Παραμένουν προφυλακισμένες η σύζυγος και η κόρη του Παύλου Ψωμιάδη

Παραμένουν προφυλακισμένες η σύζυγος και η κόρη του Παύλου Ψωμιάδη

Επιβλήθηκε εκ νέου προσωρινή κράτηση για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα

Παραμένουν προφυλακισμένες η σύζυγος και η κόρη του Παύλου Ψωμιάδη
Παραμένουν προφυλακισμένοι η σύζυγος  και η κόρη του Παύλου Ψωμιάδη, πρώην επικεφαλής του ασφαλιστικού ομίλου ΑΣΠΙΣ, καθώς ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου  Νίκος Παντελής δεν έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσή τους κατά της απόφασης με την οποία κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.   

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος  Ψωμιάδης είναι ήδη προφυλακισμένος από τον Δεκέμβριο του 2010 εκτίοντας ποινή κάθειρξης 8 ετών για την υπόθεση της πλαστής εγγυητικής επιστολής ύψους 550 εκατ. ευρώ που είχε προσκομίσει το 2009 στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, ενώ κρατείται και για τη μεγάλη υπόθεση εξαπάτησης επενδυτών της Ασπίς Κάπιταλ.

Στην συνέχεια του επιβλήθηκε εκ νέου προσωρινή κράτηση για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ποσού 5,8 εκατ. ευρώ για υπόθεση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου εταιρείας του, το 2000, τα οποία κατά την κατηγορία κατέληξαν σε τραπεζικό λογαριασμό του.

Η σύζυγός Μαρία, η κόρη Όλγα του Παύλου Ψωμιάδη, όπως και ο γιος του Δανιήλ (ο τελευταίος είναι και αυτός προφυλακισμένος μαζί με τα άλλα μέλη της οικογένειας του, αλλά δεν κατέθεσε αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο) αντιμετωπίζουν τις κακουργηματικές κατηγορίες της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της εγκληματικής οργάνωσης στο πλαίσιο της οποίας φέρονται να διέπραξαν αδικήματα, όπως είναι η απάτη, η υπεξαίρεση και η απιστία.

Από τις παράνομες ενέργειες της οικογένειας του Παύλου Ψωμιάδη ζημιώθηκαν, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές,  χιλιάδες επενδυτές που είχαν αγοράσει προϊόντα του ασφαλιστικού ομίλου Ασπίς, αλλά  και το Ελληνικό Δημόσιο.
Κλείσιμο

Μάλιστα, ο ανακριτής διαφθοράς Χρήστος Παπακώστας έχει προσδιορίσει -στο κατηγορητήριο που έχει συντάξει σε βάρος της οικογένειας Ψωμιάδη-  ότι το ύψος της ζημίας ξεπερνά τα 200.000.000 ευρώ.

Τώρα, ο κ. Παντελής έκρινε αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς της Μαρίας και  Όλγας Ψωμιάδη  που προέβαλαν στην αίτηση αναίρεσης κατά της προφυλάκισής τους.

Επίσης, ο εισαγγελικός λειτουργός αποφάνθηκε  ότι δεν συντρέχει λόγος να αναιρεθεί η απόφαση  για την  προφυλάκιση της  συζύγου και της κόρης του Παύλου Ψωμιάδη.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης