Χειροπέδες σε γιατρό δημόσιου νοσοκομείου πέρασαν οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη, μετά από καταγγελία ασθενούς ότι ζήτησε και έλαβε «φακελάκι» 300 ευρώ.
Ο κατηγορούμενος γιατρός συνελήφθη μετά από επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, στην οποία απευθύνθηκε με καταγγελία της η 56χρονη ασθενής. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο γιατρός ζήτησε και έλαβε «φακελάκι» με πρόσχημα την κάλυψη αναλώσιμων υλικών ενόψει βιοψίας που θια διενεργείτο εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Ο γιατρός πιάστηκε έπεσε… στη «φάκα» της ΕΛ.ΑΣ. καθώς τα χρήματα προσημειώθηκαν και κατά την παράδοσή τους έγινε η επέμβαση των αστυνομικών και του πέρασαν χειροπέδες.
Μετά τη σύλληψή του οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για δωροληψία υπαλλήλου και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.
Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος γιατρός, με ειδικότητα ορθοπεδικής, απασχολεί τη δικαιοσύνη για τον ίδιο λόγο. Ο 60χρονος είχε καταδικαστεί μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για το ίδιο αδίκημα και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 10 μηνών, με τριετή αναστολή. Ο ίδιος είχε κατηγορηθεί για συνολικά τέσσερις περιπτώσεις δωροδοκίας που περιλαμβάνονταν στη δικογραφία και καταδικάστηκε για δύο από αυτές, ενώ για τις άλλες είχε αθωωθεί.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Η πρωτοβουλία «Τεχνολογία Χωρίς Εμπόδια» της Κωτσόβολος περνά στην επόμενη φάση, με επίκεντρο την αυτονομία, την επιλογή και τη συμμετοχή στην καθημερινότητα