Ο δήμαρχος Λέσβου καταγγέλλει διακίνηση ναρκωτικών και κρούσματα πορνείας στη Μόρια

Ο δήμαρχος Λέσβου καταγγέλλει διακίνηση ναρκωτικών και κρούσματα πορνείας στη Μόρια

Σε μήνυσή του, ο Σπύρος Γαληνός αναφέρεται στις υποθέσεις βίας, βιασμών ανηλίκων αλλά και στις φήμες ότι μέσα στο χώρο του hotspot γίνεται διακίνηση ναρκωτικών και υπάρχουν “σοβαρά κρούσματα πορνείας”

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου, για τα όσα «παράνομα», όπως υποστηρίζει, συμβαίνουν στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια κατέθεσε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λέσβου, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός.

Ο κ. Γαληνός υποστηρίζει ότι οι συνθήκες διαβίωσης δεν εξασφαλίζουν καν ένα ανεκτό επίπεδο ανθρώπινης αξιοπρέπειας, καθώς στα 8 στρέμματα που έχει παραχωρήσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα έπρεπε να φιλοξενούνται περίπου 1.800 άτομα. Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική, καθώς αυτή τη στιγμή πάνω από 6.000 άτομα μένουν στον καταυλισμό. Ανάμεσά τους και μέλη ευάλωτων ομάδων. Την ίδια ώρα, οι ακατάλληλες εγκαταστάσεις από άποψη υγιεινής και ασφάλειας, καθώς και οι ελλείψεις σε δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης εκθέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των μεταναστών και των προσφύγων, όπως και των εργαζομένων εκεί.

“Σοβαρά κρούσματα πορνείας”

Η κατάσταση στο hotspot είναι δραματική. Οι φιλοξενούμενοι στον καταυλισμό “βιώνουν καθημερινά, σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και έχουν οδηγηθεί σε απόπειρες αυτοκτονίας ή έχουν αυτοτραυματιστεί, άλλοι δε προκειμένου να επιβιώσουν προβαίνουν σε σοβαρές παραβατικές πράξεις, ο ένας εις βάρος του άλλου, με αποτέλεσμα να γεμίζουν καθημερινά τα δικαστήρια της Μυτιλήνης με υποθέσεις παράνομης βίας, σωματικών βλαβών, βιασμών ανηλίκων και άλλων αδικημάτων από όλο το φάσμα του Ποινικού Κώδικα, μεταξύ αλλήλων και κατά δεύτερο λόγο σε βάρος της ζωής και της περιουσίας των γηγενών κατοίκων του νησιού». 

Μάλιστα, ο κ. Γαληνός αναφέρεται στη φημολογία ότι “εντός και εκτός του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης γίνεται διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και υπάρχουν σοβαρά κρούσματα πορνείας”.

Σε απόγνωση η τοπική κοινωνία

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λέσβου, οι κάτοικοι δικαίως ξεσηκώνονται και αυτοδικούν”, καθώς η κατάσταση έχει προκαλέσει προβλήματα στη δημόσια ασφάλεια και την κοινωνική συνοχή. “Η εν γένει συμπεριφορά των απελπισμένων και εξαθλιωμένων αυτών ανθρώπων, δημιουργεί κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα και πλήθος παραβατικών συμπεριφορών, τα οποία έχουν προκαλέσει κοινωνική έκρηξη, που είναι φανερή στους κατοίκους και στους επισκέπτες της πόλης της Μυτιλήνης και του νησιού γενικότερα” σημειώνει στη μήνυσή του προσθέτοντας ότι οι παραβατικές συμπεριφορές έχουν φέρει σε απόγνωση την κοινωνία και έχουν δημιουργήσει αναστάτωση. 

Με τη μήνυσή του, ο δήμαρχος Λέσβου ζητά την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος των υπευθύνων για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, αφού, όπως υποστηρίζει, “οι πράξεις και οι παραλείψεις τους είναι δόλιες και ηθελημένες, εκθέτουν σε κίνδυνο τους απελπισμένους και εξαθλιωμένους περιχαρακωμένους στις παράνομες εγκαταστάσεις του Κέντρου”, ενώ “η διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής και ο κίνδυνος διάπραξης ποινικών αδικημάτων, ως άμυνα για την διάσωση της ζωής και της περιουσίας τους εκ μέρους των γηγενούς πληθυσμού του νησιού είναι υπαρκτός και λίαν πιθανός”.

Νέα ασφαλιστικά μέτρα στη Χίο

Σε ανάλογες ενέργειες προχώρησε και ο δήμος Χίου, που κατέθεσε νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του Δημοσίου. Στην αίτηση, ο δήμος ζητά ρύθμιση της κατάστασης, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει έκτακτη κατάσταση και διακυβεύεται η ασφάλεια στην περιοχή, αλλά και στον καταυλισμό, από την επαύξηση της δυναμικότητας του καταυλισμού της ΒΙΑΛ, με την εγκατάσταση των νέων οικίσκων.

ΣΧΟΛΙΑ (9)

Απαράδεκτος

Σύμφωνα με τον γραφικό και επικίνδυνο αυτόν δήμαρχο: "άλλοι δε προκειμένου να επιβιώσουν προβαίνουν σε σοβαρές παραβατικές πράξεις, ο ένας εις βάρος του άλλου, με αποτέλεσμα να γεμίζουν καθημερινά τα δικαστήρια της Μυτιλήνης με υποθέσεις παράνομης βίας, σωματικών βλαβών, βιασμών ανηλίκων και άλλων αδικημάτων από όλο το φάσμα του Ποινικού Κώδικα". Δηλ. προκειμένου να επιβιώσουν βιάζουν ανήλικους;;;;; Αυτός ο δήμαρχος σας αξίζει, αυτόν έχετε.

Ο ΠΙΠΗΣ Ο ΠΙΠΕΤΟΣ

ΑΝΤΕ ΚΑΛΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΠΟΛΛΟΥΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΤΑΒΛΕΠΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΙΔΕ.ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΒΛΕΠΕ ΤΩΡΑ ΒΡΩΜΗΣΑΝ.

Δεν υπάρχουν σύνορα, τα κατάργησε ο Τσύριζα...

Όταν μια χώρα αποκτάει έναν θίασο ηλιθίων κλόουν ως κυβέρνηση, τότε όλα αυτά είναι αναμενόμενα, φυσικά επακόλουθα θα λέγαμε. Με κάτι ταβερνιάρηδες και μπακάληδες και μπαχαλάκηδες, με μια μούμια του Φαραώ να την κάνουν... "Υπουργό Μετανάστευσης"... και μετά να παίρνει τη θέση της ένας... γυναικολόγος-μαιευτήρας, και με έναν εντελώς γελοίο και παντελώς ανίκανο τυπάκο ως πρόεδρο του θιάσου κλόουν που παριστάνει την "κυβέρνηση", αυτά τα ανείπωτα χάλια είναι περισσότερο από αναμενόμενο να συμβούν. Και οι νησιώτες δίπλα στην Τουρκιά που όλο χαρά και καμάρι ψήφισαν την καταστροφή τους εκλέγοντας μία συμμορία απάτριδων και προδοτών, ας γευτούν τώρα τις επιλογές τους. Μετά το "Νόμπελ Ειρήνης" ας φάνε τώρα και το Νόμπελ ηλιθιότητας.

Δώσε πράγμα στον λαό

Ε όχι γιατί τα λέτε όλα αυτά

Γιαννης

Δημαρχε αυτοι ειναι τα.....ταξικα σου αδερφια!!!!!Οποτε ασε τα πολλα λογια και παρε κανεναν σπιτι σου.

no man's land

Με μηνύσεις καμία χώρα δεν έλυσε το προσφυγικό. Χρειάζεται δράση, άμεσα! Ξεκινήστε με απωθήσεις φουσκωτών.

ΝΙΚΟΛΑΣ

Ολοι σας κοιτάτε τα προβλήματα τον μεταναστών και ποτέ τι τραβάνε οι κάτοικοι σε ολοι την Ελλάδα το προσφυγικό δεν λύνεται με ευχολόγια μονο με έργα φυλάξτε τα σύνορα η Ευρώπη ηδη τα έκλεισε Ο μόνος που πραγματικά προσπάθησε ήταν ο Αντώνης Σαμαράς και είχε αποτελέσματα ακουστε τι είπε στο συνεδριο της ΝΔ ολοι οι άλλοι γλειφουν τον Ερντογάν που μας δουλεύει

Ο ΠΙΠΗΣ Ο ΠΙΠΕΤΟΣ

ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΠΩΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΙ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ,ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥΣ.

Q

Τι ακριβως προσπαθησε να κανει ο Σαμαρας? Ξεχνας μου φαινεται οτι αυτος ηταν που πρωτοανοιξε τα συνορα το '92 και εριχνε καλεστηρι "ελατε στην Ελλαδα που ειναι παραδεισος". Επειδη εκανε μια Αμυγδαλεζα και εβαλε μεσα 200 ατομα (στα οποια προσφερε καμαριερες, δωρεαν φαι, δωρεαν θερμανση, δωρεαν ρευμα και νερο) ετσι για τα ματια του κοσμου, αφηνοντας παραλληλα 4.000.000 λαθρα να τριγυρνανε οπου θελουν και να ρημαζουν οτι θελουν, αυτο δεν σημαινει οτι εκανε προσπαθεια. Μαλλον οτι μας εγκατελειψε στη μοιρα μας σημαινει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tzoum_2

Η Data Artisans προσφέρει υπηρεσίες μαζικής επεξεργασίας υπέρογκων ποσοτήτων δεδομένων, ανίχνευσης απάτης καθώς και απευθείας επικοινωνίας με πελάτες- καταναλωτές - Επιβεβαίωσε ο ίδιος την πώληση στο Twitter

baby

Η ανήλικη Ρομά γέννησε μόνη στο σπίτι - Της έπεσε το μωρό προσπαθώντας να κόψει τον ομφάλιο λώρο  - Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η 17χρονη διακομίστηκε στο νοσοκομείο λόγω ακατάσχετης αιμορραγίας

2
photo01

Ποινική δίωξη σε βάρος ενός Έλληνα αρχιλοχία και Άγγλου που δραστηριοποιείται σε ΜΚΟ άσκησε η εισαγγελέας Ορεστιάδας – Συνελήφθησαν να περιφέρονται σε απαγορευμένη περιοχή των ελληνοτουρκικών συνόρων

4