Ψάχνουν για τη γιάφκα του Μαζιώτη σε Μαραθώνα, Σεπόλια, Πατήσια και Κυψέλη

Ψάχνουν για τη γιάφκα του Μαζιώτη σε Μαραθώνα, Σεπόλια, Πατήσια και Κυψέλη

Στο μικροσκόπιο της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας οι κάλυκες από τους πυροβολισμούς και πλάνα από κάμερες ασφαλείας – Σίγουροι οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ πως ο Μαζιώτης είχε τουλάχιστον δύο συνεργούς, τους οποίους γνωρίζουν οι διωκτικές αρχές

Ψάχνουν για τη γιάφκα του Μαζιώτη σε Μαραθώνα, Σεπόλια, Πατήσια και Κυψέλη
Από την πρώτη κιόλας στιγμή της σύλληψης του Νίκου Μαζιώτη στην οδό Μητροπόλεως η Αντιτρομοκρατική ξεκίνησε μια μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού τόσο των συνεργών του, αφού εκτιμάται πως ο καταζητούμενος δεν δρούσε ούτε αυτή τη φορά μόνος, όσο και της γιάφκας που οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν σχεδόν δεδομένο πως διατηρεί ο φερόμενος ως εγκέφαλος του Επαναστατικού Αγώνα είτε στο κέντρο της Αθήνας, είτε σε ορισμένες περιοχές που φαίνεται να έχουν εστιάσει την προσοχή τους οι αναλυτές της Αστυνομίας. Οι περιοχέςαυτές,  στις οποίες μπορεί να έχει νοικιάσει σπίτι ή γκαράζ ο Μαζιώτης με το όνομα Μιχελάκης Μιχάλης είναι τα Σεπόλια, τα Πατήσια, η Κυψέλη, ο Άγιος Ελευθέριος αλλά και η ευρύτερη περιοχή του Μαραθώνα.

Σε πρώτη ανάγνωση οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εμφανίζονται σίγουροι ότι οι δυο σύντροφοι του αρχιτρομοκράτη βρίσκονταν στην περιοχή της συμπλοκής και τους αναζητούν με κάθε τρόπο. Ήδη στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ έχουν μεταφερθεί και εξετάζονται κάλυκες, βλήματα, αλλά και οι κασέτες από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης των τραπεζών και των καταστημάτων της ευρύτερης περιοχής.

Κλείσιμο


Μάλιστα πληροφορίες θέλουν τους αστυνομικούς τις Αντιτρομοκρατικής να έχουν καταλήξει στην ταυτότητα των δυο προσώπων που συνήθως πλαισιώνουν τον Μαζιώτη, στις ληστείες που φέρεται να διέπραξε στην επαρχία – με στόχο να ενισχύσει το λεγόμενο “Επαναστατικό ταμείο” - και πιθανότατα τον συνόδευαν και σήμερα στο κέντρο της Αθήνας.

Αυτά τα άτομα θεωρείται σίγουρο πως διατηρούν σπίτι-γιάφκα στο οποίο κατέφυγε ο Μαζιώτης όταν επέστρεψε από την επαρχία όπου κρυβόταν επί μακρόν. Ως εκ τούτου οι έρευνες που πραγματοποιούνται στην περιοχή του κέντρου είναι εξονυχιστικές καθώς οι ιθύνοντες της ΕΛ.ΑΣ δεν θέλουν να δοθεί χρόνος στους τρομοκράτες να εγκαταλείψουν τη γιάφκα και κυρίως να την “αδειάσουν” από στοιχεία...

Την ίδια ώρα κανέναν κίνδυνο δεν διατρέχουν οι δύο τουρίστες που τραυματίστηκαν στην ανταλλαγή πυρών μεταξυ των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του Νίκου Μαζιώτη. Ο ένας μάλιστα δεν έμεινε καν στο νοσοκομείο.



Προς το παρόν πάντως δεν έχει διευκρινιστεί από ποια όπλα επήλθαν οι τραυματισμοί των δυο άτυχων τουριστών. Η ΕΛ.ΑΣ διέψευσε ότι ο Μαζιώτης έριξε χειροβομβίδα εναντίον των αστυνομικών που επιχείρησαν να τον συλλάβουν, όμως επιβεβαίωσαν πως δεν δίστασε να ανοίξει πυρ εναντίον των ανδρών της ΔΙ.ΑΣ. και πως ο ένας από αυτούς θα ήταν σίγουρα νεκρός, αν δεν τον έσωζε το αλεξίσφαιρο γιλέκο που φορούσε, πάνω στο οποίο καρφώθηκε η σφαίρα από το του Μαζιώτη, πριν πέσει και αυτός τραυματισμένος!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης