Από το μπλοκ της Χρυσής Αυγής ο άντρας που γρονθοκόπησε τον Κουμουτσάκο

Από το μπλοκ της Χρυσής Αυγής ο άντρας που γρονθοκόπησε τον Κουμουτσάκο

Ο εικονιζόμενος με το μαύρο τζόκεϊ, ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν την επίθεση στον βουλευτή της ΝΔ, βρισκόταν στο μπλοκ της ΧΑ, δίπλα στους βουλευτές Κασιδιάρη και Ηλιόπουλο - Ο κ. Κουμουτσάκος κατήγγειλε ότι ο άνδρας έχει σχέση με τον βουλευτή της ΧΑ, Γρέγο

Από το μπλοκ της Χρυσής Αυγής ο άντρας που γρονθοκόπησε τον Κουμουτσάκο
Στο μπλοκ της Χρυσής Αυγής, δίπλα στους βουλευτές Κασιδιάρη και Ηλιόπουλο, βρισκόταν ο ψηλός άνδρας με το μαύρο τζόκεϊ και το μαύρο τζάκετ Adidas με τις χαρακτηριστικές λευκές ρίγες, ο οποίος καταγράφηκε από το φωτογραφικό φακό, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, να επιτίθεται και να γρονθοκοπεί τον βουλευτή της ΝΔ, Γιώργο Κουμουτσάκο.

Το περιστατικό της άγριας επίθεσης σημειώθηκε μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και αμαύρωσε τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ποντίων για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, που μίλησε για εθνοκάθαρση και αμφισβήτησε τη γενοκτονία.

Δείτε εδώ το αποκαλυπτικό βίντεο του Mega, στο οποίο φαίνεται ο άνδρας που γρονθοκόπησε τον Γιώργο Κουμουτσάκο, να βγαίνει από το μπλοκ της ΧΑ

Κλείσιμο



Ο ίδιος ο βουλευτής της ΝΔ, με σκισμένο σακάκι και γεμάτος αίματα και μώλωπες στο πρόσωπο, κατήγγειλε από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής ότι, ένα λεπτό πριν από την επίθεση εις βάρος του, μαζί με τα άτομα που του επιτέθηκαν, βρισκόταν ο βουλευτής της ΧΑ, Αντώνης Γρέγος.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους εντός του Κοινοβουλίου, ο κ. Κουμουτσάκος, με εμφανή τα σημάδια της επίθεσης στο πρόσωπό του, τόνισε ότι τον πλησίασε ομάδα νεαρών, οι οποίοι τον εγκλώβισαν στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.







Τον τραβούσαν, του πετούσαν αντικείμενα και του φώναζαν: «Τι κρατάτε τον Φίλη; Το γουρούνι; Εσείς τι κάνετε για να παραιτηθεί;» και συνέχισαν: «Όλοι ίδιοι είστε. Κάνατε αποικία την Ελλάδα».

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας γνωστοποίησε την πρόθεσή του να υποβάλει μήνυση, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίζει αν θα είναι κατά αγνώστων ή αν θα στραφεί εναντίον συγκεκριμένων προσώπων, τονίζοντας ότι τη νομική υπόσταση θα τη συζητήσει με τους νομικούς του.

«Η τοποθέτησή μου στην Ολομέλεια ήταν πολιτική, θα δούμε το νομικό» επισήμανε. Όπως τόνισε, θα καταθέσει μήνυση, γιατί στην πολιτική «και οι πολιτικοί πρέπει να κινούμαστε θεσμικά».




Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε τα επεισόδια είναι καταγεγραμμένα στις κάμερες και υπογράμμισε ότι, όταν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα δημοκρατίας, τότε ο καθένας πρέπει να τοποθετείται θεσμικά.

Έκανε επίσης λόγο για ανιστόρητες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας και ότι είναι το έδαφος που καλλιεργείται ο φανατισμός. «Tέτοιες δηλώσεις προσβάλλουν το έθνος» υπογράμμισε.

Θύμα των τραμπουκισμών παραλίγο να πέσει και ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, όπως ο ίδιος ανέφερε σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες.








Αντιπαράθεση στη Βουλή
Στη Βουλή εκτυλίχθηκε αντιπαράθεση για το περιστατικό του ξυλοδαρμού. «Τα αποτελέσματα της ρητορικής σας είναι» είπε ο κ. Φίλης στον κ. Βορίδη, που σχολίαζε την επίθεση σε Κουμουτσάκο.

Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Σκουρλέτης: Ποιος οπλίζει το χέρι;

Βορίδης: Οι τραμπούκοι είναι; Ποιος οπλίζει το χέρι; Όχι αυτές οι εμπρηστικές δηλώσεις; Κύριε Σκουρλέτη, όταν υπάρχει δαρείς βουλευτής και αντί να είστε αυτοκριτικός για τις αθλιότητες έρχεστε να μου πείτε αν καταδικάζω την πράξη. Όχι μόνο είναι καταδικαστέα, αλλά πρέπει να δούμε ποιος απαξιώνει το σύνολο του πολιτκού συστήματος και πυροδοτεί τους άθλιους τραμπουκισμούς. Μας εγκαλείτε, αντί να μετανοείτε. Μας εγκαλείτε, αντί να παραιτηθεί ο υπουργός;

Κουμουτσάκος: Έπρεπε να γνωρίζετε ότι η ιστορία και μάλιστα οι πιο τραγικές και δραματικές στιγμές για ένα έθνος δεν παραγράφεται. Επίσης, κ. υπουργέ, δεν παραχαράσσεται και υπήρξαν πολλοί που το επιχείρησαν. Δεν περίμενα ποτέ ότι σε αυτούς θα συγκαταλεγόταν υπουργός Παιδείας.

Βαρεμένος: Βάλτε τελεία.

Κουμουτσάκος: Έχοντας υποστεί τη βιαιοπραγία ακραίων απαράδεκτων τραμπούκων, αυτή τη δικαιολογία, το έδαφος και τροφή να αναπτυχθούν το δίνουν οι δηλώσεις που κάνατε. Επειδή είδα πρόσωπα και ξέρω υπό την καθοδηγηση ποίων αυτοί έδρασαν και επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν τον πόνο. Οι πνευματικοί πατέρες είναι αυτοί που έχουν δολοφονήσει και είναι φορείς ρατσισμού και ξενοφοβίας και ό,τι πιο ακραίου υπάρχει στη χώρα. Περιμένω μια συνολική καταδίκη και ήρθε η ώρα ο υπουργός να πράξει αναλόγως.

Βαρεμένος: Ζητώ συγγνώμη. Δεν είχα γνώση. Είναι αυτονόητη η καταδίκη και αποδοκιμασία που διέπραξαν ακραία στοιχεία. Είναι αυτονόητη, τελεία και παύλα.

Μπαλαούρας: Ημιτελής η καταδίκη-καταγγελία του Κουμουτσάκου, να μας πει τι έγινε.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΕΛ.ΑΣ: Οι αστυνομικές δυνάμεις προφύλαξαν τη σωματική ακεραιότητα των βουλευτών
Τη δική της εκδοχή για την στάση των αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια του ξυλοδαρμού του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου, δίνει η Ελληνική Αστυνομία.

Ενώ στα πλάνα και στις φωτογραφίες φαίνεται ότι οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων καθυστέρησαν να προστατεύσουν τον κ. Κουμουτσάκο από τους άγνωστους τραμπούκους που του επιτέθηκαν, η Ελληνική Αστυνομία αναφέρει ότι «οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο ενήργησαν άμεσα με πρωταρχικό μέλημα να προφυλάξουν τη σωματική ακεραιότητα των βουλευτών και λοιπών ατόμων που δέχονταν επιθέσεις».

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής επισημαίνεται ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες διερευνούν το περιστατικό βιαιοπραγίας «προκειμένου να εντοπιστούν και να ταυτοποιηθούν οι δράστες».

Διαβάστε περισσότερα εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης