Πάλι παίζει με τις Πανελλαδικές ο Γαβρόγλου: Τον Ιούνιο του 2020 το νέο σύστημα

Πάλι παίζει με τις Πανελλαδικές ο Γαβρόγλου: Τον Ιούνιο του 2020 το νέο σύστημα

Κυρίαρχο ρόλο θα έχει ο βαθμός απολυτηρίου είπε ο υπουργός Παιδείας - Στόχος μας η αποδραματοποίηση των εξετάσεων είπε σε συνέντευξή του

Συνεχίζει τα μπρος-πίσω με τις πανελλαδικές ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, ο οποίος προανήγγειλε ότι το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιούνιο του 2020. Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ1  κυρίαρχη λογική στον τρόπο εισαγωγής θα είναι ο βαθμός του απολυτηρίου.

Φέτος ο υπουργός δήλωσε ότι οι μαθητές της Τρίτης Λυκείου θα εξεταστούν σε τέσσερα μαθήματα: τη Γλώσσα-Λογοτεχνία, την Ιστορία, τα Μαθηματικά και τη Βιολογία. Όπως είπε ο κ. Γαβρόγλου γίνεται ένα βήμα αποδραματοποίησης των εξετάσεων για να μην φορτωθούν οι μαθητές με μαθήματα διότι έχουν να ετοιμαστούν και για τις εισαγωγικές εξετάσεις.

Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στη στάση της Εκκλησίας για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και τόνισε πως έχει αποκλιμακωθεί η ένταση και πως είναι πλέον ξεκάθαροι οι διακριτοί ρόλοι Κράτους-Εκκλησίας. Ο κ. Γαβρόγλου χαιρέτισε δε την απόφαση της Εκκλησίας να μην υιοθετήσει στην ανακοίνωσή της τις αποφάσεις που είχαν παρθεί το 1990 όπως για πραγματοποίηση συλλαλητηρίων.

Για τις μετεγγραφές είπε πως θα ισχύσουν από το ερχόμενο εξάμηνο εφόσον το διάστημα Φεβρουαρίου-Μαρτίου θα ψηφιστούν οι σχετικές τροπολογίες . Οι μετεγγραφές ανέφερε ότι θα γίνουν με οικονομικά κριτήρια και μόνο, υπογραμμίζοντας πως η εκπαίδευση είναι ένα κοινωνικό αγαθό και καμία οικογένεια δεν θα συντηρεί ένα σπίτι πέρα από το δικό της.

Για τις σχολικές εκδρομές, ο κ. Γαβρόγλου διερωτήθηκε γιατί υπάρχουν τώρα αντιδράσεις καθώς είναι μια υπουργική απόφαση που πάρθηκε τον περασμένο Μάρτιο, ενώ τόνισε πως δεν απαγορεύεται καμία εκδρομή αλλά θα πρέπει να υπάρχει σωστή οργάνωση με επίκεντρο πολιτιστικά και εκπαιδευτικά στοιχεία Το μήνυμά μας είναι οργανώστε σωστές εκδρομές. αδελφοποιηθείτε με σχολεία, είπε ο κ. Γαβρόγλου.

Για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, είπε ότι πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα το οποίο θα γίνει αντίστοιχα και σε άλλες περιοχές της χώρας. Η δημιουργία αυτού του Πανεπιστημίου είναι αποτέλεσμα αξιολογήσεων και γίνεται προσπάθεια να εντάξουμε τα καλά τμήματα των ΤΕΙ στα Πανεπιστήμια. Θα υπάρχουν ενδιαφέρουσες συνέργειες τμημάτων των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια, ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου.

ΣΧΟΛΙΑ (63)

X

Ποιό βαθμό απολυτηρίου ρε είναι δυνατόν? Ας κάνει τον κόπο να δεί τα μόρια που πιάνουν οι μαθητές και δίπλα το βαθμό απολυτηρίου.Δεν πιάνουν ούτε δέκα χιλιάδες μόρια και έχουν βαθμό απολυτηρίου πάνω από 18 και πολλοί πάνω από 19.Δεν το ξέρει ότι έχουν ξαφτυλισει τους βαθμούς στο λύκειο?Αν θέλει να βοηθήσει τα παιδιά να μην αγχώνονται ας βγάλει τον κάλο από το μυαλό που έχει αυτός και όλοι οι αριστεροτρομπες και ας ανοίξει το δρόμο για ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα.Αυτό θα ανοίξει πολλές θέσεις στα δημόσια και θα σταματήσουν τα παιδιά να πηγαίνουν στο εξωτερικό για σπουδές και να ξοδεύουν ένα σωρό λεφτά.Για το όφελος της οικονομίας δεν το συζητάμε.

Αθανασίου

Εσύ να πας τα παιδιά σου σε ιδιωτικό τύπου σταρ...Γιατί αυτό σου αξίζει...Εγώ τι φταίω;

Πολύπλοκο θέμα

Η "παραπαιδεία" και η "αποδραματοποίηση" είναι εύκολες κουβέντες αλλά το θέμα είναι εξαιρετικά πολύπλοκο και μερικές συνιστώσες δυσδιάκριτες στις υπηρεσίες στατιστικής και στα κομματικά γραφεία. Αν το σύστημα είναι αξιοκρατικό τότε, ανεξαρτήτως ονομασίας και τυπικής οργάνωσης, αναγκαστικά η εξέταση και η αξιολόγηση θα πραγματοποιούνται εκτός δικαιοδοσίας του διδάσκοντα εκπαιδευτικού. Αυτό όμως δεν θα είναι αρεστό στην "βάση" του κόμματος στην οποία οι κρατικοί εκπαιδευτικοί έχουν μεγάλη ισχύ. Από την άλλη τα πανίσχυρα συμφέροντα των κατακερματισμένων σχολών της επαρχίας δεν θα ήθελαν πλήρη κατάργηση των εξετάσεων μιας και όλοι θα πηγαίνανε στις μεγάλες πόλεις. Τα φροντιστήρια απο την πλευρά τους έχουν κάθε λόγο να πιέζουν για πραγματικές εξετάσεις και δεν δουλεύουν με μαύρα, τα οποία είναι και η αποκλειστική μέθοδος πληρωμής των ιδιαιτέρων. Ακόμα και τα μαύρα όμως είναι πηγή επιβίωσης για τον νεαρό άνεργο απόφοιτο που θα κάνει ιδιαίτερα...

Μπράβο στο ΣΥΡΙΖΑ

Εμείς οι αριστεροί πάμε σε ιδιωτικό σχολείο και έχουμε έτσι κι αλλιώς άριστα στο απολυτήριο...

ΣΥΜΦΩΝΩ@!@!@!@!@!@!@!@!@!@!@!@!@!@!@!@!

ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!

και οταν το τελειωσουμε....

διοριζόμαστε αμα λάχει.....

Νικ

Ποσο υπομονη να κάνει κάποιος με δαύτους!!!

ΕΤΣΙ

όχι άλλα λεφτα σε φροντιστήρια !

τραγικό αυτό που λες

Ή λεφτά στα φροντιστήρια με αξιοκρατία, ή αναξιοκρατία με γλείψιμο και πιέσεις στους κατά τόπους καθηγητές εις βάρος της κοινωνίας που δεν έχει μπάρμπα στην Κορώνη. Το ενδεχόμενο να μην σκάει κανείς λεφτά στα φροντιστήρια και να διατηρηθεί η αξιοκρατία όπως ισχύει ...ούτε λόγος φυσικά! Η "λύση" είναι να βγαίνουν αμόρφωτοι υποτακτικοί από τα σχολεία.

karadimos panagiotis

σωστα τα λεει δεν υπαρχει σ αυτα τα σχολεια καθηγητης μ αξιοπρεπεια να παραδεχθει οτι δεν μπορει να διδαξει την εφαρμογη μιας απλης εξισωσης προσπαθουν να εκμηδενισουν τα σχολεια για να φτιαξουν οχλο.

Βασικά

υπάρχουν και καλοί καθηγητές, αλλά το σύστημα όντως μεριμνά να αποδυναμώσει το δημόσιο σχολείο και να οδηγήσει στην παραπαιδεία. Δεν ευθύνεται η αξιοκρατία όμως γι' αυτό.

Theodore.

Και άμα χρειαζόμαστε 100 και βάλουν 300,πως θα τους κάνουν ζάφτι ρε συ;Αλλά και άμα μπεις σε μία Σχολή δύσκολη,και είσαι τούβλο,πώς θα προχωρήσεις;Η νομίζεις ότι το ΕΜΠ και το Φυσικό είναι νηπιαγωγεια ή ΤΕΙ κωλοπετεινίτσας; Και μόνο που το λες,καταλαβαίνει κανείς ότι δεν κάνεις για παραπάνω...

Nick

Πάλι τα ίδια με τις πανελλαδικές και τις θεωρίες για αγρίους? Κρατήστε ρε τα λεφτά που δίνεται για φροντιστήρια και όλες τις άλλες βλακείες. Μάθετε τα παιδιά σας Αγγλικά, Γαλλικά ή δεν ξέρω τι άλλο και όταν έρθει η ώρα στείλτε τα να σπουδάσουν στο εξωτερικό. Διπλό θα είναι το κέρδος σας. Και θα μορφωθούν και θα φύγουν μακρυά και θα γλιτώσουν από την νεοελληνική καφρίλα

Los Bomboneros

Αποδραματοποίηση των εξετάσεων, εντατικοποίηση του γλειψίματος και του ρουσφετιού. Ο κάθε φαντασμένος που θα θέλει να δει το παιδί του δικηγόρο ή γιατρό κτλ, θα πηγαίνει καροτσάκι τους εκπαιδευτικούς κι ας είναι ο μαθητής στουρνάρι και φάει στο τέλος τη θέση κάποιου πιο άξιου.

απλά και κατανοητά

έτσι

οποιος τα χει καλα με τους καθηγητες λοιπον.

Θα πετυχει. Ωρε γλυψιμο που εχει να πεσει

έτσι

ααααακριβώς... Παντού να υπάρχει η παρέμβαση του κόμματος, του συνδικαλιστή, των ελίτ, του όχλου, όλων των άλλων παραγόντων εκτός του γραπτού, για να εισάγονται πριμοδοτηθέντες οι πιο κοινωνικά ισχυροί και να αναπαράγεται ένα σύστημα αλληλεξάρτησης και συντεχνιασμών. Τα περί αποδραματοποίησης είναι προφανώς δικαιολογίες της συμφοράς. Η επανάληψη των γραπτών εξετάσεων για να αλλάξει ο βαθμός ήταν η καλύτερη λύση, αλλά δεν βολεύει αυτούς που θέλουν να αναπαράξουν τον κομματισμό και την εξάρτηση στην Ελλάδα.

σημείωση

επανάληψη των πανελλαδικών γραπτών εξετάσεων φυσικά και όχι η διαπλοκή εντός της σχολικής μονάδας υπό τις αφόρητες πιέσεις των τοπικών "προυχόντων" Γενικά με αυτό το μέτρο οι ακτός των τειχών θα μείνουν οριστικά στο περιθώριο επειδή δεν θα έχουν μπάρμπα στην Κορώνη. Μέτρο αποδημοκρατικοποίησης και διολίσθησης στον ολιγαρχικό αυταρχισμό αυτό που προτείνει ο γαβρόγλου.

Επιθεώρηση !

Αυτό το ντουέτο της συμφοράς , Γαβρόγλου και Ζουράρις , είναι μόνο για νούμερα επιθεώρησης ! Το ΥΠ Παιδείας και η παιδεία μαζί , είναι τόσο για τα μπάζα στην Ελλάδα , που με πόνο ψυχής αναγνωρίζω , ότι δεν έχει περάσει υπουργός απ´ αυτό το υπουργείο , που να μην είναι νούμερο !

Μην αγχωθειτε παιδια μου

Σας το εχω πει νεαροι μου, μην βασιζεστε στις πανελληνιες. Και να δειτε το διπλανο σας να περασει ιατρικη νομικη, παλι θα δουλεψει η καφετζης η σουβλατζης η νετλιβερας. Μην σας ξαφνιαζει καμια αλλαγη , γινονται καθε μερα το ραβε ξηλωνε, τιποτα δεν θα χασετε, εδω ελλαδισταν ειναι ολα χουν τελειωσει πια απο το 2010, το ειχε πει ο βαρουφακης και μετα τον εθαβαν οι αντιπαλοι του και να τωρα τι ηρθε στην πραγματικοτητα!!!! Δεν ειμαι με κανενα κομμα, τα παρακολουθω ολα και παντοτε δεν δινω τη ψηφο μου σε κανεναν, δεν υπαρχει κανενας σοβαρος που να ενδιαφερθει για τις αναγκες του λαου, παρα μονο για η καρεκλα του και να βγαζει τα λεφτα του στο εξωτερικο!!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

aggelos

«Ο Ερντογάν δεν θέλει να διακινδυνεύσει να φανεί ότι ο τουρκικός στρατός είναι λίγος σε σχέση με την εικόνα που έχει περάσει για τη δυνατότητά του αυτή», είπε ο κ. Συρίγος, εκτιμώντας όμως και ότι «μετά τις εκλογές ξαναμπαίνουμε στο παιχνίδι, που παιζόταν ως τώρα, όπου ο μεγάλος κίνδυνος είναι στην κυπριακή ΑΟΖ»

kk_art

Σε ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας στην οδό Πριγκιποννήσων το μακάβριο εύρημα - Πληροφορίες αναφέρουν ότι το άτυχο νεογνό βρήκε κάτω από το... φαράσι της, την ώρα που σκούπιζε, η γυναίκα που καθαρίζει την πολυκατοικία - Την έρευνα ανέλαβε το Ανθρωποκτονιών

3