Αγία Βαρβάρα: Ο πεθερός δολοφόνησε τον γαμπρό και μετά σημάδεψε τον γιο του στην Αγία Βαρβάρα - «Θα σε σκοτώσω και εσένα»

Αγία Βαρβάρα: Ο πεθερός δολοφόνησε τον γαμπρό και μετά σημάδεψε τον γιο του στην Αγία Βαρβάρα - «Θα σε σκοτώσω και εσένα»

Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε μετά την απολογία του ο 69χρονος για ανθρωποκτονία από πρόθεση - Υποστήριξε ότι δεν είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία - Στη φυλακή και η σύζυγός του

agia_varvara_drastis__1_
Αντικρούει τους ισχυρισμούς του πατέρα του, που προφυλακίστηκε μαζί με τη συνεργό, σύζυγό του, ότι δεν είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία του γαμπρού του, ο γιος του ζευγαριού που πέρασε το κατώφλι της Ευελπίδων για το φονικό στην Αγία Βαρβάρα. Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του γιου, ο πατέρας του έστρεψε το όπλο και κατά πάνω του.

«Είδα από το μπαλκόνι τον πατέρα μου να κρατάει την καραμπίνα και να φωνάζει ''τον σκότωσα τον Π...''. Όταν πήρα τηλέφωνο το θύμα άκουσα το τηλέφωνό του να χτυπαέι στο ισόγειο και κατάλαβα ότι ήδη τον είχε σκοτώσει. Όταν φώναξα στον πατέρα μου από το μπαλκόνι ''τι έκανες ρε;'' εκείνος έστρεψε το όπλο κατά πάνω μου και είπε ''θα σε σκοτώσω κι εσένα''. Αυτό το είδε και ο 12χρονος γιος μου που βγήκε στο μπαλκόνι. Εκ των υστέρων η πεθερά μου που βρισκόταν στο διαμέρισμά μου, βγήκε στο μπαλκόνι με τη σύζυγό μου κι είπε ότι νομίζει πως ο πατέρας μου πυροβόλησε και τρίτη φορά στον αέρα. Εγώ δεν τον άκουσα γιατί είχα μπει μέσα για να καλέσω την άμεση δράση» λέει χαρακτηριστικά στο Mega ο άνδρας. 

«Οι γονείς μου είχαν γίνει παρεμβατικοί στη ζωή της αδερφής μου» επισημαίνει δε ο γιος του δράστη για να σε προσθέσει σε άλλο σημείο: 


«Ο πατέρας μου θεωρώ ότι το είχε προαποφασίσει να σκοτώσει το θύμα και γι'αυτό έφερε και το όπλο από τη Σπάρτη. Η δε μητέρα μου θεωρώ ότι ενίσχυσε την απόφασή του με την προτροπή και τη συμπεριφορά της».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czgtio42itxl)

«Όσες φορές μιλούσα με τον πατέρα μου στο τηλέφωνο άκουγα τη μητέρα από μέσα σαν υποβολέα. Ο πατέρας μου τελευταία φορά πήγε στη Σπάρτη τον Σεπτέμβρη του 2023. Οι γονείς εκεί μένουν το περισσότερο διάστημα, επιστρέφουν, δημιουργούν προβλήματα για 5-6 ημέρες και ξαναφεύγουν. Τελευταία φορά επέστρεψαν στις 13 Φεβρουαρίου. Περίμεναν την αδερφή και τον γαμπρό μου στην είσοδο της πολυκατοικίας για να τους βρίσουν» τόνισε δε ο γιος του δράστη.

Για την αδερφή του είπε τα εξής: «Γνώριζαν το πρόγραμμα της αδερφής μου και ήξεραν ότι θα λείπει στη Σπάρτη. Ομοίως, γνώριζαν ότι ο αδερφφός μου Σάββατο βράδυ ή εργάζεται ή θα είναι έξω. Επίσης γνώριζαν ότι τα ανήλικα παιδιά του θύματος τα κρατάω εγώ με τη σύζυγό μου γιατί το θύμα συνήθιζε να βγαίνει για δουλειές του σπιτιού. Ήξεραν δηλαδή ότι μπορούσαν να τον βρουν μόνο του στην είσοδο του σπιτιού όπως και έγινε».

«Επειδή έχαναν τον έλεγχο δημιούργησαν όλη αυτήν την ιστορία με την κακοποίηση των παιδιών»

Για τους ισχυρισμούς των προφυλακισθέντων περί κακοποίησης των εγγονιών τους είπε: «Μέχρι πριν τρία χρόνια οι σχέσεις τους ήταν καλές και το ζευγάρι άφηνε τα παιδιά στους παππούδες. Ωστόσο, οι γονείς μου είχαν γίνει παρεμβατικοί στη ζωή της αδερφής μου. Τότε, μετά από δική μου προτροπή βρήκαν μια γυναίκα για να κρατάει τα παιδιά μέχρι που αραίωσαν τις σχέσεις με τους παππούδες. Οι γονείς μου θεώρησαν ότι γι'αυτό έφταιγε ο γαμπρός μου και έγιναν εχθρικοί απέναντί του. Θεωρώ ότι επειδή έχαναν τον έλεγχο δημιούργησαν όλη αυτήν την ιστορία με την κακοποίηση των παιδιών με σκοπό να πάρουν εκείνοι την επιμέλεια. Ότι αυτός ήταν ο σκοπός τους μου το είχαν πει ρητώς».

Ο γιος του ζευγαριού που προφυλακίστηκε υπογράμμισε τα εξής για το συμβάν: «Είδα από το μπαλκόνι τον πατέρα μου να κρατάει την καραμπίνα και να φωνάζει ''τον σκότωσα τον Π...''. Όταν πήρα τηλέφωνο το θύμα άκουσα το τηλέφωνό του να χτυπαέι στο ισόγειο και κατάλαβα ότι ήδη τον είχε σκοτώσει. Όταν φώναξα στον πατέρα μου από το μπαλκόνι ''τι έκανες ρε;'' εκείνος έστρεψε το όπλο κατά πάνω μου και είπε ''θα σε σκοτώσω κι εσένα''. Αυτό το είδε και ο 12χρονος γιος μου που βγήκε στο μπαλκόνι. Εκ των υστέρων η πεθερά μου που βρισκόταν στο διαμέρισμά μου, βγήκε στο μπαλκόνι με τη σύζυγό μου κι είπε ότι νομίζει πως ο πατέρας μου πυροβόλησε και τρίτη φορά στον αέρα. Εγώ δεν τον άκουσα γιατί είχα μπει μέσα για να καλέσω την άμεση δράση. Η μητέρα μου είχε κάνει πολλές φορές κατά το παρελθόν κίνηση να επιτεθεί στην αδερφή μου και μάλιστα τον Σεπτέμβρη του 2023 της είχε πετάξει ένα ποτήρι. Σχετικά με τη μητέρα μου, αφού είδε τον πατέρα μου,να βγαίνει με το όπλο έξω ένας φυσιολογικός άνθρωπος θα έλεγε ''Πού πας;'' ''Τι κάνεις;''. Αντίθετα η μητέρα μου τον προέτρεψε να ρίξει».

Η προφυλάκιση 

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε μετά την απολογία του σήμερα στα δικαστήρια ο 69χρονος δράστης του φονικού στην Αγία Βαρβάρα, ο οποίος απολογήθηκε για το κακούργημα για ανθρωποκτονίας από πρόθεση καθώς και για οπλοφορία και οπλοχρησία. Ο 69χρονος το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου σκότωσε τον γαμπρό του, ενώ κατηγορούμενη για συνέργεια σε ανθρωποκτονία είναι η σύζυγος του δράστη, η οποία φέρεται να φώναζε στον σύζυγό της «ρίξτου, ρίξτου». Μάλιστα και η σύζυγος του δράστη προφυλακίστηκε σήμερα μετά την απολογία της.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της τετράωρης απολογίας του, ο 69χρονος υποστήριξε ότι δεν είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία του γαμπρού του και πως βρισκόταν εν βρασμώ ψυχικής ορμής. Μάλιστα, όπως φέρεται να ισχυρίστηκε, το θύμα τον έβρισε και του επιτέθηκε λεκτικά. Ακόμη ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε πως δεν είχε καλή σχέση με τον γαμπρό του καθώς και ότι τον είχε καταγγείλει για σεξουαλική κακοποίηση των εγγονιών του, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώθηκε από την έκθεση του παιδοψυχιάτρου.

Ακόμη ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε από τον ανακριτή γιατί είχε την καραμπίνα μαζί του και φέρεται να απάντησε πως είχε πάντα μαζί του το όπλο γιατί φοβόταν μην του την κλέψουν.

Η κατηγορούμενη από την πλευρά της σύζυγος του δράστη, η οποία επίσης προφυλακίστηκε φέρεται να ανέφερε στην απολογία της πως εκείνη και σύζυγος της δεν είχαν καλές σχέσεις τον γαμπρό τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η σύζυγος του 69χρονου διώχθηκε έπειτα από τις καταθέσεις των παιδιών του ζευγαριού που περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Σε αυτές αναφέρεται πως ενθάρρυνε τον άνδρα της να προβεί στην αποτρόπαια αυτή πράξη.

Δείτε φωτογραφίες από την προσαγωγή του ζευγαριού

agia_varvara_drastis__2_
agia_varvara_drastis__3_
agia_varvara_drastis__4_
agia_varvara_drastis__1_


Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στα Τέμπη: Νέα βίντεο ντοκουμέντα με τις κραυγές των εγκλωβισμένων - «Βοήθεια, είμαστε από κάτω!»

Υποβρύχιο Titan: Ο μυστηριώδης ήχος που άκουγαν οι διασώστες ενώ επιχειρούσαν για τον εντοπισμό των επιβατών

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Δικογραφία σε βάρος δύο αστυνομικών για τη fake διαταγή που αναστάτωσε την ΕΛΑΣ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης