«Η επίθεση ήταν στοχευμένη…»

«Η επίθεση ήταν στοχευμένη…»

Τι δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φωτορεπόρτερ που τραυματίστηκε βαριά την ώρα που κάλυπτε τα επεισόδια στην συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος – «Συνταγματική εκτροπή να αντιμετωπίζουν έτσι τους δημοσιογράφους...»

«Η επίθεση ήταν στοχευμένη…»
Μια μέρα μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος, έπειτα από τον βαρύ τραυματισμό του από γκλόμπ των ΜΑΤ, με υποδέχθηκε στο δωμάτιο του στο ιδιωτικό νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται.

Ήταν χαμογελαστός, όπως είναι πάντα αυτό το παιδί, φανερά όμως καταβεβλημένος έπειτα από τη σχεδόν 3ωρη επέμβαση στο κρανίο στην οποία υποβλήθηκε.

Κλείσιμο
Την ημέρα του τραυματισμού του ήμασταν παρέα, μαζί και με άλλους συναδέλφους, καλύπτοντας τα γεγονότα. «Μα τέτοιο πέσιμο στο γκρουπ των ανθρώπων των Μedia;»
, του λέω με το που τον βλέπω…

Και ανατρέχουμε στη στιγμή που δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ και τεχνικοί δεχθήκαμε ξαφνικά και ΑΝΑΙΤΙΑ επίθεση από τους άνδρες των ΜΑΤ, αφού μάλιστα τα επεισόδια είχαν λάβει τέλος.



 Όταν ηρέμησαν τα  πνεύματα, καθίσαμε στο πεζούλι δίπλα από τον Άγνωστο Στρατιώτη. Είδα τον Μάριο να κρατάει το κεφάλι του…. «Με το που έπιασα το κεφάλι μου εκείνη τη στιγμή ένιωσα μούδιασμα (νευρολογική παράλυση) στο αριστερό μου χέρι. Τότε ήταν που τρόμαξα και πήγα να κάνω την αξονική. Δήμητρα,», μου λέει ως εμπειρότερος από μένα, «η επίθεση ήταν στοχευμένη».

Πώς την ώρα που μας έσπρωχναν δέχθηκες την γκλομπιά στο κεφάλι, τον ρωτάω;  «Όταν άρχισαν να μας σπρώχνουν προς την Πανεπιστημίου, φωνάζαμε ΄΄ηρεμα΄΄. Η απάντηση τους ήταν: τέρμα τα λόγια΄΄. Γύρισα την πλάτη μου να φύγω κι ένιωσα ξαφνικά το χτύπημα στο κεφάλι».

Σήμερα ο Μάριος Λώλος, έπειτα από τον τραυματισμό του και την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε, έχει μόσχευμα τιτανίου στο κεφάλι του, ενώ για τους επόμενους τέσσερις μήνες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και να απέχει, για όσο το επιβάλουν οι γιατροί του, από την επαγγελματική του δραστηριότητα.

«Είναι συνταγματική εκτροπή το να μην αντιμετωπίζουν τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ ως θεσμό που έχει αποστολή να πληροφορήσει την κοινή γνώμη», μου λέει, ενώ είναι ξαπλωμένος στο κρεβάτι του νοσοκομείου.

Ο πρόεδρος της ΕΦΕ είναι διατεθειμένος να κάνει αγωγή κατά του δημοσίου, μηνυτήρια αναφορά κατά της διμοιρίας για παράβαση καθήκοντος, μήνυση για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης