Στα μπλόκα οι αγρότες - Έκλεισαν κόμβους στις εθνικές οδούς

Στα μπλόκα οι αγρότες - Έκλεισαν κόμβους στις εθνικές οδούς

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο κόμβος της Κουλούρας - Αποχώρησαν και από τον κόμβο της Νίκαιας

Στους 1.110 οι θάνατοι από την χολέρα στην Αϊτή
Στα μπλόκα οι αγρότες - Έκλεισαν κόμβους στις εθνικές οδούς

Νέο μαζικό συλλαλητήριο ως απάντηση «της αδιαλλαξίας της κυβέρνησης στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους», πραγματοποίησαν οι αγρότες της Θεσσαλίας στον κόμβο Νίκαιας.

Εκατοντάδες άτομα απέκλεισαν νωρίτερα την κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο, η οποία διεξαγόταν από παράδρομους.

Όπως ανέφερε ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας προς τους συγκεντρωμένους, «τα μέτρα αυτά είναι καρμανιόλα και στέλνουν τους αγρότες στην ανεργία».

«Ο αγώνας που κάνουμε», τόνισε, «είναι για μπορέσουμε να πάρουμε ανάσα και να μην μας πάρουν ότι μας έχει απομείνει. Παράλληλα όμως είναι και ένας αγώνας με διάρκεια για τους νεότερους αγρότες προκειμένου να μπορέσουν να έχουν μέλλον».

Ο κ. Μπούτας επισήμανε και τη σημασία του πανελλαδικού συλλαλητηρίου που αποφάσισαν οι αγρότες για την ερχόμενη Τετάρτη το μεσημέρι στην Αθήνα, στην πλατεία Βάθης.

Κλείσιμο
«Πρέπει να βουλιάξει η πλατεία», είπε χαρακτηριστικά, «προκειμένου να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική που ακολουθείται και να πιέσουμε να δοθούν λύσεις στα δίκαια αιτήματά μας».

Επίσης, ανέφερε ότι έχει αποφασισθεί, εκπρόσωποι αγροτών, να επισκεφθούν το ΥΠΕΚΑ προκειμένου να ζητήσουν τη μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και τον διοικητή του ΟΓΑ, με αίτημα να σφραγισθούν όλα τα βιβλιάρια των αγροτών για να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

Στο μεταξύ, παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο κόμβος της Κουλούρας τον οποίο είχαν αποκλείσει νωρίτερα το μεσημέρι, συμβολικά, οι αγρότες της Ημαθίας ενώ έχει αποκλεισθεί ο κόμβος των Σφαγείων, στα Βασιλικά.

Την Εγνατία Οδό Σερρών – Καβάλας, στο κόμβο των Κερδυλλίων, έκλεισαν για περίπου μισή ώρα οι Σερραίοι αγρότες που βρίσκονται με τα τρακτέρ τους παραταγμένα παραπλεύρως της Εγνατίας Οδού, από την Παρασκευή.

Οι αγρότες έκλεισαν την Εγνατία Οδό στις 1.10 το μεσημέρι, πεζοί, κάνοντας ένα ανθρώπινο κλοιό επί της Οδού, εμποδίζοντας τη διέλευση των οχημάτων.

Από το μπλόκο των αγροτών στην Κουλούρα πέρασε νωρίτερα και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, με στελέχη του κόμματος, που ήταν καθ' οδόν για εκδήλωση στην Κατερίνη.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τόνισε ότι πέρυσι από το ίδιο μπλόκο είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να δοθεί αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες και αντί γι αυτό «βλέπουμε αυτή τη στιγμή να γίνεται φορολογική επιδρομή στους αγρότες».

«Η Ελλάδα θα αντισταθεί στα μπλόκα, θα αντισταθεί στις πόλεις, θα αντισταθεί στην περιφέρεια, απέναντι στη νέα τάξη πραγμάτων που θέλει να μην παράγει αγροτικά προϊόντα η χώρα και να μετατραπούν οι Έλληνες σε υπαλλήλους των 250 ευρώ και συνταξιούχους των 200 ευρώ», τόνισε ο Π. Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κάλεσε όλους τους βουλευτές να «εγκαταλείψουν την τρόικα και τους εντολοδόχους της τρόικας που είναι οι κυβερνώντες» και να υπογράψουν μαζί την πρόταση νόμου, για αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, «επαναφορά της Αγροτικής Τράπεζας για χρηματοδότηση της πρωτογενούς παραγωγής» και «τερματισμό της φορομπηχτικής πολιτικής».

«Είμαστε δίπλα τους και θα είμαστε δίπλα τους σε όλες τις κινητοποιήσεις», δήλωσε ο κ. Καμμένος. Τον Πάνο Καμμένο συνόδευαν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Κ. Γιοβανόπουλος, Ν. Μαριάς, Ρ. Μακρή και Στ. Ξουλίδου.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης