Διασχίζουμε «πεζή» ή «πεζοί»; Η ΓΓΠΠ απαντά...

Διασχίζουμε «πεζή» ή «πεζοί»; Η ΓΓΠΠ απαντά...

Τα αντανακλαστικά της κρατικής υπηρεσίας, μπορούν και να είναι αστραπιαία

Διασχίζουμε «πεζή» ή «πεζοί»; Η ΓΓΠΠ απαντά...
Την ώρα που μετράμε ήδη 15 νεκρούς από τις φονικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική 
και ακόμα 5 συνάνθρωποι μας αγνοούνται, στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ασχολούνται και με τη γραμματική και το συντακτικό.

Ειδικότερα πριν από λίγο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση “επειδή τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται ενημερωνόμαστε για οδηγίες προστασίας και προσέχουμε”.  Οι απαραίτητες οδηγίες προστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τη χώρα συνοδεύτηκαν από αφίσα του φορέα για το τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση πλημμύρας. “Προσοχή! Δε διασχίζουμε τους χειμάρρους πεζή ή με αυτοκίνητο όταν επικρατούν καταιγίδες ή έντονες βροχοπτώσεις, ιδίως στην ύπαιθρο και σε διασταυρώσεις του οδικού δικτύου με χειμαρρορέματα χωρίς γέφυρα. Υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή σας!”, αναφέρεται στην αφίσα. 

Ενστάσεις επί της ορθογραφίας της λέξης «πεζή» υποβλήθηκαν μέσω των social media από πολίτες που θεώρησαν ότι η σωστή γραφή έπρεπε να είναι «πεζοί».

Τα αντανακλαστικά της κρατικής υπηρεσίας σε αυτή την περίπτωση υπήρξαν πραγματικά αστραπιαία: «Σας ευχαριστούμε για την παρατήρηση. Ωστόσο, η συγκεκριμένη λέξη που χρησιμοποιούμε είναι επίρρημα που σημαίνει "βαδίζοντας", "περπατώντας", προέρχεται από τα αρχαία ελληνικά και δεν κλίνεται»!

Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης