Νύχτα αγωνίας στα Κύθηρα: Εκκενώθηκε οικισμός - χωρίς ρεύμα όλο το νησί

Νύχτα αγωνίας στα Κύθηρα: Εκκενώθηκε οικισμός - χωρίς ρεύμα όλο το νησί

Πνέουν πολύ δυνατοί άνεμοι στο νησί - 37 πυροσβέστες με 26 οχήματα και 22 άτομα πεζοπόρου τμήματος προσπαθούν να «δαμάσουν» τις φλόγες

Νύχτα αγωνίας στα Κύθηρα: Εκκενώθηκε οικισμός - χωρίς ρεύμα όλο το νησί
Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες των Κυθήρων από τη φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής.

Το βράδυ αποφασίστηκε να εκκενωθεί ο οικισμός Κυπριωτιάνικα, ενώ υπάρχει γενική διακοπή ρεύματος σε όλο το νησί. Οι φλόγες βρίσκονταν από νωρίς πολύ κοντά σε σπίτια και οι πυροσβέστες δεν κατάφεραν να αποσοβήσουν τον κίνδυνο. 

Οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, σε συνδυασμό με τη μικρή πυροσβεστική δύναμη του νησιού, φαίνεται πως είναι η αιτία που η φωτιά πήρε τόσο γρήγορα διαστάσεις και δεν μπόρεσε να περιοριστεί, αλλά έγινε τόσο επικίνδυνη που οδήγησε σε εκκένωση ενός χωριού. Ευτυχώς, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τραυματίες.

Κλείσιμο


Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 11:30 το πρωί της Παρασκευή κοντά στα χωριά Άγιος Θεόδωρος και Πιτσινάδες, στο κέντρο των Κυθήρων. Αφού έκαψε την περιοχή Αρωνιαδίκων - Πιτσινάδες στη συνέχεια κινήθηκε προς Αραιούς και Μυλοπόταμο. Στο νησί βρίσκονται και επιχειρούν για την κατάσβεσή της 37 πυροσβέστες με 26 οχήματα, 22 άτομα πεζοπόρου τμήματος, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας επιχείρησαν από αέρος τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη «Πετζετέλ» και δυο ελικόπτερα. Όταν ξεκίνησε η φωτιά, υπήρχαν μόνο 10 πυροσβέστες. 

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι στο protothema.gr, η πυροσβεστική δύναμη στα Κύθηρα είναι αποδυναμωμένη, καθώς έχουν πάρει δυνάμεις για άλλες περιοχές. 

Ο δήμος έχει απευθύνει έκκληση προς ιδιώτες που έχουν μηχανήματα βαρέου τύπου, να βοηθήσουν στην κατάσβεση. Εκτός από τη γενική διακοπή ρεύματος στο νησί, έχει διακοπεί και η κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλούς δρόμους. 













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης