Κατακραυγή για την επίθεση στον Κουμουτσάκο από όλους τους πολιτικούς χώρους

Κατακραυγή για την επίθεση στον Κουμουτσάκο από όλους τους πολιτικούς χώρους

Η επίθεση στον βουλευτή της ΝΔ Νίκο Κουμουτσάκο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στον πολιτικό κόσμο της χώρας που σπεύδει να καταδικάσει απερίφραστα το πρωτοφανές αυτό επεισόδιο

Κατακραυγή για την επίθεση στον Κουμουτσάκο από όλους τους πολιτικούς χώρους
Την ομόθυμη καταδίκη  από τον πολιτικό κόσμο της χώρας συγκεντρώνει ο προπηλακισμός του κ. Κουμουτσάκου στην πλατεία Συντάγματος από άγνωστα άτομα που έγινε κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης που πραγματοποίησε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος με αφορμή τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων. 

Η πρωτοφανής επίθεση εναντίον του βουλευτή της ΝΔ έχει δημιουργήσει αίσθηση στο σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας, ενώ δηλώσεις συμπαράστασης και καταδίκης αυτής της συμπεριφοράς έχουν εκδώσει κόμματα και εκπρόσωποι φορέων. Οι δηλώσεις στο σύνολό τους καταδικάζουν το απαράδεκτο περιστατικό και κρούουν των κώδωνα του κινδύνου σε ότι αφορά την έξαρση της ακροδεξιάς βίας.  

Κλείσιμο
Γεννηματά: «Ο κ. Φίλης πρέπει να αναρωτηθεί ποιος εκτρέφει τον τραμπουκισμό»

Σε καταδίκη των ακροδεξιών τραμπούκων, για την εγκληματική επίθεση στον βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο, αλλά και των δηλώσεων του κ. Νίκου Φίλη, προχώρησε η  κυρία Φώφη Γεννηματά, από το βήμα της Ολομέλειας.

«Ο κ. Φίλης έχει πολύ δουλειά να κάνει στο υπουργείο αντί να επιδίδεται σε αφελείς δηλώσεις» είπε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για να συνεχίσει «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση από ελάχιστους ακροδεξιούς που καμία σχέση δεν έχουν με τον ποντιακό ελληνισμό. Ο κ. Φίλης να αναρωτηθεί ποιος εκτρέφει τον τραμπουκισμό.  Ο κ. Φίλης είναι υπουργός της κυβέρνησης και δεσμεύεται από τις αποφάσεις της πολιτείας ώστε να μην βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα. Με αμηχανία όμως τον παρακολουθεί ο πρωθυπουργός την ώρα που τουρκικά πρωτοσέλιδα πανηγυρίζουν».

Ποτάμι: «Καταδίκη της επίθεσης κατά του Γ.Κουμουτσάκου όχι μόνο στα λόγια»

«Η επίθεση κατά του βουλευτή της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκου, φέρνει ξανά στην επιφάνεια τους κινδύνους που εγκυμονεί για τη δημοκρατία η φασιστική βία που εκδηλώνεται από τη Χρυσή Αυγή, σε κάθε ευκαιρία.

Γι αυτό εκτός από την αυτονόητη καταδίκη της επίθεσης από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και την έκφραση συμπαράστασης στον κ. Κουμουτσάκο, ας αναλογιστούν κάποιοι το πόσο οι τραμπούκικες συμπεριφορές, η ρητορική του μίσους, ο εθνικολαϊκισμός, η πατριδοκαπηλία, ο διαχωρισμός των Ελλήνων σε “πατριώτες” και “προδότες” εξέθρεψαν κι εκτρέφουν τέτοια φαινόμενα. Η καταδίκη της επίθεσης είναι κενό γράμμα αν δεν συνοδεύεται από καταδίκη και στις παραπάνω συμπεριφορές».

ΚΚΕ: Καταδικάζουμε την επίθεση σε Κουμουτσάκο

Το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, «καταδικάζει την επίθεση από φασιστοειδή, σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ποντιακών Ενώσεων».

Όπως σημειώνει, «τέτοιου είδους ενέργειες δεν εκφράζουν τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα ποντιακής καταγωγής».

Λαϊκή Ενότητα: Καταδικάζουμε την επίθεση από ακροδεξιά στοιχεία

Σε ανακοίνωση της «Λαϊκής Ενότητας» γίνεται σαφές ότι το κόμμα βρίσκεται αντίθετο σε τέτοιες πρακτικές. «Καταδικάζουμε  την επίθεση  από  ακροδεξιά στοιχεία  ενάντια στον Βουλευτή  της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκο. Οι απαράδεκτες αυτές  ενέργειες  δεν  έχουν καμμία σχέση με τον αγώνα του Ποντιακού ελληνισμού».

ΔΗΜΑΡ: Καταδικάζει απερίφραστα την άνανδρη επίθεση 

«Η Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει απερίφραστα την άνανδρη επίθεση από ομάδα ακροδεξιών τραμπούκων εις βάρος του βουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου στο σημερινό συλλαλητήριο των Ποντιακών Οργανώσεων», σημειώνεται σε δήλωση της Δημοκρατικής Αριστεράς. 

Και συνεχίζει επισημαίνοντας ότι «Οι λανθασμένες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας δεν δικαιολογούν την έκρηξη εθνικιστικών και μισαλλόδοξων αντιλήψεων. Οι αρνητές του ολοκαυτώματος των Εβραίων δεν μπορούν να παριστάνουν τους τιμητές του Ελληνικού πατριωτισμού. Καμιά ανοχή, κανένας συμψηφισμός».

Δούρου: Απαράδεκτη και καταδικαστέα η επίθεση στον Κουμουτσάκο

Με τη σειρά της και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σχολίασε την επίθεση που δέχτηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, χαρακτηρίζοντάς την απαράδεκτη και καταδικαστέα.

«Η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης είναι συλλογική υπόθεση, που δεν χωρά σε παιχνίδια συμψηφισμών και μικροπολιτικών σχεδιασμών», πρόσθεσε η κ. Δούρου.

Γ. Σγουρός : Η δικαιοσύνη πρέπει να είναι άτεγκτη και ο δημόσιος λόγος φειδωλός

Με αφορμή την τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκε σήμερα κατά τη διάρκεια του Παμποντιακου Συλλαλητηρίου ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής Γ. Κουμουτσάκος, ο Γιαννης Σγουρός δήλωσε ότι : 

«Η ελληνική πολιτεία δεν πρέπει να αφήσει κανένα άλλο περιθώριο στη φασιστική βία να ανθήσει στην χώρα μας. Η δικαιοσύνη πρέπει να είναι άτεγκτη και ο δημόσιος λόγος φειδωλός. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στο κ. Κουμουτσάκο για την άνανδρη επίθεση που δέχτηκε».

Ν. Βούτσης: Από ακραία στοιχεία η επίθεση σε Γ. Κουμουτσάκο

Την απερίφραστη καταδίκη του εκφράζει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, για την βιαιοπραγία εναντίον του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκου.
Όπως καταγγέλλει, η επίθεση διαπράχθηκε «από ακραία στοιχεία που φέρουν τον εθνικιστικό, ρατσιστικό μισαλλόδοξο λόγο σαν προκάλυμμα, ακόμα και για βιαιότητες, και μάλιστα απέναντι σε μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου», ενώ σημειώνει ότι οι εκδηλώσεις Ποντιακών οργανώσεων «κατά τα άλλα διεξήχθησαν ησύχως έξω από τη Βουλή».

Στην δήλωσή του ο πρόεδρος της Βουλής τονίζει ότι «είναι ένα υπόδειγμα άθλιας συμπεριφοράς, από το οποίο πρέπει όλοι να πάρουν τις αποστάσεις τους και να αφήσουν το δημοκρατικό διάλογο για όλα τα ζητήματα να εξελίσσεται ελεύθερα, παρά τις πολιτικές αντιπαραθέσεις και αντιδικίες που ακόμα και ερίζοντα επιστημονικά και πολιτικά ζητήματα δημιουργούν».

«Το καταγγέλλω απερίφραστα, όπως εξ όσων αντελήφθην και οι πτέρυγες της Ελληνικής Βουλής», καταλήγει ο κ. Βούτσης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης