Κύπρος: Δεν ανήκει στην Εκκλησία, λέει η Ιερά Σύνοδος για τον δήθεν «Αγιορείτη Γέροντα Σάββα Λαυριώτη»

Κύπρος: Δεν ανήκει στην Εκκλησία, λέει η Ιερά Σύνοδος για τον δήθεν «Αγιορείτη Γέροντα Σάββα Λαυριώτη»

Η Ιερά Σύνοδος της Κύπρου προειδοποιεί ότι η δράση του δήθεν μοναχού δεν είναι μόνο εκκλησιαστικά αλλά και εθνικά επικίνδυνη

kipros-monaxos
Με ανακοίνωση της, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου συνιστά την προσοχή των πιστών για τον δήθεν «Αγιορείτη Γέροντα Σάββα Λαυριώτη», πρώην μοναχό του Αγίου Όρους.

Ο εν λόγω ρασοφόρος, όπως αναφέρεται, περιοδεύει κηρύττοντας την ανυπακοή στην Εκκλησία ενώ τονίζεται ότι δεν ανήκει στην εκκλησία αφού ουδένα Ορθόδοξο Επίσκοπο μνημονεύει. Προειδοποιεί, δε, ότι η δράση του στην Κύπρο δεν είναι μόνο εκκλησιαστικά αλλά και εθνικά επικίνδυνη.

kipros-monaxos2
Ο δήθεν «Αγιορείτης Γέροντας Σάββας Λαυριώτης»


Κλείσιμο
Ο συγκεκριμένος μοναχός έχει δράση και στην Ελλάδα εμφανιζόμενος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σε μέσα ενημέρωσης, εκφράζοντας θέσεις που έχουν να κάνουν με την υποστήριξη της Ρωσίας, το αντιεμβολιαστικό κίνημα και θεωρίες συνωμοσίας οι οποίες καταδικάζονται από την επίσημη Εκκλησία. Υπήρξε μοναχός στο Άγιο Όρος, αλλά εκδιώχθηκε λόγω της συμπεριφοράς του.

kipros-iera-sinodos


Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Η Ιερά Σύνοδος της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Κύπρου εφιστά την προσοχή του χριστεπωνύμου πληρώματός της και το προτρέπει να αποφεύγει κάθε σχέση με τον δήθεν «Αγιορείτη Γέροντα Σάββα Λαυριώτη», πρώην μοναχό του Αγίου Όρους, ο οποίος έχει αποβληθεί από την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους όπου εμόναζε, καθ’ όσον είχε θέσει τον εαυτό του εκτός της Εκκλησίας, ερχόμενος σε αντίθεση με τον Καθηγούμενο της Μονής και με ολόκληρη την αδελφότητα. Μετά την αποπομπή του εξ Αγίου Όρους ο ως άνω εξακολουθεί να χρησιμοποιεί καταχρηστικά τον τίτλο του «Αγιορείτη» και «Λαυριώτη» μοναχού, και περιοδεύει κηρύττοντας την ανυπακοή στην Εκκλησία και την απομάκρυνση από αυτήν. Επισημαίνουμε πως ο εν λόγω ρασοφόρος ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΑΦΟΥ ΟΥΔΕΝΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙ, και η δράση του στην Κύπρο δεν είναι μόνο εκκλησιαστικά αλλά και εθνικά επικίνδυνη».

Ειδήσεις σήμερα:

«Θα τους σκοτώσω» φώναζε στην εταιρεία ο Αιγύπτιος - Αυτή είναι η καραμπίνα της τριπλής δολοφονίας στη ναυτιλιακή

Η ιστορία της οικογένειας Καρνέση: Η Ελευσίνα, οι δικαστικές διαμάχες και η απώλεια του 2011 που τάραξε τις ισορροπίες

Νίκος Γρυπάρης: Από «Caprice», «Sea Satin» και ακίνητα στη Μύκονο δεν του έμεινε τίποτα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης