Αγανάκτηση επικρατεί στην Ύδρα για τη φωτιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Παρασκευής από ασυνείδητους επιβάτες ιδιωτικού σκάφους που έπλεε στην περιοχή, οι οποίοι πέταξαν πυροτεχνήματα στην παραλία Άγιος Νικόλαος με αποτέλεσμα να τυλιχτεί στις φλόγες δασώδης έκταση που υπάρχει στην περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν αντιλήφθηκαν τι είχαν κάνει, προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά και, όταν δεν τα κατάφεραν, αρκέστηκαν να ειδοποιήσουν την Πυροσβεστική και έφυγαν.
Δείτε τις φωτογραφίες από το σημείο
Σύμφωνα με την ενημέρωση από την πυροσβεστική, η φωτιά έχει οριοθετηθεί αλλά υπάρχουν διάσπαρτες εστίες και στο σημείο επιχειρούν τρεις πυροσβέστες, πέντε εθελοντές ενώ ρίψεις νερού κάνει ένα ελικόπτερο.
«Μας προκαλεί αγανάκτηση ότι κάποιοι τόσο ανεύθυνα ρίχνουν πυροτεχνήματα σε πευκοδάσος» δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ο δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης.
Ο ίδιος, μάλιστα, είπε ότι ο δήμος θα κινηθεί αστικά κατά αυτών που προκάλεσαν τη φωτιά όταν αυτοί εντοπιστούν από τις αρχές.
«Είμαστε στο πικ της τουριστικής περιόδου καλό είναι να είνα όλοι υπεύθυνοι για το τι κάνουν» πρόσθεσε ο δήμαρχος Ύδρας μιλώντας στην ΕΡΤ
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.