Θεσσαλονίκη: Μάλωσε με την πεθερά του και την έσερνε στο πάτωμα για να την βγάλει έξω από το σπίτι

Θεσσαλονίκη: Μάλωσε με την πεθερά του και την έσερνε στο πάτωμα για να την βγάλει έξω από το σπίτι

«Εκεί να μείνεις» μου φώναζε, είπε η γυναίκα

domestic_violence
Εκτός ελέγχου βγήκε η έντονη αντιπαράθεση ενός άντρα με την πεθερά του στη Θεσσαλονίκη, όταν ο 35χρονος την έριξε στο πάτωμα και την έσυρε από την κουζίνα έως την εξώπορτα για να την βγάλει έξω από το σπίτι.

Όλα έγιναν το περασμένο Σάββατο όταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η σύζυγος του 35χρονου πήρε τα δύο ανήλικα παιδιά τους για να πάνε σε πάρτι γενεθλίων. Κάποια στιγμή η μητέρα της επισκέφτηκε το σπίτι όπου βρίσκονταν μόνος του ο γαμπρός της και φαίνεται να του ζήτησε τον λόγο που θα κρατούσε εκείνη τα παιδιά σε ημέρα που δεν είχαν συμφωνήσει για να τα προσέχει.

Η κατάσταση, ωστόσο, χρειάστηκε μόλις μερικά λεπτά για να ξεφύγει, αφού ο γαμπρός έριξε από το σκαμπό την πεθερά του και ξεκίνησε να την σέρνει και να την βρίζει στον διάδρομο. «Με έσερνε και με τραβούσε με μανία για να με βγάλει έξω από την πόρτα. Είχε καταλάβει ότι δε μπορούσα να ανταποκριθώ, με είχε στο πάτωμα και μου φώναζε "εκεί να μείνεις". Φοβήθηκα πάρα πολύ, αντιμετωπίζω κινητικά προβλήματα και με έσερνε από τα πόδια», κατέθεσε η γυναίκα στους δικαστές του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης όπου εκδικάστηκε η υπόθεση.

«Δέκα χρόνια είναι παντρεμένος με την κόρη μου και της έχει κάνει πολλά. Εκείνη την ημέρα δεν του είπα τίποτα. Καθόμουν σε ένα σκαμπό και ανταλλάξαμε δύο κουβέντες, μετά με έριξε κάτω για να με βγάλει έξω από το σπίτι. Με έσερνε στον διάδρομο και φώναζα. Ποτέ δε μπορέσαμε να κάνουμε μία συζήτηση οι δύο μας, είναι νευρικός άνθρωπος», συμπλήρωσε η γυναίκα.

Κλείσιμο
Σε κατάσταση σοκ και με δάκρυα στα μάτια, η κόρη της γυναίκας και σύζυγος του κατηγορούμενου, κατέθεσε στο δικαστήριο, ότι μόλις έφτασε στο παιδικό πάρτι, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον 35χρονο ο οποίος φώναζε και απειλούσε. «Δεν καταλάβαινα καν τι μου έλεγε από τις φωνές του. Κάλεσα τη μητέρα μου και μου είπε "είμαι πεσμένη στο πάτωμα". Τα έχασα, τον άκουγα από μέσα να τσιρίζει όσο η μητέρα μου ήταν στο πάτωμα». ανέφερε στους δικαστές.

Όπως είπε η γυναίκα, οι γείτονες που άκουσαν τις φωνές ήταν εκείνοι που έτρεξαν στο διαμέρισμα για να βοηθήσουν την μητέρα της, ενώ η ίδια κάλεσε την Άμεση Δράση και τους είπε να σπεύσουν στο σπίτι καθώς η μητέρα της έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού από τον σύζυγό της. «Μόλις άκουσα «πάρε τα παιδιά και έλα τώρα από εδώ να γίνει χαμός με τη μάνα σου», κάλεσα αμέσως το «100». Φοβήθηκα πολύ, η μητέρα μου αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα».

Στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας και ένας γείτονας ο οποίος έτρεξε μόλις άκουσε της φωνές από το διαμέρισμα, καθώς γνωρίζει δεκαετίες την γυναίκα και αντιλήφθηκε ότι διατρέχει κίνδυνο.

«Άκουσα φωνές, της έλεγε «εδώ θα μείνεις δεν θα πας πουθενά». Χτύπησα μαζί με άλλους γείτονες το κουδούνι και μόλις μας άνοιξε ο κατηγορούμενος είδαμε τη γυναίκα ξαπλωμένη στο πάτωμα και μας έλεγε να μη την σηκώσουμε μέχρι να έρθει η μητέρα του και η σύζυγός του. Του λέγαμε «είσαι με τα καλά σου; Έχει κάνει δύο εγχειρήσεις η πεθερά σου», αλλά εκείνος δε μας άφηνε. Μάλιστα, σε κάποια φάση κλείδωσε την πόρτα για να μη φύγουμε και μας άνοιξε μόνο όταν είπαμε ότι θα καλέσουμε την αστυνομία. Η γυναίκα μας φώναζε «σηκώστε με», ήταν τρομοκρατημένη, τρομάξαμε πολύ», είπε.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι όλα ξεκίνησαν από μία διαφωνία που είχε με τη σύζυγό του το προηγούμενο βράδυ, σχετικά με την ημέρα που είχε κλείσει ραντεβού σε γιατρό και θα έπρεπε να αφήσει τα παιδιά στην πεθερά του για να τα προσέχει κατά το χρονικό διάστημα που θα απουσίαζε.

«Έγινε χαμός επειδή δε συμφώνησε η σύζυγός μου. Την επόμενη ημέρα με κάλεσε η πεθερά μου και με ρώτησε αν μπορεί να περάσει από το σπίτι για να μιλήσουμε. Μπήκε μέσα σαν "ταύρος", ξεκίνησε να με βρίζει και έλεγε ότι της χαλάω το πρόγραμμα. Με έβριζε χυδαία και με απειλούσε, μου έλεγε να την χτυπήσω για να με βάλει στην φυλακή. Με έφτυνε και με πρόσβαλε. Εγώ απλά άνοιξα την πόρτα και της είπα να περάσει έξω, εκείνη έπεσε μόνη της από το σκαμπό και φώναζε. Ήταν σε έξαλλη κατάσταση. Η σύζυγός μου υπέβαλε μήνυση χωρίς ποτέ να με ακούσει. Με κατηγορείτε άδικα. Εγώ στο σπίτι μου μόνο αγάπη δίνω. Η πεθερά μου το έστησε όλο αυτό για να χωρίσουμε», υποστήριξε.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης δε πείστηκε από τους ισχυρισμούς του και τον έκρινε ένοχο για ενδοοικογενειακή βία, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή.



Ειδήσεις σήμερα:

Η βιογραφία του Βασίλη Καρρά: Η απαγωγή στον δρόμο για το πανηγύρι, το σπίτι που χάθηκε στα ζάρια, η γνωριμία με τον Εθνάρχη

Πορνό: Πόσο βλέπουν οι Έλληνες και ποιες είναι οι αγαπημένες κατηγορίες σε κάθε πόλη

Δείτε πώς ο Πιρς Μόργκαν στρίμωξε τον εκπρόσωπο της ισραηλινής κυβέρνησης για τους νεκρούς αμάχους στη Γάζα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης