Ανυποχώρητος όσον αφορά τη χρήση της λέξης Μακεδονία, αλλά και κατά των συλλαλητηρίων, δήλωσε για το θέμα των Σκοπίων
ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι η Εκκλησία είναι ανυποχώρητη στη λέξη «Μακεδονία» και χαρακτήρισε το Σκοπιανό όχι μόνο εθνικό, αλλά και εκκλησιαστικό θέμα που αγγίζει τους πάντες και που η Εκκλησία παρακολουθεί «με αγωνία και συγκίνηση».
Κλείσιμο
Αναμένει μάλιστα, όπως σημειώνεται στο δελτίο τύπου της Ιεράς Συνόδου, «από την υπεύθυνη ελληνική κυβέρνηση να κατανοήσει την ανησυχία για το θέμα, που είναι και ανησυχία του οικουμενικού ελληνισμού».
Πάντως ξεκαθάρισε ότι δεν είναι υπέρ των συλλαλητηρίων και των λαοσυνάξεων, γιατί «η Εκκλησία πορεύεται με αγάπη».
«Σε ένα τέτοιο θέμα βασικό γιατί την πατρίδα μας, δεν μπορεί η εκκλησία να μείνει αδιάφορη θα πάρει και αυτή τη θέση της. Όχι τόσο ως προς τη γενικότερη τοποθέτηση και λοιπά, αλλά ως προς το όνομα οπωσδήποτε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος σε χθεσινή του δήλωση.
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδο αποφάσισε να συγκληθεί εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος την Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου.
Η Groupama Ασφαλιστική μετατρέπει τη σύγχρονη ασφάλιση αυτοκινήτου σε ένα δυναμικό εργαλείο προστασίας, που ακολουθεί τον ρυθμό της καθημερινότητας και τις πραγματικές ανάγκες κάθε οδηγού.
Αξίζει να ανήκεις στο δυναμικά εξελισσόμενο οικοσύστημα του PADU, ειδικά αν είσαι πελάτης της Nova. Γιατί τότε οι επιλογές σου δεν σταματούν στις προσφορές, αλλά διευρύνονται μέσα από ένα περιβάλλον που εμπλουτίζεται διαρκώς με ολοένα και περισσότερα exclusive deals. Εδώ θα τις βρεις όλες.