Μύκονος: Άρχισε η διαδικασία απορρύπανσης στο σημείο που βυθίστηκε το φορτηγό

Μύκονος: Άρχισε η διαδικασία απορρύπανσης στο σημείο που βυθίστηκε το φορτηγό

Η πορεία της διαδικασίας συζητήθηκε στη συνάντηση του δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά με τον υπουργό Ναυτιλίας και νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή

Μύκονος: Άρχισε η διαδικασία απορρύπανσης στο σημείο που βυθίστηκε το φορτηγό
Στη διαδικασία απορρύπανσης της θαλάσσιας περιοχής της Μυκόνου μετά το ναυάγιο στο Τραγονήσι και τη δραματική διάσωση των 12 ναυτικών από τους βατραχανθρώπους της ΜΥΑ του Λιμενικού, βρίσκεται ο Δήμος Μυκόνου. 

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά με τον υπουργό Ναυτιλίας και νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή και παρουσία και του Προέδρου της Δημόσιας Αρχής Λιμένων Δημοσθένη Μπακόπουλου, έγιναν συζητήσεις σχετικά με την πορεία των απαιτούμενων εργασιών. 

Κλείσιμο


Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Μυκόνου, η ασφαλιστική εταιρία του πλοίου ανέλαβε την απορρύπανση της θαλάσσιας περιοχής του ναυαγίου καθώς και την απομάκρυνση του πλοίου και του φορτίου ενώ όπως υπογραμμίζεται  «Το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής βρίσκεται σε αγαστή και συνεχή συνεργασία με το αρμόδιο τοπικό Λιμεναρχείο Μυκόνου, προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες εργασίες, διασφαλίζοντας ότι θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος της Μυκόνου». 
Η δραματική διάσωση στα κύματα και η βράβευση 

Το ναυάγιο στο Τραγονήσι και η επιχείρηση διάσωσης 12 αλλοδαπών ναυτικών που είχαν  αποκλειστεί όταν το βράδυ της 22ας Δεκεμβρίου το φορτηγό πλοίο «LITTLE SEYMA» με σημαία Παναμά και 12 αλλοδαπούς μέλη πληρώματος προσάραξε είχε μετατραπεί σε ένα απίστευτο θρίλερ. 

Οι ισχυροί άνεμοι εντάσεως 10 μποφόρ που έπνεαν στο σημείο έκαναν δύσκολο το έργο των αρχών  αφού δύο φορές επιχείρησαν να προσεγγίσουν ελικόπτερα Σούπερ Πούμα και του Πολεμικού Ναυτικού όμως δεν κατέστη δυνατό να πλησιάσουν τους εγκλωβισμένους ναυτικούς. 



Έτσι λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της 23ης Δεκεμβρίου, απέπλευσε από τη Μύκονο αλιευτικό σκάφος που μετέφερε το στέλεχος του Λιμεναρχείου Μυκόνου  υποπλοίαρχο Νικόλαο Ζυγούρη  και ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων βατραχανθρώπων της Μονάδας Υποβρυχιών Αποστολών  (Μ.Υ.Α) του Λιμενικού οι οποίοι  πραγματοποίησαν προσέγγιση και διάσωση των δώδεκα ναυτικών.

Μάλιστα ανήμερα των Θεοφανείων, ο Δήμος Μυκόνου βράβευσε τα κεντρικά πρόσωπα της υπόθεσης που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διάσωση των 12 στο Τραγονήσι.



Τους αξιωματικούς του Λιμεναρχείου Μυκόνου, το κλιμάκιο των κομάντος της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών (Μ.Υ.Α-Λ.Σ), μέλη της ΕΜΑΚ αλλά και τους δύο αλιείς που οδήγησαν με τα ψαράδικα τους “βατραχανθρώπους” στο σημείο που βρίσκονταν οι ναυαγοί. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης