Κύκλωμα λαθρεμπορίου τσιγάρων: Η δομή, τα εργοστάσια και η έρευνα για σύνδεση με τις δολοφονίες μελών της Greek Mafia
Πρόκειται για ένα πολυπληθές και πλήρως οργανωμένο κύκλωμα - Οι συλλήψεις αναμένεται να προσεγγίσουν τις 40
Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Μαρίνος Αλειφέρης
Ολόκληρη «παραβιομηχανία» παραγωγής τσιγάρων είχαν στήσει σε όλη τη χώρα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσηςπου συνελήφθησαν σήμερα από τα στελέχη του ελληνικού FBI κατόπιν μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Θεσσαλία, Στερεά και Δυτική Ελλάδα.
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του protothema.gr, πρόκειται για ένα πολυπληθές και πλήρως οργανωμένο κύκλωμα, κάτι που μαρτυρά και ο αριθμός των συλλήψεων οι οποίες, κατά πληροφορίες, θα προσεγγίσουν τις 40.
Σύμφωνα με πληροφορίες από καλά ενημερωμένες πηγές, η δομή της οργάνωσης ήταν πυραμιδοειδής και λειτουργούσε σε τέσσερα επίπεδα. Αρχικά τα μέλη της ομάδας παρήγαγαν παράνομα τσιγάρα σε ένα μεγάλο εργοστάσιο που διέθεταν στην περιοχή της Χαλκίδας το οποίο είχαν εξοπλίσει με τσιγαρομηχανές.
Στη συνέχεια μετέφεραν τα καπνικά προϊόντα σε μεγαλύτερες αποθήκες και, εν συνεχεία, σε μικρότερες. Από εκεί ξεκινούσε η διακίνηση προς τους αγοραστές. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η οργάνωση είχε αποθήκες στη Θεσσαλονίκη, στον Ασπρόπυργο και στο Μενίδι, ενώ, εκτός των άλλων, το κύκλωμα διέθετε και ένα εργοστάσιο επεξεργασίας καπνού στον Ελαιώνα Θηβών.
Ερευνούν αν συνδέονται με τις δολοφονίες μελών της Greek Mafia
Ως αρχηγός της ομάδας φέρεται να είναι ένας Ελληνοουκρανός που το τελευταίο διάστημα βρισκόταν στο Ντουμπάι. Αυτό ωστόσο που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., ο εν λόγω άνδρας είναι πιθανό να κρύβεται πίσω από τις δολοφονίες των Γιάννη Σκαφτούρου, Βασίλη Ρουμπέτη και Βαγγέλη Ζαμπούνη.
Ειδικότερα, καλά ενημερωμένες πηγές ανέφεραν σχετικά στο protothema.gr πως υπάρχουν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία κάποια από τα μέλη της ομάδας του Ελληνοουκρανού, εκτός από το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων, εμπλέκονται σε ανθρωποκτονίες, απειλές και εκβιασμούς χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει περισσότερα γνωστά μέχρι στιγμής.
Μέσα από έναν μεγάλο διαγωνισμό όπου δυο τυχεροί κερδίζουν δυο ολικές ανακαινίσεις μπάνιου συνολικής αξίας €30.000, η εταιρεία Κυπριώτης αναδεικνύει τη δύναμη του σωστού σχεδιασμού να μεταμορφώνει την καθημερινότητα στο σπίτι.
Ο τουρισμός και η εστίαση είναι δύο από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπου η εξειδίκευση και η σωστή εκπαίδευση ανοίγουν τον δρόμο για μια καριέρα με προοπτικές
Με προνομιακές εκπτώσεις και αποκλειστικά οφέλη σε προηγμένα ψηφιακά εργαλεία και λύσεις συνδεσιμότητας, το MagentaONE Business της COSMOTE TELEKOM προσφέρει ουσιαστική αξία στις επιχειρήσεις.