250 Τούρκοι ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα το πρώτο δίμηνο του 2018

Την Παρασκευή συζητείται το τρίτο αίτημα της Άγκυρας για έκδοση των «8» στην Τουρκία

Στις 38.651 -όσο μια πόλη με πληθυσμό σαν το Ναύπλιο- οι εκκρεμείς αιτήσεις προσφύγων και μεταναστών που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα - Περίπου ένας στους τέσσερις αιτούντες άσυλο είναι από τη Συρία, ένας στους έξι από το Αφγανιστάν και ένας στους εννέα από το Πακιστάν

Συνολικά 250 Τούρκοι έχουν περάσει τα σύνορα το διάστημα Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2018 ζητώντας άσυλο στην χώρα μας, όπως προκύπτει από τα επικαιροποιημένα στοιχεία(8/3/2018) της Υπηρεσίας Ασύλου του αρμόδιου υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Ο αριθμός αυτός έρχεται να προστεθεί στους 1.827 Τούρκους, που ζήτησαν από τις ελληνικές αρχές να ενταχθούν σε καθεστώς προστασίας το 2017. 

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασύλου, οι εκκρεμείς αιτήσεις για χορήγηση ασύλου στην Ελλάδα ανέρχονται σε 38.651. Οι αιτήσεις αυτές αφορούν σε 10.343 αιτούντες από την Συρία, 6.573 από το Αφγανιστάν, 6.000 από το Ιράκ, 4.607 από το Πακιστάν ενώ ο αριθμός των ατόμων από άλλες χώρες που υπέβαλαν αίτημα είναι 11.128. Το 2017 υποβλήθηκαν συνολικά 58.661 αιτήσεις ασύλου στα κέντρα καταγραφής σε όλη την επικράτεια ενώ το δίμηνο Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2018 τα σχετικά αιτήματα έφτασαν τα 8.815. Στην πρώτη πεντάδα των χωρών προέλευσης των ατόμων, που αιτούνται άσυλο στην Ελλάδα, βρίσκονται η Συρία, το Πακιστάν και έπονται Αφγανιστάν, Ιράκ και Αλβανία ενώ ακολουθούν Αλβανία, Μπαγκλαντές, Ιράν, Γεωργία, Παλαιστίνη. 

Οσον αφορά στις αποφάσεις σε Α΄ βαθμό επί των παραπάνω αιτημάτων, το 2017 εντάχθηκαν σε προσφυγικό καθεστώς 9.316 άτομα και χορηγήθηκε επικουρική προστασία σε 1.041. Οι αντίστοιχοι αριθμοί για τους δύο πρώτους μήνες του 2018 είναι 1.874 άτομα σε προσφυγικό καθεστώς και 254 σε επικουρική προστασία. Στην πρώτη θέση των χωρών με τα υψηλότερα ποσοστά αναγνώρισης είναι η Συρία(99,6%) ενώ ακολουθεί η Παλαιστίνη(95,4%) με το ποσοστό αναγνώρισης σε ανιθαγενείς να είναι της τάξης του 87,5%. Λίγο πιο κάτω συναντάμε την Ερυθραία(85,9%), τη Σομαλία(78,5), το Ιράκ)73,4%), το Αφγανιστάν(68,3%) και το Σουδάν με 59,4%. 


ΣΧΟΛΙΑ (2)

Οι Τούρκοι φεύγουν, εμείς??

Οι Τούρκοι ζητάνε άσυλο κ πολλοί από αυτούς καταφέρνουν να φύγουν. Την περίοδο της κρίσης πόσοι Έλληνες έφυγαν στο εξωτερικό? Πόσα νέα παιδιά κ πόσες οικογένειες αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν? Πόσοι άλλοι έφτασαν ή ξεπέρασαν τα όρια της φτώχιας, παρόλα αυτά είναι εγκλωβισμένοι στον τόπο τους. Ενώ συνεχώς ακούμε για σκάνδαλα, μίζες, λίστες με λογαριασμούς στο εξωτερικό, αδικαιολόγητες τραπεζικές καταθέσεις, φόρους, επιδόματα, περικοπές σε συντάξεις κ μισθούς, ανεργία. Να τη βράσω τη δημοκρατία μας.

Δεν υπαρχει σωτηρια

Με αυτους τους ρυθμους, ο πληθυσμος της χωρας θα εχει αντικατασταθει σε 20 χρονια. Χαιρε το πρωτο χαλιφατο επι ευρωπαικου εδαφους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

zak

Το πόρισμα από τον τεχνικό σύμβουλο ενός εκ των κατηγορουμένων  δημιουργεί νέες παραμέτρους - Ο δικηγόρος του κοσμηματοπώλη Χάρης Αναγνωστόπουλος, αναφερόμενος στην υπόθεση επισημαίνει: «Η αιτία θανάτου του Ζαχαρία Κωστόπουλου είναι άσχετη, ξένη και ασύνδετη προς την κρινόμενη συμπεριφορά του εντολέα μου»

tseqqqw

Ο σύζυγος 30χρονης Ροδίτισσας, η οποία αποκάλυψε ότι την απατούσε με τον καλύτερό του φίλο, εγκατέλειψε οριστικά την οικογενειακή στέγη για να συνεχίσει τη ζωή του μαζί με τον φίλο του στη βρετανική πρωτεύουσα

33