Συνεχίζεται το θρίλερ: Από νεκρός, αγνοούμενος ο Δούλης!

Συνεχίζεται το θρίλερ: Από νεκρός, αγνοούμενος ο Δούλης!

Στην Ιταλία οι συγγενείς των αγνοουμένων, ψάχνουν μόνοι τους να βρουν την τύχη των δικών τους ανθρώπων - Εξι μέρες δεν έχουν ενημέρωση για το τι έχει συμβεί - Σήμερα αναμένεται να ταυτοποιηθεί ένα ακόμα θύμα του ναυτικού δυστυχήματος

Συνεχίζεται το θρίλερ: Από νεκρός, αγνοούμενος ο Δούλης!
Με την αγωνία τους να φτάνει σε αβάσταχτα επίπεδα, οι οικογένειες των δέκα - πλέον - Ελλήνων αγνοουμένων του πλοίου Norman Atlantic αποφάσισαν να  συντονιστούν μόνοι τους για να βγάλουν άκρη! 

Έξι εικοσιτετράωρα μετά το τραγικό δυστύχημα, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το τι ακριβώς συμβαίνει με τις λίστες που δίνουν οι αρχές στη δημοσιότητα, ενώ όπως περιέγραψε ο γιος του αγνοούμενου Νικόλαου Σαγιρίση στο Σκάι, οι άνθρωποι αυτοί, βίωσαν απίστευτη ψυχική ταλαιπωρία: «Ζήσαμε πολλές φορές την ψυχρολουσία, να μας έχουν πει πως, ναι ο πατέρας μου είναι σε αυτή τη λίστα, και τελικά να μην είναι»! 

Ο κ. Σαγιρίδης μίλησε με τον πατέρα του, οδηγό φορτηγού από τη Θεσσαλονίκη, στο τηλέφωνο τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ ήδη η φωτιά στο πλοίο είχε ξεσπάσει. «Καιγόμαστε αγόρι μου» είπε στο γιο του και έκτοτε δεν είναι δυνατή η επικοινωνία. 


Κλείσιμο


Πλέον, συντονισμένα, οι συγγενείς των αγνοουμένων θα μεταβούν στην Ιταλία, ώστε ψάχνοντας οι ίδιοι από νοσοκομείο σε νοσοκομείο στο Μπάρι, το Λέτσε και σε άλλες μικρότερες πόλεις, να μπορέσουν να μάθουν τι γίνεται με τους ανθρώπους τους. Όπως ανάφερε ο κ. Σαγιρίδης, έχουν πληροφορίες για ανθρώπους που είναι βαριά τραυματισμένοι και των οποίων η ταυτότητα δεν έχει εξακριβωθεί. 

«Οι Ιταλοί άλλαζαν τα πράγματα συνέχεια» λέει ο κ. Σαγιρίδης, που περιγράφει ακόμα πως ο πατέρας του μαζί με συναδέλφους του οδηγούς που ταξίδευαν συχνά μαζί, είχαν κλείσει καμπίνα για τέσσερις. Ο χώρος όμως ήταν υπερβολικά μικρός κι έτσι οι δύο από τους τέσσερις αποφάσισαν να κοιμηθούν στα φορτηγά τους. Ο συνάδελφος του Νικόλαου Σαγιρίδη που είχε κατέβει μαζί του σώθηκε, όμως δεν είχε πληροφορία να δώσει στην οικογένειά του, ενώ ο γιος του δηλώνει πως όταν μίλησε στον πατέρα του στο τηλέφωνο, αυτός είχε βγει έξω στο κατάστρωμα. 



Από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας παρέχεται κάθε διευκόλυνση στους συγγενείς των αγνοουμένων.


Ταυτοποιείται ακόμα ένας Ελληνας νεκρός
Το ενδεχόμενο να υπάρχει ακόμα ένας Έλληνας νεκρός θα επιβεβαιωθεί ή θα διαψευσθεί σήμερα Παρασκευή. Οι ιταλικές αρχές ενημέρωσαν την Πρωτοχρονιά για την τραγική αυτή κατάληξη, ενώ μέλη της οικογένειας βρίσκονται στην Ιταλία προκειμένου να προχωρήσουν στο θλιβερό καθήκον της αναγνώρισης της σορού.

Μάλιστα, οι ιταλικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους την φωτογραφία του θύματος προκειμένου και αυτές να προχωρήσουν στην κατά το δυνατόν ασφαλέστερη ταυτοποίηση.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται το μακάβριο κομφούζιο καθώς με επίσημο έγγραφό του που απέστειλε εκ νέου το Κέντρο Επιχειρήσεων της Ρώμης προς το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, γνωστοποιήθηκε ότι λόγω λανθασμένης πιστοποίησης εκ μέρους των αρμόδιων Ιταλικών Αρχών, ο Δoύλης Γεώργιος δεν είναι θανών, αλλά συγκαταλέγεται στη λίστα επιβατών, για τους οποίους δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση επί του παρόντος.

Το γεγονός αυτό σημαίνει πως πλέον οι Έλληνες αγνοούμενοι είναι δέκα, ενώ επιπλέον έχουν ταυτοποιηθεί οι σοροί δύο Ελλήνων και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αναγνώρισης ακόμη ενός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης