Ανω-κάτω το Πεντάγωνο για το πάρτι στο Αβέρωφ!

Γλέντια μοντέλων με εφοπλιστές στο θωρηκτό Αβέρωφ!

Ο Διευθυντής Πλωτού Ναυτικού Μουσείου «Γ. ΑΒΕΡΩΦ», Αρχιπλοίαρχος Ε. Γαβαλάς, ήταν αυτός που πλήρωσε τη νύφη για το γαμήλιο πάρτι στο Αβέρωφ…

Ο Διευθυντής Πλωτού Ναυτικού Μουσείου «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» Αρχιπλοίαρχος Ε. Γαβαλάς, ήταν αυτός που πλήρωσε τη νύφη για την γαμήλιο πάρτι στο Αβέρωφ.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από το χλιδάτο πάρτι στο ιστορικό θωρηκτό, το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο, αποφάσισε την απόλυση του κ. Γαβαλά ο οποίος από νωρίς το πρωί  βρισκόταν στο γενικό Επιτελείο Ναυτικού για να δώσει εξηγήσεις για τα παρατράγουδα στην «εκδήλωση» της προηγούμενης Πέμπτης.

Εν τω μεταξύ, μαραθώνιες συζητήσεις γίνονται από νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο Πεντάγωνο, για την απόδοση ευθυνών και σε άλλους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού που επέτρεψαν το τρελό πάρτι στο θωρηκτό.

Από το πρωί ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δημήτρης Ελευσινιώτης δίνει και ο ίδιος εξηγήσεις στον υπουργό Αμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος φέρεται εξοργισμένος με το θέμα. Κατά πληροφορίες το αρχικό αίτημα του εφοπλιστή Πατίτσα για χρήση του θωρηκτού Αβέρωφ υπεβλήθη στη διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων του ΓΕΝ και στη συνέχεια εγκρίθηκε από τον υπαρχηγό και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου.

ΓΕΝ:  Θα καταλογισθούν ευθύνες

Από τη μεριά του το Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας αναφέρει ότι:

α) Το ΓΕΝ είχε ενημερωθεί ότι επί του ΠΝΜ Γ. Αβέρωφ επρόκειτο να πραγματοποιηθεί, την Πέμπτη 10 Ιουνίου εκδήλωση για την ολοκλήρωση των «Ποσειδωνίων 2010», τη διοργάνωση της οποίας είχε αναλάβει η ναυτιλιακή εταιρείας Atlas Maritime. Για το λόγο αυτό άλλωστε το ΓΕΝ προχώρησε στην παραχώρηση του.

β) Στο πλαίσιο σχετικής έρευνας που διεξάγεται από το ΓΕΝ, έχουν ήδη ζητηθεί από τον Διευθυντή του ΠΝΜ ΑΒΕΡΩΦ έγγραφες εξηγήσεις για το τι ακριβώς έγινε στο χώρο και εφόσον προκύψουν ευθύνες για συγκεκριμένα πρόσωπα, αυτές θα καταλογιστούν».

Το θέμα έφτασε και στη Βουλή, έπειτα από ερώτηση του Μανώλη Κεφαλογιάννη προς τον υπουργό Αμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο βουλευτής της ΝΔ κάνει λόγο για «περιφρόνηση της Ιστορίας, προσβολή των μνημείων των απελευθερωτικών αγώνων και βεβήλωση των Εθνικών Συμβόλων» και ερωτά αν κάποιο μέλος της κυβέρνησης θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη.

Ερώτηση στη Βουλή όμως κατέθεσε και ο Υπεύθυνος του τομέα Εθνικής Άμυνας της ΝΔ Θ. Λεονταρίδης.

Ο κ. Λεονταρίδης, ζητώντας εξηγήσεις επεσήμανε ότι «αποτελεί βαρύ ατόπημα που εκθέτει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας η παραχώρηση του ιστορικού θωρηκτού “ΑΒΕΡΩΦ” για εξεζητημένες ιδιωτικές κοινωνικές εκδηλώσεις, που προσβάλλουν βάναυσα την ιστορικότητα και τη σημασία του ζωντανού αυτού μνημείου».

Το ιστορικό σύμβολο έγινε κλαμπ!

Μετά τα πάρτι στο «Island» και τον «Αστέρα» σειρά για το ζεύγος Λεό Πατίτσα και Μαριέττας Χρουσαλά είχε το θρυλικό θωρηκτό «Αβέρωφ», που παραχωρήθηκε τιμής ένεκεν από το Πολεμικό Ναυτικό στον εφοπλιστή και το οποίο για μια νύχτα μετατράπηκε από ιστορικό σύμβολο σε κλαμπ, επιβεβαιώνοντας ότι κάποιοι δεν σέβονται τίποτα και μπορούν να ξεφτιλίσουν τα πάντα!

Στο πάρτι του ζεύγους Πατίτσα-Χρουσαλά κυριάρχησαν εκτός όλων των άλλων οι καρσιλαμάδες και τα κουφέτα των νεόνυμφων, αλλά και η αναγγελία της έλευσης της συζύγου του κ. Πατίτσα και πρώην τηλεπερσόνας κυρίας Μαριέττας Χρουσαλά στη ναυτιλιακή του εταιρία. 

Το πλοίο-σύμβολο του Πολεμικού Ναυτικού έγινε κυριολεκτικά αγνώριστο προκειμένου να φιλοξενήσει το  πάρτι της εταιρίας «Atlas Maritime» του νεαρού εφοπλιστή, στο περιθώριο των φετινών «Ποσειδωνίων». Μέχρι και πίστα είχε στηθεί στο κατάστρωμα του θωρηκτού, προκειμένου να χορέψουν οι καλεσμένοι του κ. Λεό Πατίτσα, που έχει αποκτήσει το παρατσούκλι Θορν, εμπνευσμένο από την ομοιότητά του με τον ομώνυμο ήρωα της σαπουνόπερας «Τόλμη και γοητεία».

Το θέαμα με τις στολισμένες ανθοστήλες και τις γλάστρες με τα λουλούδια στην είσοδο του θωρηκτού παρέπεμπε περισσότερο σε άλλο ένα γαμήλιο πάρτι του ζεύγους παρά σε εταιρική εκδήλωση. Υπήρχε ακόμα και ειδικός μπουφές που είχε μόνο κουφέτα σε διάφορα χρώματα, για όσους προφανώς δεν ήταν καλεσμένοι στον γάμο, ενώ σε άλλους δύο μπουφέδες πάνω στο κατάστρωμα σερβιριζόντουσαν τα ποτά της βραδιάς.

Οι καλεσμένοι που άρχισαν να καταφτάνουν λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ είχαν την ευκαιρία αν το επιθυμούσαν να ξεναγηθούν στο πλοίο-σύμβουλο του Πολεμικού Ναυτικού, κάτι που έπραξαν αρκετοί από αυτούς. Οταν άρχισε να νυχτώνει ένας προβολέας φώτισε σε άλλο πλοίο το σήμα της εταιρίας του κ. Πατίτσα, ο οποίος είχε φυσικά στο πλευρό του την σύζυγό του κυρία Μαριέττα Χρουσαλά. Ο ίδιος έφτασε μόνος του λίγο μετά τις οκτώ, με την εντυπωσιακή λευκή Aston Martin του και υποδέχθηκε βαριά ονόματα της ελληνικής ναυτιλίας, όπως τον κ. Γιάννη Ξυλά, τον κ. Νίκο Τσάκο και τον κ. Θόδωρο Βενιάμη.

Σε όλους τους καλεσμένους προσφερόταν ένα Bellini σαν welcοme drink, η σαμπάνια έρρεε άφθονη, όπως και το κρασί αλλά και άλλα οινοπνευματώδη ποτά, ενώ οι γαστριμαργικές ανησυχίες των καλεσμένων ικανοποιήθηκαν με μια ποικιλία γεύσεων, στην οποία κυριαρχούσε το κρέας. Στο αναλόγιο, που είχε στηθεί ακριβώς κάτω από τα κανόνια του ιστορικού πλοίου, μίλησαν ο κ. Λεό Πατίτσας, η μητέρα του κυρία Μαριγώ Λαιμού-Πατίτσα και ο κυβερνήτης του «Αβέρωφ», αρχιπλοίαχος εν εφεδρεία κ. Ευάγγελος Γαβαλάς.

Η πεθερά της κυρίας Χρουσαλά ήταν αυτή που ανακοίνωσε την έλευση της πρώην παρουσιάστριας στην οικογένεια αλλά και στην εταιρία του γιου της και μάλιστα σε άπταιστα αγγλικά. Με grande εμφάνιση και εντυπωσιακά κοσμήματα, η κυρία Μαριγώ Λαιμού-Πατίτσα έσυρε πρώτη το χορό συνεπικουρούμενη από τον γιό, τη νύφη της και άλλους καλεσμένους, στην πίστα που είχε στηθεί στο κατάστρωμα του θωρηκτού, ενώ τα φωτορυθμικά φώτιζαν όλο το πλοίο. Οι καρσιλαμάδες, τα νησιώτικα και τα τσιφτετέλια αντικατέστησαν όχι και τόσο κομψά τις lounge και jazz μελωδίες που κυριαρχούσαν μέχρι κάποια ώρα στο πάρτι, το οποίο έφτασε στο τέλος του λίγο πριν τις μιάμιση το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.                                       

ΣΧΟΛΙΑ (13)

giota90

pes ta re Jack..(suggnwmh g ton eniko,alla den gnwrizw thn hlikia)...etsi akrivws einai...k suggnwmh an fainontai kapws ta sxolia m alla eimai liiiiiiigo ekneurismenh me auta pou vlepw kai akouw...

kkalog

 Καμαρώστε στις φωτογραφίες τον απίθανο - καπετάνιο "ντεκόρ" - μάλλον τον ενοικίασαν και αυτόν για να έχει glamour το όλο σκηνικό.... Αυτή η παρακμή δεν έχει τελειωμό....

Irida76

Το θέμα στην Ελλάδα είναι ότι αυτό και χίλια άλλα συμβάντα τα θεωρούμε μικροπροβλήματα που μόνο όταν γίνουν τεράστια (όπως η κατάντια της οικονομίας μας και κάθε είδους κλεψιά) παίρνουμε μέτρα. Δείτε την θεωρία του σπασμένου παράθυρου (http://en.wikipedia.org/wiki/Fixing_Broken_Windows) για να καταλάβετε γιατί ξεκινάμε από τα μικρά και ταπεινά για να λύσουμε τα μεγάλα. Όσον αφορά το εάν έχει λεφτά ή όχι κάποιος ή εάν τα έχει κλεμμένα ή όχι, λυπάμαι που φτάσαμε σε αυτό το σημείο επιχειρήματος. Δηλαδή εάν κάποιος έχει λεφτά μπορεί να κάνει ότι θέλει πάνω σε όποιο Ελληνικό μνημείο θέλει? Εάν είναι έτσι ας νοικιάσουμε και τον Παρθενώνα στην Παρις Χίλτον. Είμαι σίγουρη ότι ούτε και αυτή έκλεψε λεφτά και έιναι και σπουδαία επιχειρηματίας...

Jack

 Κύριε Υπαρχηγέ γνωρίζοντάς σας αρκετά χρόνια απορώ με την μέχρι τώρα στάση σας. Προσπαθείτε να διαφυλάξετε τη θέση και την καρέκλα σας; Λυπάμαι γιατί έχω υπηρετήσει κάτω απότις διαταγές σας.Πίστευα πάντα ότι έχετε ποιό ψηλά ιδανικά. Μάλλον έκανα λάθος.

giota90

Σας ενοχλει ο κυβερνητης που επραξε συμφωνα με εντολες και υπογραφες αλλων.Την πληρωσε εκεινος για αλλους και κανενας δεν εχει βγει να μιλησει.Κανενας.Για το τι εγινε εκεινη την βραδια.Και ξερουν πολυ καλα οτι τα γεγονοτα δεν ειναι οπως τα παρουσιασαν.Αλλοι εβαλαν υπογραφη αλλοι πηραν λεφτα και αλλοι την πληρωσανε.Κ αντι να τα βαλετε με εκεινους ,τα βαζετε με τον κυβερνητη που εκανε την δουλεια του.Τι να εκανε ?την νταντα??τι θα καταφερνε μεσα σε τοσους εφοπλιστες και βλακες που δεν υπολογισαν τις συνεπειες?τι να σας πω...Αν μπορουσα θα τους προκαλουσα να δειξουν τα βιντεο απο εκεινη την βραδια ,ολη την ομιλια του κυβερνητη κ την συνεχεια της βραδιας...για να δειτε τι ακριβως εγινε και να κρινετε..

ANNA

Ηρεμήστε !Τι σοβαροφάνεια είναι αυτή επιτέλους.Εφοπλιστής είναι ο ανθρωπος,έχει τις γνωριμίες εκανε μια δεξίωση ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΛΕΦΤΑ και όχι του λαού.Δηλαδή στη γιορτή του προέδρου της Δημοκρατίας που δεν γίνονται ΄΄εκτροπα΄΄όπως χοροί και πανηγύρια αυτοί και αυτές κυρίες και κύριοι υπουργοί που είναι σάπιοι,λαμόγια και κλέφτες ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. Το Αβέρωφ έχει την ιστορία του και κανένα τσιφτετέλι δεν το ευτελίζει.ΟΛΟΙ οι καρεκλοκένταυροι που φάγανε τα λεφτά του κόσμου είναι κατά την γνώμη σας πιο κατάλληλοι να πηγαίνουν όπου θέλουν όποτε θέλουν χωρίς να ανοίγει ρουθούνι.Σας ενόχλησε ο Λέων και όχι ο κάθε χαμαιλέων που σας φτύνει καθημερινά και λέτε βρέχει.Γι αυτό δεν θα πάμε μπροστά.Αυτές οι μικροπολιτικές μας φάγανε και απ΄οτι βλέπω θα συνεχίζουν να μας τρώνε.Και εσύ τέκνον Θέμο.Σε ειχα για πιο μοντέρνο....

Aias

 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΞΕΦΤ....!!!

Irida76

 Απαράδεκτο! Αυτό το γεγονός είναι η απόλυτη ηθική κατάπτωση. Μέσα σε όλη την κρίση και την μιζέρια αντί να δίνονται παραδείγματα απλότητας, παραδίνονται μαθήματα πρόκλησης. Εδώ ταιριάζει το ρητό, ο κόσμος πνίγεται και η γριά χτενίζεται....

kkalog

 O "κυβερνήτης" του Θωρηκτού είναι ανάξιος λόγου !! Έχει και το θράσος ο γ... να φωτογραφίζεται - το π... !!!! Αλλά τι να περιμένει κανείς από έναν κρατικό μηχανισμό που είναι σάπιος....

giota90

esu pou les ton kurio kseftilismeno as mas peis loipon thn dikh s douleia k thesh sthn koinwnia na krinoume k emeis to diko sou ergo..anti na ta vazete me ekeinous pou mia zwh kanoun tis kotes , thn plhrwnoun alloi pou prospathoun na kanoun th douleia tous ...pou autoi oi geleioi "anwteroi" ,pou katwteroi apodeixthikan se epipedo,prospathoun na vgaloun lefta h otidhpote allo...rikste tis euthunes se autous pou prepei loipon ..k oxi eseis pou den exete kamia douleia me to thema alla oi armodioi..pou vgainei o kathenas k leei to diko tou k krinete toso eukola tous anhtrwpous.........

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

lagoudi-foto-new

«Όταν πήγαμε στη διεύθυνση και διαπιστώσαμε σε ποιόν ανήκει δεν πιστεύαμε στα μάτια μας αφού ανήκει σε άτομο που ενδεχομένως να συνδέεται με την υπόθεση αλλά εμείς αγνοούσαμε την ύπαρξή του» δηλώνει στο protothema.gr ο δικηγόρος της οικογένειας