ΕΛ.ΑΣ.: Ξέρουμε και ψάχνουμε τους 4 δράστες της επίθεσης - Προστατεύσαμε (;) τον Κουμουτσάκο

ΕΛ.ΑΣ.: Ξέρουμε και ψάχνουμε τους 4 δράστες της επίθεσης - Προστατεύσαμε (;) τον Κουμουτσάκο

Η ΕΛ.ΑΣ θεωρεί ότι  είναι θέμα χρόνου η σύλληψη τους - Τόσκας: Η Αστυνομία έκανε ότι μπορούσε να προστατεύσει τον βουλευτή

ΕΛ.ΑΣ.: Ξέρουμε και ψάχνουμε τους 4 δράστες της επίθεσης - Προστατεύσαμε (;) τον Κουμουτσάκο
Την δική της εκδοχή για την στάση των αστυνομικών δυνάμεων κατά την διάρκεια του ξυλοδαρμού του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου δίνει η Ελληνική Αστυνομία.

Κι ενώ στα πλάνα και στις φωτογραφίες φαίνεται ότι οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων καθυστέρησαν να προστατεύσουν τον κ. Κουμουτσάκο από τους άγνωστους τραμπούκους που του επιτέθηκαν, η Ελληνική Αστυνομία αναφέρει ότι «οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο ενήργησαν άμεσα με πρωταρχικό μέλημα να προφυλάξουν τη σωματική ακεραιότητα των βουλευτών και λοιπών ατόμων που δέχονταν επιθέσεις».

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής επισημαίνεται ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες διερευνούν το περιστατικό βιαιοπραγίας «προκειμένου να εντοπιστούν και να ταυτοποιηθούν οι δράστες».

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την πρωτοφανή βιαιοπραγία εναντίον του Γιώργου Κουμουτσάκου:


«Οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής έχουν ήδη επιληφθεί και διερευνούν το περιστατικό βιαιοπραγίας σε βάρος βουλευτών, που έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να εντοπιστούν και να ταυτοποιηθούν οι δράστες.
Κλείσιμο
Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο ενήργησαν άμεσα με πρωταρχικό μέλημα να προφυλάξουν τη σωματική ακεραιότητα των βουλευτών και λοιπών ατόμων που δέχονταν επιθέσεις».

Είναι γνωστοί οι δράστες
Ο νεαρός άνδρας με το καπέλο τζόκει και τα σκούρα ρούχα αλλά και τέσσερα ακόμη άτομα που φέρονται να κινούνται σε ακραίους κύκλους και βγήκαν από το μπλοκ της Χρυσής Αυγής αναζητούνται από την Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο των ερευνών για την άγρια επίθεση και τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκου.

Πληροφορίες από την Κρατική Ασφάλεια λένε ότι αν και επισήμως δεν έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία των πέντε, ωστόσο οι αρχές γνωρίζουν την ταυτότητα τους και ερευνούν αν επιβιβάστηκαν στα πέντε λεωφορεία που κατέβηκαν στο Σύνταγμα από την ευρύτερη περιοχή του Μενιδίου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους οι Αρχές κάνουν λόγο για παλιούς γνώριμους της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν πάρει μέρος σε επιθέσεις κατά αστυνομικών των ΜΑΤ και ένας από αυτούς είναι γνωστός λόγω των αθλητικών του δραστηριοτήτων με το προσωνύμιο “γυμναστής”.
Ωστόσο έχουν εξαφανιστεί καθώς γνωρίζουν ότι αναζητούνται από τις Αρχές.

Θέμα χρόνου η σύλληψή τους
Αργά το βράδυ, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας δήλωσε  τα εξής σχετικά με το περιστατικό του ξυλοδαρμού του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου:
«Εκφράζω τη λύπη μου για το περιστατικό που συνέβη σε βάρος βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Οι ακροδεξιοί τραμπούκοι οι οποίοι κρύφτηκαν, καπηλεύτηκαν ειρηνική εκδήλωση για εθνικά θέματα και με δειλό τρόπο προσέβαλαν και χτύπησαν βουλευτή, έχουν ταυτοποιηθεί και είναι θέμα χρόνου η σύλληψή τους. Οι ίδιοι τραμπούκοι προσέβαλαν βάναυσα και τον ιερό χώρο του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη. Η Αστυνομία έκανε ό,τι ήταν δυνατό για την προστασία του βουλευτή κ. Γιώργου Κουμουτσάκου. Δεν θα επιτρέψουμε παρόμοια περιστατικά που προσβάλλουν τη Δημοκρατία και τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

    
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης