κιλών, το οποίο αναπαριστά πιθανότατα την θεά Υγεία!

Η προανάκριση για την υπόθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις. Ωστόσο, η αιφνιδιαστική επιχείρηση εξελίχθηκε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής κοντά στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Σπάρτης στην περιμετρική οδό της πόλης, όπου ακινητοποιήθηκαν για έλεγχο δύο επαγγελματικά οχήματα, μέσα σε ένα από τα οποία βρισκόταν το αρχαίο άγαλμα.

Οι δυο οδηγοί των οχημάτων συνελήφθησαν και ακολούθησε μια ακόμη σύλληψη στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας. Οι δράστες οδηγήθηκαν κάτω από απόλυτη μυστικότητα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων, ενώ το άγαλμα παρελήφθη από την τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων που το εξετάζει για να το χρονολογήσει και να εκτιμήσει την αξία του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης