Πέντε νεκροί και 60 τραυματίες κάθε μέρα από τροχαία στην Ελλάδα

Πέντε νεκροί και 60 τραυματίες κάθε μέρα από τροχαία στην Ελλάδα

Περίπου 1.600 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο μέσα σε έναν χρόνο και άλλοι 20.000 τραυματίστηκαν

Περίπου πέντε άνθρωποι χάνουν, κατά μέσο όρο, τη ζωή τους κάθε μέρα και άλλοι εξήντα τραυματίζονται από τροχαία δυστυχήματα στην Ελλάδα. Πρόκειται για τον τραγικό απολογισμό του «πολέμου της ασφάλτου», ο οποίος αναδεικνύει στο μεγαλείο της την έλλειψη οδηγικής παιδείας που χαρακτηρίζει την κοινωνία μας.

Οι αριθμοί είναι σοκαριστικοί. Σε 1.600 ανέρχονται οι νεκροί και σε 20.000 οι τραυματίες από τροχαία μέσα σε ένα χρόνο στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στη Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής ο Αναστάσιος Μαρκούζος, γνωστός ως «Ιαβέρης». 

Βάσει των ίδιων στοιχείων, τα πιο πολλά τροχαία ατυχήματα συμβαίνουν σε κατοικημένες περιοχές με ταχύτητες κάτω από 45 χλμ. την ώρα, ενώ τα περισσότερα θύματα που αφήνουν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, είναι κάτω των 30 ετών. Παράλληλα, το 60 με 70% των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα, είναι ηλικίας 15 - 29.

Οι τραγικοί δρόμοι και οι επικίνδυνοι οδηγοί που σε συνδυασμό με την άγνοια και την αδιαφορία οδηγούν σε ένα εγκληματικό αποτέλεσμα, εξήγησε ο Ιαβέρης. «Τον καρκίνο του δρόμου στη χώρα μας τον αντιμετωπίζουμε με παυσίπονο αντί χειρουργείου», είπε και έφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι, ενώ σε όλες τις χώρες έχουν μειωθεί τα τροχαία ατυχήματα από 20% - 99,5%, όπως η Σουηδία, στην Ελλάδα είχαμε αύξηση ως και 60%.

«Το αυτοκίνητο γίνεται όπλο, όταν μπαίνει ένα βλήμα» είπε χαρακτηριστικά ο «Ιαβέρης» και εξήγησε: «Μέσα στα τελευταία 100 χρόνια, στην Ελλάδα που πέρασε και δύο πολέμους, έχασαν την ζωή τους σε ώρα μάχης 70.000 ελληνόπουλα. Στα 60 τελευταία χρόνια με το αυτοκίνητο έχασαν τη ζωή τους 140.000 άνθρωποι ενώ 350.000 έμειναν ανάπηροι».

Ο Ιαβέρης, έθεσε και μια άλλη σημαντική παράμετρο, την οικονομική καθώς όπως είπε, «το 40% του κόστους στην υγεία, είναι από τροχαία».

«Τα τροχαία ατυχήματα κοστίζουν 600.000 ευρώ κάθε χρόνο. Στα 60 χρόνια σημαίνει 12 δισ. ευρώ πεταμένα ματωμένα, στην άσφαλτο. Και μετά λέμε πώς να εξοικονομήσουμε λεφτά και βάζουμε ισοδύναμα, όταν όλα αυτά τα χρήματα πετιούνται άδικα στο δρόμο», επεσήμανε ο γνωστός αυτοκινητιστής.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη, υπογραμμίζοντας ότι «είναι απόπειρα φόνου, είναι απόπειρα αυτοκτονίας». Ο Ιαβέρης, υπογράμμισε ακόμα, ότι, μόνο αν αναληφθεί πρωτοβουλία σε υψηλό πολιτικό επίπεδο, μπορεί το εθνικό αυτό πρόβλημα να επιλυθεί.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

ΤΕΟ

ΤΑ ΑΙΤΙΑ:1) ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΔΗΓΩΝ 2.ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ, Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΤΣΑΜΠΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ.ΜΟΝΟ Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ 3 ΚΑΚΙΣΤΟΙ ΔΡΟΜΟΙ

τεοοοοοοοοοοοοοοοοοο

οταν ο αλλος τρεχει μεθυσμενος μες τη νυχτα....το τροχαιο ειναι η συνεπεια της ταχυτητος & μεθης

Ανδοκίδης

"Στα 60 τελευταία χρόνια με το αυτοκίνητο έχασαν τη ζωή τους 140.000 άνθρωποι ενώ 350.000 έμειναν ανάπηροι.!!!!!!!!!!!!!!!! Αυτό τα λέει όλα. Αν σκεφτούμε ότι μετανάστευσαν και πάνω από 2.000.000 σε αυτά τα χρόνια, τότε ποιοι μένουν εδώ υγιείς και ικανοί να φτιάξουν την Ελλάδα; Η Ελλάδα σε άλλα τόσα χρόνια θα μοιάζει με μια μεγάλη πόλη μόνο και τίποτα παραπάνω. Δυστυχώς για μας οι γείτονες φροντίζουν για το μέλλον τους(η κάθε μάνα κάνει από 5 παιδιά και πάνω) ενώ εμείς πνέουμε τα λοίσθια.(η κάθε μάνα κάνει από 1- 2 παιδιά αλλά και οι περισσότεροι νέοι μαςστην Ελλάδα δεν παντρεύονται πλέον και αν παντρεύονται μετά τα 35 χρόνια τους!!! Οπότε πιάσε το αυγό και κούρεψέ το....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης