Ο Κοντονής προσπαθεί να πείσει την Άγκυρα να δικαστούν στην Ελλάδα οι «8» Τούρκοι

Ο Κοντονής προσπαθεί να πείσει την Άγκυρα να δικαστούν στην Ελλάδα οι «8» Τούρκοι

Στην Αθήνα έφτασε τουρκική αντιπροσωπεία υπό τον υφυπουργό Δικαιοσύνης της Τουρκίας Μπιλάλ Ουτσάρ 

Λίγο πριν τον αναμενόμενο ανασχηματισμό ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση,  θα δεχθεί αύριο, εθιμοτυπικά τον υφυπουργό Δικαιοσύνης  Μπιλάλ Ουτσάρ, ο οποίος αφίχθη σήμερα στην χώρα μας μαζί με αντιπροσωπεία του υπουργείου Δικαιοσύνης της γείτονας χώρας.

Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης προσπαθεί να αποδώσει την συνάντηση σε επίπεδο συνεργασίας των υπουργείων Ελλάδος και Τουρκίας, θεωρείται βέβαιο ότι μοναδικός σκοπός της επίσκεψης αυτή είναι το «καυτό» θέμα των οκτώ Τούρκων αξιωματικών οι οποίοι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στην γείτονα χώρα κατέφυγαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη.
           
Μάλιστα, κύκλοι του ελληνικού υπουργείου Δικαιοσύνης, κάνουν λόγο για σενάριο που έχουν ήδη επεξεργαστεί το περιβάλλον του Σταύρου Κοντονή και θα προσπαθήσει να «σερβιριστεί» στην τουρκική αντιπροσωπεία. 
           
Ειδικότερα, στην Αθήνα ήδη βρίσκεται από το μεσημέρι αντιπροσωπεία του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης με επικεφαλής τον υφυπουργό  Μπιλάλ Ουτσάρ.

Την τουρκική αντιπροσωπεία υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος  ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής  του υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχης Φυτράκης.

Αύριο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με ομάδα εργασίας του υπουργείου Δικαιοσύνης με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα  Δημήτρη Παπασπύρου για ζητήματα αρμοδιότητας του υπουργείου, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.
           
Μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής θα δεχτεί εθιμοτυπικά τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Μπιλάλ Ουτσάρ. Το υπουργείο της οδού Μεσογείων θέλει να πιστεύει ότι η τουρκική αντιπροσωπεία που βρίσκεται ήδη στην Αθήνα και επικεφαλής της είναι ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, είναι ο προπομπός για την άφιξη του Τούρκου υπουργού Δικαιοσύνης.
           
Πάντως, παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης κάνει λόγο για προγραμματισμένη συνάντηση η οποία «έκλεισε» αμέσως μετά την επίσκεψη του Τούρκου του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, μοναδικό θέμα είναι οι «8» Τούρκοι αξιωματικοί.
           
Σύμφωνα με  κύκλους του ελληνικού υπουργείου Δικαιοσύνης,  θα γίνει μια προσπάθεια η Τουρκική αντιπροσωπεία να  πειστεί, σε πρώτη φάση, να δικαστούν εδώ στην Ελλάδα οι «8» Τούρκοι στρατιωτικοί.
           
Προσπάθεια του ελληνικού υπουργείου Δικαιοσύνης είναι να δεχθεί η Τουρκική αντιπροσωπεία να προτείνει στην Κυβέρνηση της γείτονας χώρας, να αποστείλει έγγραφο στις ελληνικές δικαστικές αρχές, στο οποίο να αναφέρει ότι οι «8» εμπλέκονται και αποτελούν μέλη οργάνωσης, είτε αυτή είναι τρομοκρατική, είτε εξουσιαστική, είτε οποιασδήποτε άλλης μορφής οργάνωση. Παράλληλα, να προσκομίσουν νέα στοιχεία για την εμπλοκή των «8» στην  οργάνωση-«φάντασμα».
           
Το έγγραφο αυτό θα οδηγήσει εκ των πραγμάτων τις ελληνικές δικαστικές αρχές στην διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας. Στη συνέχεια θα ασκηθούν ποινικές διώξεις και οι «8» θα οδηγηθούν σε νέα δίκη ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, για αδικήματα τα οποία θα φέρονται τάχα ότι έπραξαν στην πατρίδα τους -πάντα κατά το σενάριο του υπουργείου Δικαιοσύνης- με νέες κατηγορίες.
           
Πάντως, νομικοί θύμιζαν με νόημα ότι:
 
Πρώτον η Κυβέρνηση από τον Άρειο Πάγο,  όταν πρόεδρος ήταν η Βασιλική Θάνου, για τους «8»  περίμενε να εκδοθεί άλλη, αντίθετη, από αυτή που εκδόθηκε απόφαση αλλά ακόμη περιμένει στο ακουστικό της και

Δεύτερον οι γείτονες στην πάροδο των ετών, έχουν αποδειχθεί διπλωμάτες, σε αντίθεση  με τους παράγοντες του Ελληνικού υπουργείου Δικαιοσύνης τους οποίους διακρίνει η απειρία και  ουδεμία σχέση έχουν με την διπλωματία, ενώ ακολουθούν την τακτική των πυροτεχνημάτων.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Σολωμός Σολωμού

Εμείς γιατί δεν ζητάμε την έκδοση του δολοφόνου Ακίν? Και τον έχουμε ελεύθερο να αλωνίζει και να το παίζει και βουλευτής?

tassos

Αγαπητέ κε Θέμο Αναστασιάδη.Μάλλον θά πρέπει έσύ προσωπικά νά ασχοληθείς μέ τό θέμα τής <> τού υπουργού δικαιοσύνης τής Τουρκίας στόν ύπουργό δικαιοσύνης(μέ μικρό δ) .Ποιός τούς κάλεσε κατ αρχάς ,γιά ποιόν λόγο ήλθαν καί ποιές απαιτήσεις έχουν.Στήν αρχαία Ελλάδα ό ίκέτης ήταν ίερό άτομο καί όποιος τόν εστελνε σέ θάνατο ήταν καταραμένος άπό Θεούς καί άνθρώπους.Στά τέσσερα γομάριαααααααα.

Ραγιά Κοντονή

Στις ελεύθερες χώρες και σε κράτη δικαίου δεν παρακαλάμε άλλες χώρες να δικάσουμε. Σε ελεύθερες χώρες και σε κράτη δικαίου οι δικαστές δικάζουν χωρίς να ρωτάνε κανένα. Όσο για σένα, να θυμάσαι, δεν είσαι υπόλογος στον Ερντογάν αλλά στον ελληνικό λαό. Και ο λαός θα σε τιμωρήσει. Διαφορετικά, παραιτήσου.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης