Φλεγόμενο ουράνιο αντικείμενο αναστάτωσε τη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα

Φλεγόμενο ουράνιο αντικείμενο αναστάτωσε τη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα

Το πέρασμα του από τον ελληνικό ουρανό και η πτώση του στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κεφαλονιάς και Ζακύνθου ήταν ορατή από τη Θεσσαλονίκη μέχρι και το Ιόνιο - Επιβεβαιώνει ο Ευθύμιος Λέκκας - Καθησυχαστικός ο διευθυντής του Πλανηταρίου, Διονύσης Σιμόπουλος

Μεγάλη αναστάτωση αλλά και δέος προκάλεσε χθες το βράδυ η πτώση φλεγόμενου αντικειμένου που έγινε ορατή από τη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα κυρίως, αλλά και από την Αττική σε μικρότερο βαθμό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για μετεωρίτη, ο οποίος έπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.

Το φαινόμενο έγινε έντονα αντιληπτό από τους κατοίκους της Ζακύνθου στις περιοχές Μαχαιράδου και Αλυκών όπου ανέφεραν πως είδαν τη λάμψη να σχίζει τον ουρανό από Δύση προς Ανατολή, ακολουθούμενη από έντονο κρότο. Ωστόσο δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή άλλα προβλήματα παρόλο που οι μαρτυρίες ανέφεραν πως η λάμψη φώτισε τα σπίτια των περιοχών της Κεφαλονιάς.


Ακούστε τη μαρτυρία του συνεργάτη του inkefalonia.gr Γιάννη Παπαδάτου - κάτοικου Περατάτων
Ακούστε τη μαρτυρία του Ανδρέα Ρουμελιώτη - κάτοικος Βαλεριάνου
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κεφαλονιάς μελετά μαρτυρία κατοίκου, ο οποίος έκανε λόγο για πτώση ενός φωτεινού αντικειμένου στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο (Λειβαθούς και Ελειού).

Παρόλα αυτά η πτώση του φλεγόμενου αντικειμένου αναστάτωσε και τη Θεσσαλονίκη, καθώς αρκετά ήταν τα τηλεφωνήματα πολιτών σε μέσα, που ήθελαν να ενημερωθούν για το τι ακριβώς ήταν αυτό που είδαν.Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος τόνισε όμως ότι θα μπορούσε να πιστοποιηθεί η προέλευσή του και σύστασή του μόνο αν έπεφτε στην ξηρά: «Πιστεύω ότι ήταν πτώση μετεωρίτη. Αξιόπιστοι μάρτυρες από Ζάκυνθο και Κεφαλονιά μου είπαν ότι είδαν κάποιο φλεγόμενο αντικείμενο να πέφτει από τον ουρανό προς της θάλασσα, με θόρυβο, περίπου στις 9.30 το βράδυ. Επεσε μεταξύ Ζακύνθου και Κεφαλονιάς. Οσα τηλεφωνήματα δέχτηκα έλεγαν το ίδιο πράγμα. Χθες το βράδυ στην περιοχή δεν υπήρχαν έντονα καιρικά φαινόμενα. Θα το πιστοποιούσαμε τι ήταν αν έπεφτε στην ξηρά».

Καθησυχαστικός ήταν ο διευθυντής του Πλανηταρίου, Διονύσης Σιμόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και πως πιθανότατα πρόκειται για πτώση μετέωρων (μάζες σκόνης). Όπως ανέφερε μάλιστα η μάζα του αντικειμένου είναι μεγάλη όσο ένα ανθρώπινο κεφάλι, γεγονός που αποκλείει οποιαδήποτε πιθανότητα για ζημιές.

Tην επιστημονική ερμηνεία του φαινομένου έδωσε και ο καθηγητής Αστρονομίας Νικόλαος Ματσόπουλος, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι επρόκειτο «ουσιαστικά για βολίδα μετεωρίτη. Δηλαδή απομεινάρια κάποιου μετεωρίτη που πέρασε πολύ κοντά από τη Γη και η τροχιά τους διασταυρώθηκε με αυτήν του πλανήτη μας με αποτέλεσμα να εισέλθουν στην ατμόσφαιρα».

Όσο αφορά το μέγεθος του αντικειμένου, ο κ. Ματσόπουλος πρόσθεσε ότι: «Δεν είναι μεγάλος, μπορεί να είναι μόνο μερικά εκατοστά του μέτρου και όλη αυτή η λάμψη και ο θόρυβος που βγάζει οφείλεται στην τριβή του με την ατμόσφαιρα. Ποτέ παγκοσμίως δεν έχει αναφερθεί θάνατος ή τραυματισμός από μετεωρίτη, παρά μόνο υλικές ζημιές σε σπίτια».

Τέλος, ο καθηγητής αστρονομίας, επισήμανε: «Είναι πολύ συχνό φαινόμενο ανά τον κόσμο, λόγω των 320 μετεωρικών σμηνών που υπάρχουν. Ο χθεσινός μετεωρίτης, ανήκει στο μετεωρικό σμήνος των Λεοντιδών, επειδή προέρχονται από τον αστερισμό του Λέοντος».

Πληροφορίες από την Ζάκυνθο αναφέρουν ότι πολλά νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν στις ακτές, γεγονός που αποδίδεται στην πτώση του μετεωρίτη.

ΣΧΟΛΙΑ (19)

Θανάσης εκ των ορέων

"Όπως ανέφερε μάλιστα(καθηγητής αστρονομίας) η μάζα του αντικειμένου είναι μεγάλη όσο ένα ανθρώπινο κεφάλι, γεγονός που αποκλείει οποιαδήποτε πιθανότητα για ζημιές....", γράφει παραπάνω. Μωρέ, ας είναι στο μέγεθος κεφαλιού ανθρώπου, μόνο στο κεφάλι σου μην πέσει και τότε να δεις πως θα δεις τον ουρανό με τ΄άστρα και πως δεν υπάρχει κίνδυνος. Εγώ πάντως εδώ ψηλά στα όρη που ζω δεν είδα αστροβολίδα. Εκτός και μας στέλνουν προειδοποιητικές δυναμικές πάσες οι εξωγήινοι που όπως είπε στην τηλεόραση ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Μπεκενμπάουερ "συνομιλεί με τους εξωγήινους και του είπαν πως ζητάνε να παίξουν ποδόσφαιρο με τους γήινους και πως εάν μας νικήσουν θα καταστρέψουν τη γη"!! Μνήσθητί μου Κύριε, τι ακούς σ΄αυτόν εδώ τον πλανήτη!! Εκτός και αυτά γράφονται για να δεις στο βιντεάκι που σε παραπέμπουν διάφορα αυτοκίνητα που διαφημίζονται και μετά ακολουθούν τα πιπεράτα και εξάπτοντα τη φαντασία μας τύπου αστροβολίδων και ufo. Α ρε, καλά κάνω εγώ και γκιζεράω τραγουδώντας πάνω εδώ στα όρη μέσα στα οξυγόνα μου και τις άλλες φυσικές ομορφιές, μη ακούγοντας κανέναν καιροσκόπο και μηχανορράφο. Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου.-

PasxosC

Μπορεί να ήταν και ο kal-El από τον Κρύπτωνα.......

ΚΩΣΤΑΣ

Χθες το απόγευμα περίπου στις 5:30 στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης είδα φλεγόμενο ιπτάμενο αντικείμενο να πέφτει από τον ουρανό αφήνοντας ουρά από καπνό πίσω του. Ήταν ορατό για αρκετή ώρα , περίπου 20 με 30 δευτερόλεπτα ! Γνωρίζει κάποιος κάτι επ´ αυτού ?

χειριστής f-16

άφηνε καπνό είπες απο την ουρά και δεν ξέρεις τι ήταν; λοιπόν εγώ ξέρω: ήταν ο Μάιτι Μάους σε χαμηλή πτήση που για να χαλαρώσει είχε ανάψει ένα στριφτό /pot tzamaika , του έπεσε η κάφτρα και έκαψε την ουρά του ενώ πήρε και φωτιά ο κ..λος του..

ΟΥΦΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

E.T. προσγειωθει Καλαματα..Ε.Τ. προσγειωθει Καλαματα..Τι σκ...α, που ειναι η βαση,μας δουλευουν, ουτε καν agroglyphes δεν βλεπω...Στριψε στη θαλασσα.,στριψε στη θαλασσα..

Ιωάννης Μποφίλιας

Βέβαια οι εκδοχές είναι πολλές, αφού δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία. Κάτι που δεν θα πρέπει να παραλείψουν οι ιθύνοντες, είναι η διαπίστωση, αν πρόκειται για κανένα υπόλειμα Δορυφόρου (αγνώστου προέλευσης, κατασκοπευτικού;;) με ραδιενέργεια, μάλιστα προερχόμενη, έστω και από μικρό πυρηνικό αντιδραστήρα που θα χρησίμευε για ενεργειακούς σκοπούς. Η περιοχή θα μπορούσε να σαρωθεί με ειδικούς ανιχνευτάς για εντόπιση διαφυγής ραδιενέργειας. Ψάρια στην περιοχή θα μπορούσαν να εξετασθούν, αν φέρουν ίχνη ραδιενεργών ουσιών. Τέλος αν προκλήθηκε ζημία, βάσει των διεθνών κανονισμών περί ασφάλειας κατά της ακτινοβολίας, όπου ισχύει η Αρχή της υπαιτιότας, ο υπαίτιος, θα μπορούσε να υποβληθεί του κόστους, ανάλογα της ζημιάς που προξένησε. Πιστεύω, αξίζει τον κόπο μιας συστηματικότερης έρευνας. Αλλά, αν τα Μέλη ΔΕΠ των ΑΕΙ ασκούν απεργία, βράστα Χαράλαμπε! Μόνο η ιδιωτική πρωτοβουλία έχει αξία. Ας λάβουν οι ειδικοί μια υπευθυνότερη θέση, αντί να καθυσυχάζουν χωρίς να μπορούν επαρκώς να αιτιολογήσουν το φαινόμενο.

ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΗΤΑΝ. ΓΥΡΙΖΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ...ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.

ds

Κανει δοκιμες ο Καπερναρος με την Φωφη για το κοσμοδρομιο στην Καλαματα .................

Τελικα

Οχι μονο μας ψεκαζουν αλλα μας ριχνουν και πετρες. Αχχχχ θα trollαρω τωρα δεν κρατιεμαι :)

Yam

Το είδαμε από Σέρρες ...

ENAS

ΕΨΑΧΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Sparti-xasisofyteia__1_

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί βρήκαν την οικιακή φυτεία που καλλιεργούσε ο δράστης σε εσωτερικό χώρο χρησιμοποιώντας ηλεκτρικούς λαμπτήρες, ανεμιστήρες και άλλον εξοπλισμό και κατέσχεσαν οκτώ δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 40 εκατοστών

astynomia-peripoliko-tessera

Εκκρεμούσαν σε βάρος του τέσσερις καταδίκες, από το Τριμελές Εφετείο Καλαμάτας για διακεκριμένες κλοπές, από το Τριμελές Εφετείο Ναυπλίου για απάτη, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για φοροδιαφυγή και από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κυπαρισσίας για πλαστογραφία και απάτη