Το TikTok πήρε χθες… άρωμα EuroBasketμέσα από το σαλόνι ενός ελληνοτουρκικού ζευγαριού που κατέγραψε με κάμερα την αγωνία και τις αντιδράσεις του πριν και μετά τον ημιτελικό Ελλάδας – Τουρκίας.
Στην αρχή του βίντεο, λίγο πριν το τζάμπολ, η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή και γεμάτη αισιοδοξία. Ο Έλληνας σύζυγος δηλώνει σίγουρος για τη νίκη της «γαλανόλευκης», ενώ η Τουρκάλα γυναίκα του τον πειράζει παιχνιδιάρικα, με ατάκες που σκόρπισαν χαμόγελα.
Η συνέχεια όμως είχε ανατροπή. Μετά τη λήξη του αγώνα και τη βαριά ήττα της Ελλάδας, η κάμερα καταγράφει το απόλυτο κοντράστ. Εκείνος με βλέμμα σκυθρωπό, εμφανώς απογοητευμένος, εκείνη με πονηρό χαμόγελο να τον τσιγκλάει για το σκορ. Χωρίς φανατισμούς και εντάσεις, μόνο με χιούμορ και πειράγματα, το βίντεο αποτυπώνει την πιο απλή, ανθρώπινη πλευρά του αθλητισμού.
Ανάλογο ήταν και το κλίμα στα σχόλια. Οι χρήστες απέφυγαν τις εντάσεις και απάντησαν με πολιτισμένο ύφος, πειράγματα και χιούμορ: από το «μας κάνανε σκόνη» μέχρι το «μας κέρασαν μπακλαβά» και το «μην μασάς, μόνο ΑΕΚ». Άλλοι μίλησαν για «αδελφότητα» Ελλάδας – Τουρκίας, στέλνοντας μηνύματα αγάπης στο ζευγάρι.
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.