Σε ειδικά διαμορφωμένο κελί στον Κορυδαλλό ο Μαζιώτης

Σε ειδικά διαμορφωμένο κελί στον Κορυδαλλό ο Μαζιώτης

Συνεχίζονται οι σαρωτικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό της Ρούπα και των συνεργών του Μαζιώτη – Ψάχνουν το γκαράζ με τον οπλισμό σε Πατήσια και Κυψέλη -  Ξέρουν την ταυτότητα του «υπαρχηγού» του τρομοκράτη - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία και φωτογραφίες των συνεργών

Σε ειδικά διαμορφωμένο κελί στον Κορυδαλλό ο Μαζιώτης
Σε ειδικό θάλαμο με αλεξίσφαιρα τζάμια και κάμερες παρακολούθησης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο φυλακών Κορυδαλλού ο τραυματίας Νίκος Μαζιώτης.

Ο Νίκος Μαζιώτης οδηγήθηκε στις φυλακές αργά το απόγευμα του Σαββάτου, έπειτα από την μεταγωγή του στο Εφετείο Αθηνών από το νοσοκομείο του Ευαγγελισμού, όπου νοσηλευόταν.

Ο 27ος τακτικός ανακριτής Πλημμελειοδικών Αθήνας, που έχει αναλάβει την υπόθεση, πέρασε το κατώφλι του «Ευαγγελισμού» λίγο μετά τις 11.30 το πρωί του Σαββάτου, ώστε να ξεκινήσει η κατάθεση του αρχιτρομοκράτη, ωστόσο, η διαδικασία κράτησε λίγα μόνο λεπτά, καθώς ο Μαζιώτης αρνήθηκε να καταθέσει.


Κλείσιμο



Σε σχετική ερώτηση του ανακριτή, δήλωσε ότι το επάγγελμά του είναι «επαναστάτης», ενώ αρνήθηκε μέχρι και το όνομά του να αναφέρει. Το μόνο που ζητούσε επίμονα ήταν να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού και να συνεχιστεί εκεί η θεραπευτική αγωγή του.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέγραψε με δική του ευθύνη, παρά την αντίθετη γνώμη των γιατρών, έγγραφο με το οποίο ζήτησε εξιτήριο από το νοσοκομείο, αίτημα που έγινε δεκτό.







Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του «υπαρχηγού» του

Εν τω μεταξύ, το Σάββατο η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από ληστείες και στοιχεία ταυτότητας του Νίκου Μαζιώτη, του συντρόφου του Γιώργου Πετρακάκου, καθώς και τεσσάρων ακόμα συνεργών τους.






Συγκεκριμένα, εκτός από τα στοιχεία του Μαζιώτη, που έχει στα χέρια της η Αστυνομία, αναζητά τον στενό συνεργάτη του αρχιτρομοκράτη, Γιώργο Πετρακάκο, αγνώστου πατρός και της Γεωργίας, ο οποίος γεννήθηκε στην Αγία Παρασκευή Αττικής στις 08 Μαΐου του 1979. Ακόμα, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τέσσερα ακόμη άτομα τα οποία φέρονται να είναι συνεργάτες του Ν. Μαζιώτη και συμμετείχαν σε ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών στην Ακράτα και Κλειτορία Αχαΐας.
















Σε βάρος όλων των παραπάνω έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού και κατά μόνας, κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία πυροβόλου όπλου κατ' εξακολούθηση, οπλοχρησία κατ' εξακολούθηση, παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, ληστείες, τελεσθείσες από κοινού και κατά συρροή, από δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, από μια εκ των οποίων προήλθε βαριά σωματική βλάβη, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, πλαστογραφία μετά χρήσεως, διακεκριμένη περίπτωση κλοπών από δράστες που έχουν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ' επάγγελμα, συνήθεια, και εξακολούθηση, εμπρησμός εκ προθέσεως, από τον οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα, πράξη από κοινού τελεσθείσα.













Σαρωτικοί έλεγχοι σε Αθήνα και επαρχία

Η Αντιτρομοκρατική σαρώνει Αττική και επαρχία, αναζητώντας τον Πετρακάκο, ενώ έχουν ήδη γίνει έρευνες στο σπίτι, όπου έμενε με τις αδερφές του πριν από τέσσερα χρόνια στην Αγία Παρασκευή, ενώ έγινε και έρευνα σε σπίτι συγγενή του στα Καμένα Βούρλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκεί βρέθηκε ένα όπλο, την ύπαρξη του οποίου δεν γνώριζαν οι συγγενείς και ήδη έχει δοθεί στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ για βαλλιστική εξέταση.

Όμως, εκτός από τον  Πετρακάκο, οι αρχές πραγματοποιούν έρευνες για τους υπόλοιπους συνεργούς του Μαζιώτη και για τη  σύζυγό του, Πόλα Ρούπα, ενώ ψάχνουν και για το γκαράζ-γιάφκα, όπου πιθανότατα υπάρχει ο οπλισμός του τρομοκράτη.



Από την Παρασκευή η αστυνομία διεξάγει μεγάλης κλίμακας επιχείρηση στην Αττική, στη Φθιώτιδα καθώς και στο σπίτι της αδερφής της Ρούπα στην Καλαμάτα για τον εντοπισμό στοιχείων η ακόμα και ατόμων που συνδέονται με τον Νίκο Μαζιώτη.

Μάλιστα, το βράδυ της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε έρευνα σε σπίτι στο Νέο Κόσμο, όπου βρέθηκαν τρία αλεξίσφαιρα γιλέκα, δυο υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, έντυπα αναρχικού περιεχομένου και μία περούκα, ενώ ο ένοικος του διαμερίσματος προσήχθη στην αντιτρομοκρατική.



Πάντως, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι έρευνες για τον εντοπισμό της γιάφκας με τα όπλα της οργάνωσης επικεντρώνονται στην Κυψέλη και στα Πατήσια, ενώ συνεχίζεται η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής και στο σπίτι-κρησφύγετο των Νίκου Μαζιώτη και Παναγιώτας Ρούπα, στην οδό Υψηλάντου στην Πεύκη.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης