Ένα ακόμη περιστατικό με δάγκωμα οχιάς καταγράφηκε στη Φθιώτιδα με έναν 75χρονο να αναζητεί βοήθεια νωρίς το βράδυ της Τετάρτης (13/5/26) στο Νοσοκομείο Λαμίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του LamiaReport το συμβάν σημειώθηκε γύρω στις 7 το απόγευμα στο σπίτι του 75χρονου σε περιοχή του Δήμου Καμένων Βούρλων. Ο άνθρωπος πήγε να μετακινήσει έναν τσιμεντόλιθο και το ερπετό βρισκόταν μέσα και τον δάγκωσε.
Διατηρώντας την ψυχραιμία του αναζήτησε ιατρική βοήθεια και έφτασε στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου του χορηγήθηκε αντιοφικός ορός. Για προληπτικούς λόγους αξιολογήθηκε η 24ωρη παρακολούθηση του και εισήχθη στη ΜΕΘ Λαμίας, χωρίς να υπάρχει πλέον κίνδυνος για τη ζωή του.
Να σημειώσουμε ότι και ο 58χρονος που είχε επίσης την ατυχία να δεχτεί το δηλητήριο οχιάς, βγήκε από τη ΜΕΘ και είναι καλά στην υγεία του.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας