Στο Σύνταγμα παραμένουν οι Σύροι πρόσφυγες

Στο Σύνταγμα παραμένουν οι Σύροι πρόσφυγες

Ζητούν από την ελληνική πολιτεία να τους παράσχει στέγη

Στο Σύνταγμα παραμένουν οι Σύροι πρόσφυγες
Στο Σύνταγμα παραμένουν από χθες το μεσημέρι οι Σύροι πρόσφυγες, οι οποίοι αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν και να ζητήσουν με τον τρόπο αυτό από την ελληνική πολιτεία να τους παράσχει στέγη.

Οι πρόσφυγες, οι οποίοι έφυγαν απο την χώρα τους λόγω του πολέμου που μέχρι σήμερα έχει κοστίσει τις ζωές σε χιλιάδες ανθρώπους, κοιμήθηκαν τη νύχτα στο πεζοδρόμιο της Βασιλίσσης Αμαλίας, στην πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να πιέσουν την ελληνική κυβέρνηση να βρει λύση στο πρόβλημα τους.



Όπως αναφέρει σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος των Σύρων προσφύγων, Νταρουίς Αμπτουλ, η ελληνική πολιτεία δεν έχει κάνει τίποτα ως προς την υποδοχή των προσφύγων απο τον πόλεμο της Συρίας.
Κλείσιμο

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι τα γειτονικά κράτη, όπως ο Λίβανος, η Τουρκία, η Ιορδανία και το Ιράκ, «έχουν υποδεχτεί εκατομμύρια πρόσφυγες και τους παρέχουν τουλάχιστον τα αναγκαία είδη διαβίωσης».

«Ζητάμε αξιοπρεπή ζωή», αναφέρει.



Οι πρόσφυγες τονίζουν πως θα επιμείνουν στην προσπάθεια τους και δεν θα υποχωρήσουν εάν δεν τους δοθεί βοήθεια, βάσει των διεθνών συνθηκών για τους πρόσφυγες πολέμου.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης