Νέο κύμα
κακοκαιρίας αναμένεται να χτυπήσει την επικράτεια το ερχόμενο 48ωρο με
ισχυρές βροχές, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους και μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Το
112 έχει στείλει μηνύματα σε κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας καλώντας τους να προσέχουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών. Ταυτόχρονα, Γιάννης Καλλιάνος και Παναγιώτης Γιαννόπουλος προβλέπουν πως η κακοκαιρία θα «χτυπήσει» την Αττική το μεσημέρι της Πέμπτης.
Ο
καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση το
διήμερο Πέμπτη – Παρασκευή (2-3/10) ενώ ήδη έχουν αρχίσει να
εκδηλώνονται βροχοπτώσεις σε νησιά του Ιονίου.
Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από τα μεσάνυχτα στη Δυτική Ελλάδα και την Πέμπτη θα επηρεαστούν:
- Δυτική Ελλάδα
- Πελοπόννησος
- Αττική
- Εύβοια
Ο Γιάννης Καλλιάνος προβλέπει πως την Πέμπτη στην
Αττική, κυρίως τα δυτικά και τα νότια τμήματα του νομού «θα δεχτούν αρκετό νερό». «Νομίζω αύριο θα βρέξει στην Αττική σε κάθε γωνιά του νομού», είπε ο μετεωρολόγος.
Την Παρασκευή τα εντονότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν σε:
- Ανατολική Μακεδονία
- Θράκη
- Ανατολικό Αιγαίο
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο, την Πέμπτη, καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε Ιόνιο, δυτική και νότια Πελοπόννησο καθώς επίσης και στην Αττική. Βροχές θα εκδηλωθούν σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Ο μετεωρολόγος προβλέπει πως τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν από το μεσημέρι της Παρασκευής.
112 στα νησιά του Ιονίου, Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία
Το βράδυ της Τετάρτης το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους των νησιών του Ιονίου, της Αχαΐας, της Μεσσηνίας και της Ηλείας που τους προειδοποιεί για ισχυρές βροχοπτώσεις.