Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Γεράκι Ηλείας - Ακόμα μια δύσκολη νύχτα στη Ζάκυνθο

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Γεράκι Ηλείας - Ακόμα μια δύσκολη νύχτα στη Ζάκυνθο

Οι άνεμοι κόπασαν στις Μαριές - Η πολύ μεγάλη έκταση της φωτιάς καθιστά ιδιαίτερα δύσκολο το έργο των επίγειων δυνάμεων - Δύσκολο το μέτωπο στο Γεράκι της Ηλείας - Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Γεράκι Ηλείας - Ακόμα μια δύσκολη νύχτα στη Ζάκυνθο
Ακόμα μια δύσκολη νύχτα έχουν μπροστά τους οι κάτοικοι της Ζακύνθου καθώς η φωτιά στο νησί εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη χωρίς όμως την ένταση των προηγούμενων ημερών. Οι άνεμοι τις τελευταίες ώρες έχουν κοπάσει με αποτέλεσμα να δημιουργούνται βάσιμες προσδοκίες ότι τα πύρινα μέτωπα στις Μαριές μπορούν να αντιμετωπιστούν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.   

Ωστόσο η αποχώρηση των εναέριων μέσων λόγω του σκότους όπως επίσης και και το γεγονός ότι η φωτιά «έχει πολύ μεγάλη έκταση  και περίμετρο σε μικτή ζώνη δάσους – κατοικιών» καθιστά ιδιαίτερα δύσκολες τις προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων της πυροσβεστικής να περιορίσουν την πυρκαγιά και να μειώσουν τις επιπτώσεις της καταστροφής.   

Αυτή τη στιγμή στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 156 πυροσβέστες με 57 οχήματα και 32 άτομα πεζοπόρο τμήμα.  

Κλείσιμο
Ένα ακόμα δύσκολο μέτωπο που καλείται να αντιμετωπίσουν απόψε οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι αυτό στο Γεράκι της Ηλείας. Η  πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στις 15:14 και μέχρι τις 8.00 το βράδυ οπότε αποχώρησαν τα 5 αεροσκάφη Πεζεντέλ που επιχειρούσαν η φωτιά ήταν σε πλήρη εξέλιξη. Για την κατάσβεση της επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο, 2 ιδιωτικά βυτιοφόρα. 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μια πυροσβέστης, η οποία συμμετείχε στην κατάσβεση της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή Γεράκι Ηλείας, τραυματίστηκε μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής, ώστε να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η γυναίκα γλίστρησε και χτύπησε το χέρι της. 

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 12ώρου και συγκεκριμένα από 06:00 έως 18:00 εκδηλώθηκαν 23 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό στάδιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης