Δήμαρχος Λέσβου για τη Μόρια: Αν χαθεί μια ανθρώπινη ζωή, τι θα λέει ο Μουζάλας;

Δήμαρχος Λέσβου για τη Μόρια: Αν χαθεί μια ανθρώπινη ζωή, τι θα λέει ο Μουζάλας;

Μετά τα χθεσινά αιματηρά επεισόδια στον καταυλισμό, ο Σπύρος Γαληνός μιλάει στον ΘΕΜΑ 104,6

Δήμαρχος Λέσβου για τη Μόρια: Αν χαθεί μια ανθρώπινη ζωή, τι θα λέει ο Μουζάλας;
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε για ακόμη μία φορά το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια.

Χθες το βράδυ, επί έξι ώρες, αλλοδαποί πάλευαν σώμα με σώμα, αλλά και με μαχαίρια, με αποτέλεσμα 15 άτομα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, ο ένας άσχημα μαχαιρωμένος στο στήθος.


Ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, κατέθεσε σήμερα το πρωί μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, ενώ στη συνέχεια μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και την εκπομπή «Εντός ΘΕΜΑτος» με τον Γιώργο Λαμπράκο και τον Παναγιώτη Σουρέλη, για τους λόγους που προχώρησε σε αυτήν την ενέργεια.

«Έχουμε προβεί σε κινητοποιήσεις, έχουμε φτάσει μέχρι την Αθήνα και αναγκάστηκα πλέον να υποβάλλω και μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου ακριβώς γι' αυτές τις συνθήκες, που είναι άκρως επικίνδυνες για τους ανθρώπους που μένουν στο χώρο αυτό, αλλά και για τους κατοίκους της Λέσβου, που υποφέρουν και φοβούνται να κυκλοφορήσουν τα βράδια» δήλωσε ο δήμαρχος Λέσβου.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, έχει κατηγορήσει επανειλημμένως τον δήμαρχο Λέσβου ότι όχι μόνο δεν βοηθά στην επίλυση του προβλήματος, αλλά το επιδεινώνει.

«Ο κ. Μουζάλας κάνει μία απεγνωσμένη προσπάθεια να αποποιηθεί των ευθυνών του. Φωνάζω εδώ και πολύ καιρό να υπάρξει άμεση αποσυμφόρηση, να μεταφερθεί ο υπερπληθυσμός σε δομές που υπάρχουν στην ηπειρωτική χώρα, διότι ο χώρος της Μόριας, που είναι ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, δεν επαρκεί για να φιλοξενήσει τόσο κόσμο. Υπάρχουν χιλιάδες που είναι στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο, οπότε καταλαβαίνετε ότι ανά πάσα στιγμή απειλούνται να γίνουν επεισόδια. Όταν θα χαθεί μία ανθρώπινη ζωή, ο κ. Μουζάλας θα δείχνει το δήμαρχο με το δάχτυλο;» σχολίασε ο κ. Γαληνός.
Κλείσιμο

Χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, από διαφορετικές χώρες και διαφορετικές θρησκείες, στριμώχνονται στα κέντρα φιλοξενίας και ζουν σε άθλιες συνθήκες. Δεν λείπουν και οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ή ακόμη και βιασμούς, αφού σε μερικά τετραγωνικά συγκατοικούν γυναικόπαιδα με εκατοντάδες νεαρούς άνδρες.

«Ο χώρος της Μόριας είναι ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και πολύ φοβάμαι ότι δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός. Μπορώ να σας απαντήσω όμως για το κέντρο φιλοξενίας του δήμου, που είναι το Καρά Τεπέ, όπου υπάρχει προγραμματισμός και μέριμνα και για τους ανθρώπους που φιλοξενεί, για το πλήθος, αλλά και πρόνοια για τις συνθήκες όπου ζουν είτε το καλοκαίρι είτε το χειμώνα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Λέσβου.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης