Βουλή: Χαμός στην Ολομέλεια κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Φίλη

Βουλή: Χαμός στην Ολομέλεια κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Φίλη

Τα αίματα άναψαν προς κάθε κατεύθυνση κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Νίκου Φίλη, με τον υπουργό Παιδείας να καλείται από μεγάλο αριθμό βουλευτών να παραιτηθεί και να ζητήσει συγγνώμη

Βουλή: Χαμός στην Ολομέλεια κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Φίλη
Ένα «μπάχαλο» η Ολομέλεια κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, καθώς ο προπηλακισμός του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κουμουτσάκου, έριξε λάδι στη φωτιά στο ήδη φορτισμένο κλίμα, λόγω των δηλώσεων του Νίκου Φίλη, προκαλώντας λεκτικά επεισόδια μεταξύ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Βουλευτές από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΣΥΡΙΖΑ είχαν έντονη λογομαχία εντός της Ολομέλειας, ανταλλάσσοντας κατηγορίες και βαρύτατους χαρακτηρισμούς. Τα αίματα άναψαν όταν ανέβηκε στο βήμα ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, από τον οποίον οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ζήτησαν δια βοής να παραιτηθεί, ενώ τον αποκαλούσαν «ψεύτη». Ειδικά, όταν αναφέρθηκε στο περιστατικό του προπηλακισμού του κ. Κουμουτσάκου, γελούσαν και ειρωνεύονταν τον υπουργό. «Δεν σέβεσαι, ρε, να ζητήσεις συγγνώμη», φώναζε ο Ηλίας Κασιδιαρης και συνέχισε λέγοντας «είσαι ψεύτης, να το πάρεις πίσω».  Ο κ. Κασιδιάρης ζητούσε τον λόγο επιτακτικά «εδώ και τώρα», ενώ απάντησε προσβλητικά στην προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου που του είπε «μην φοβάστε, θα μιλήσετε, θα παραμείνετε τρίτο κόμμα». - «Τις ειρωνείες σας στους Αλβανούς και στους Πακιστανούς, όχι σε εμάς» απάντησε ο Η.Κασιδιάρης.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα οι βουλευτές της ΧΑ φώναζαν στον κ. Κουμουτσάκο να ανακαλέσει, αποκαλώντας και αυτόν «ψεύτη».
Οι έντονες διαμαρτυρίες από την πτέρυγα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προκάλεσαν την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που γύριζαν πίσω με φωνές και καλούσαν του βουλευτές να σταματήσουν τη διαμαρτυρία. «Απαλλαγείτε από τις ενοχές σας πλέον», είπε ο κ. Μπαλαούρας στον κ. Ανδρέα Λοβέρδο. 

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Γιάννης Μανιάτης, Ανδρεάς Λοβέρδος και η κυρία Έφη Χριστοφιλοπούλου συνέχισαν να φωνάζουν κατά του κ. Φίλη, οι οποίοι μάλιστα υπονοούσαν τραμπουκισμό και από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό προκάλεσε την έκρηξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, οποίος, απευθυνόμενος προς τον κ. Λοβέρδο, είπε: «Να προσέχετε πως μιλάτε, στη ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πέντε κρατούμενοι της χούντας», ενώ κινήθηκε προς βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Ύστερα επενέβησαν πυροσβεστικά διάφοροι βουλευτές για να πέσουν οι τόνοι. 

Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μάκης Βορίδης ζήτησε επανειλλημμένως από τον κ. Φίλη να παραιτηθεί και να ζητήσει συγγνώμη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης