Ερχονται βροχές και καταιγίδες - Επεσε χαλάζι στα Καμένα Βούρλα

Ερχονται βροχές και καταιγίδες - Επεσε χαλάζι στα Καμένα Βούρλα

Προβλήματα από την κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη σήμερα - Στην Αττική ο καιρός θα είναι βροχερός κυρίως τις μεσημεριανές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν και καταιγίδες

Ερχονται βροχές και καταιγίδες - Επεσε χαλάζι στα Καμένα Βούρλα
Ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει τις επόμενες ώρες ο καιρός με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να προβλέπει για αύριο, Κυριακή, βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα
 


Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, στη Θράκη και τη Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες και εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Η θερμοκρασία θα φθάσει μέχρι τους 20 βαθμούς. 

Στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Στερεά θα έχουμε βροχές και κυρίως στα ηπειρωτικά καταιγίδες. Τα φαινόμενα κυρίως στα ορεινά τοπικά θα είναι έντονα. Στην Πελοπόννησο αναμένεται συννεφιά, βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα φθάσει μέχρι τους 22 βαθμούς.

Στην Κρήτη αναμένονται παρόμοια φαινόμενα, οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα φθάσει στους 23 βαθμούς. Στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες προβλέπονται κατά περιόδους αυξημένη συννεφιά και βαθμιαία τοπικές βροχές ή μπόρες.


Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τις Σποράδες γρήγορα θα αρχίσουν βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα έχουμε βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

 


Στην Αττική ο καιρός θα είναι βροχερός κυρίως τις μεσημεριανές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φθάσει έως τους 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες και πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοανατολικοί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 



Έντονη χαλαζόπτωση στα Καμένα Βούρλα

Εν τω μεταξύ, η κακοκαιρία που σημειώθηκε σήμερα στα Καμένα Βούρλα προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε σπίτια, επιχειρήσεις και δρόμους. 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία θυελλώδεις άνεμοι σε συνδυασμό με καταιγίδα και χαλάζι δημιούργησαν σκηνικό καταστροφής στην περιοχή.



Προβλήματα από την κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη 

Εν τω μεταξύ, προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, πλημμύρες σε υπόγεια σπίτια, αλλά και διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση που έπληξε σήμερα το μεσημέρι τη Θεσσαλονίκη.

Αρκετοί κεντρικοί δρόμοι της πόλης πλημμύρισαν, με συνέπεια να σημειωθούν μποτιλιαρίσματα, καθώς τα αυτοκίνητα κινούνταν με χαμηλές ταχύτητες.



Μετ’ εμποδίων διεξάγεται η κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, λόγω συσσώρευσης μεγάλου όγκου όμβριων υδάτων σε σημεία του οδοστρώματος.

Μάλιστα, όπως ενημέρωσε η Αστυνομία, νωρίτερα, η Τροχαία έκλεισε την περιφερειακή οδό, από το ύψος της αερογέφυρας της Σταυρούπολης μέχρι την οδό Μακρυγιάννη (και στα δύο ρεύματα), εκτρέποντας την κυκλοφορία των οχημάτων μέσω παρακαμπτηρίων.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε μέχρι στιγμής 15 κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια σπίτια σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης (Νικόπολη, Εύοσμο και Ωραιόκαστρο).

Επίσης διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν σε διάφορες περιοχές που αντιμετωπίζονται από συνεργεία της ΔΕΗ.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης