Η Πώλα Ρούπα αφεντικό και «μυαλό» του Επαναστατικού Αγώνα

Η Πώλα Ρούπα αφεντικό και «μυαλό» του Επαναστατικού Αγώνα

Τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα διατηρούν αλώβητο το οπλοστάσιο και το ταμείο της οργάνωσης -  Ακολουθούν πρωτόγνωρο σχέδιο διαφυγής και εξαφάνισης στοιχείων - Μαζιώτης σε Ρούπα: «Μείνε ελεύθερη να μεγαλώσεις το γιο μας»

Η Πώλα Ρούπα αφεντικό και «μυαλό» του Επαναστατικού Αγώνα
Σε νέα φάση περνά σύμφωνα με τους αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής ο Επαναστατικός Αγώνας μετά το μήνυμα της Πώλας Ρούπα ότι η οργάνωση δεν παραδίδει τα όπλα μετά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη. Η 45χρονη σύντροφος του αρχηγού, όλα δείχνουν ότι πλέον αναλαμβάνει τα ηνία και όσο παραμένει αλώβητη η εξάδα των ποινικών της οργάνωσης, τόσο ο κίνδυνος μιας δυναμικής επανεμφάνισης παραμένει κάτι παραπάνω από ορατός. 

Το διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα δεν προσέθεσε το παραμικρό στις έρευνες, ανέδειξε όμως τη δομή του Επαναστατικού Αγώνα, που χρησιμοποιεί πλέον στεγανά και χώρους συνάντησης που αλλάζουν κάθε έξι μήνες προκειμένου αν κάτι πάει στραβά να μην πληγούν το οπλοστάσιο και το ταμείο της οργάνωσης.  Παράλληλα, αποδεικνύεται ότι υπήρχε ένα άρτιο σύστημα φυγάδευσης των μελών και εξαφάνισης και του παραμικρού στοιχείο, που όμοιο του δεν έχει παρατηρηθεί μέχρι σήμερα σε καμία ένοπλη ομάδα του εγχώριου αντάρτικού πόλης. 

Οι αρχικές εκτιμήσεις ότι μετά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη ήταν θέμα χρόνου να βρεθεί το οπλοστάσιο και να μπει σε εφεδρεία ο επιχειρησιακός μηχανισμός, διαψεύδεται. Τα μέλη του ηγετικού πυρήνα, όχι μόνο δεν πανικοβλήθηκαν αλλά γνώριζαν τι ακριβώς έπρεπε να κάνουν και μάλιστα εκτιμάται ότι μπορούν πριν καν συμπληρωθεί μήνας από τη σύλληψη Μαζιώτη να πραγματοποιούν ληστείες στην Αθήνα συνδυάζοντας τες με την παρέμβαση, με κείμενο, της Πώλας Ρούπα στο διαδίκτυο. 
Κλείσιμο

Βρίσκεται στην Αθήνα  

Όταν στις 16 Ιουλίου ο Νίκος Μαζιώτης έπεφτε στα χέρια της Αστυνομίας, στην Αντιτρομοκρατική εκτιμούσαν ότι η Ρούπα θα χρησιμοποιούσε το οικογενειακό αυτοκίνητο μάρκας Hyundai Accent για να κρυφτεί σε μια από τις περιοχές του Μαραθώνα και της Νέας Μάκρης ή του Κιάτου και της Ακράτας. Το αυτοκίνητο όμως δεν βρέθηκε και όλα δείχνουν ότι είναι κλειδωμένο σε κάποιο νοικιασμένο γκαράζ σε άγνωστο σημείο και θα αποκαλυφθεί όταν λήξει το εξάμηνο συμβόλαιο και ο ιδιοκτήτης διαπιστώσει ότι οι ενοικιαστές έχουν εξαφανιστεί.

“Η Πώλα Ρούπα πιθανότατα να βρίσκεται στην Αθήνα. Η παρέμβαση με την επιστολή στο indymedia δείχνει ότι δεν πήγε στην επαρχία να λουφάξει αλλά έμεινε στην Αθήνα για να αναλάβει δράση και αυτό είναι που ανησυχεί” λέει στο ΘΕΜΑ αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και προσθέτει “Το μήνυμα το λάβαμε. Η φωτογράφηση στόχων είναι κάτι παραπάνω από ορατή. Αυτή η γυναίκα αποτελεί για μας το νούμερο ένα στόχο”. 

Τη διετία που ο Μαζιώτης και η Ρούπα ζούσαν ως καταζητούμενοι, κατάφεραν να ξαναστήσουν την οργάνωση χρησιμοποιώντας νέα πρόσωπα, προερχόμενα από το λεγόμενο χώρο των ποινικών. Ένα από αυτά, ο Γιώργος Πετρακάκος που από την ομάδα Παλαιοκώστα, έγινε το δεξί  χέρι του Νίκου Μαζιώτη και πλέον ο επιχειρησιακός αρχηγός της οργάνωσης. Στα τριάντα πέντε του χρόνια, ο Γιώργος Πετρακάκος κατάφερε να ζήσει στο πλευρό δυο διαβόητων παρανόμων και να είναι ο πρώτος αποδεδειγμένα ποινικός που πέρασε στο αντάρτικο πόλης. Το δεξί χέρι του 43χρονου αρχηγού του Επαναστατικού Αγώνα ζει καταζητούμενος έχοντας στην “τσέπη” του, το 1.500.000 ευρώ από τις απαλλοτριώσεις τραπεζών και στην Αντιτρομοκρατική εκτιμούν ότι ο Πετρακάκος έχει αναλάβει τον επιχειρησιακό βραχίονα της οργάνωσης έχοντας ως ιδεολογικό καθοδηγητή την επίσης καταζητούμενη Πώλα Ρούπα. 

Πλέον, μετά το κείμενο που ανέβασε στο Indymedia, οι αναλυτές είναι πεπεισμένοι πως όλες τις προκηρύξεις της οργάνωσης τις έγραφε η Πώλα Ρούπα. Αυτή είναι λένε το “μυαλό” και έχει πλέον την εμπειρία να αναλάβει ηγετικό ρόλο στο σύγχρονο αντάρτικο πόλης όσο ο Νίκος Μαζιώτης βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.  

Το διαμέρισμα στα Πατήσια

Εκείνο που πραγματικά έκανε εντύπωση στους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής είναι το διαμέρισμα της οδού Μιχαήλ Βόδα. Είχε ενοικιαστεί πέρυσι το Σεπτέμβριο από άνθρωπο του Πετρακάκου όμως το τελευταίο εξάμηνο είχε εκκενωθεί χωρίς αυτό να έχει δηλωθεί στον ιδιοκτήτη.

Τι το ήθελε η οργάνωση; Ποιοι μπαινόβγαιναν και για ποιο λόγο νοικιάστηκε; Όλα δείχνουν πως στο πλαίσιο της αναβάθμισης η οργάνωση χρησιμοποιούσε κάποια διαμερίσματα στην Αθήνα μόνο και μόνο ως χώρους ασφαλείας. Εκεί δηλαδή γίνονταν κάποιες συναητήσεις και πιθανότατα το χρησιμοποιούσε ο Μαζιώτης για να βλέπει κάποια άτομα διασφαλίζοντας τη στεγανότητα της οργάνωσης. Ενδεχομένως να χρησιμοποιήθηκε και ως το επιχειρησιακό κέντρο στην υπόθεση της βόμβας στην Τράπεζα της Ελλάδος καθώς χρονικά συμπίπτει με τα τελευταία ίχνη των μυστηριωδών ενοικιαστών. 

Πιθανολογείται δε, ότι κάτι τέτοια διαμερίσματα υπάρχουν και είναι πιθανόν να βρεθούν σε αρκετά σημεία στην Αθήνα και την επαρχία όμως ελάχιστα θα προσθέσουν στις έρευνες για την πλήρη εξάρθρωση του Επαναστατικού Αγώνα.  









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης