Αυτοψία Κικίλια στα αντιπλημμυρικά έργα σε ρέμα στις Αχαρνές

Αυτοψία Κικίλια στα αντιπλημμυρικά έργα σε ρέμα στις Αχαρνές

«Όταν γίνονται αντιπλημμυρικά έργα, καθαρίζονται τα ρέματα και τα φερτά μειώνονται οι επιπτώσεις του οποιοδήποτε πλημμυρικού φαινομένου», είπε ο υπουργός 

kikilasnew
Σε ρέμα στις Αχαρνές βρέθηκε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας προκειμένου να επιθεωρήσει τα αντιπλημμυρικά έργα σε ρέμα στις Αχαρνές

Ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι «η μεγαλύτερη και βασικότερη ευθύνη μας είναι η πρόληψη. Το έχω εξηγήσει πολλές φορές και σε ότι έχει να κάνει με τα πλημμυρικά φαινόμενα είναι η διάνοιξη των ρεμάτων, ο καθαρισμός των ρεμάτων και τα αντιπλημμυρικά έργα. Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στο Δήμαρχο Μενιδίου- Αχαρνών τον κ Βρεττό γιατί εδώ πέρα έχει γίνει εξαιρετική δουλειά. Καταλαβαίνετε ότι όταν γίνονται αντιπλημμυρικά έργα, καθαρίζονται τα ρέματα και τα φερτά μειώνονται οι επιπτώσεις του οποιοδήποτε πλημμυρικού φαινομένου. Εξήγησα ότι το κλίμα μας είναι τέτοιο και η εποχή είναι τέτοια που πλημμυρικά φαινόμενα θα έχουμε, πρέπει να θωρακιστούμε και να οργανωθούμε έναντι αυτών, κ Δήμαρχε συγχαρητήρια θα ήθελα να παρακινήσω και τους συναδέλφους σας και όλους τους συναδέλφους και τους 2 βαθμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το κεντρικό κράτος ομοίως να προχωρήσουμε με αυτή τη λογική, είναι μια λογική η οποία προστατεύει τους πολίτες μας και αυτές είναι οι υποχρεώσεις μας και αυτός είναι ο προορισμός μας και πάλι συγχαρητήρια».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cwxh8vub3i3d)

Ο δήμαρχος Σπύρος Βρεττός είπε «Ευχαριστούμε πολύ κ. υπουργέ. Μετά την επιστολή που μας ο κ. Υπουργός κινηθήκαμε άμεσα και γρήγορα και σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Αττικής προσπαθήσαμε να καθαρίσουμε τα ρέματα της περιοχής μας όσο γίνεται γρηγορότερα. Συγκεκριμένα βρισκόμαστε στο ρέμα της Αγίας Παρασκευής που έχει τελικό αποδέκτη το ρέμα της Εσχατιάς και εδώ πέρα έχει πραγματικά γίνει μεγάλη προσπάθεια από τις υπηρεσίες του Δήμου και από τα μηχανήματα της Περιφέρειας να καθαρίσουμε όλο αυτό το κομμάτι, να κάνουμε κάποια έργα αντιστήριξης εδώ πιο πέρα σε κάποιες οικίες ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα και να κάνουμε και μια διάνοιξη εδώ πιο κάτω και να τοποθετήσουμε ουσιαστικά καινούργιους αγωγούς για να μπορέσει η ροή των νερών να είναι φυσιολογική και να μην υπάρχουν προβλήματα. Όπως είπε και ο υπουργός το σημαντικότερο από όλα είναι η πρόληψη και εμείς προσπαθούμε με τις δυνάμεις που έχουμε και με τη συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και με τον κ. Κικίλια να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και όσο πιο γρήγορα γίνεται για να προλάβουμε το χειμώνα που έρχεται».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου «πόσα κομμάτια ακόμα έχουμε που δεν έχουν καθαριστεί; Γιατί έχουμε αρκετά εδώ στη περιοχή», ο δήμαρχος απάντησε «Στη περιοχή μας έχουμε αρκετά ρέματα τα περισσότερα εξ αυτών έχουν καθαριστεί έχουμε περάσει σε πρώτη φάση, έχουμε κάνει καθαρισμούς , έχουν μείνει κάποια μικρά κομμάτια ακόμα τα οποία συνεχίζουμε και πρέπει πραγματικά με τη βοήθεια και με τις Περιφέρειας και με τα μηχανήματα της Περιφέρειας να το κάνουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα. Πιστεύω ότι σε λίγες μέρες θα είμαστε απολύτως έτοιμοι για να υποδεχτούμε το χειμώνα που έρχεται».

Ειδήσεις σήμερα:

Απολογείται η Βατίδου για το επεισόδιο στη Γλυφάδα - «Παραλίγο να μας σκοτώσει» λένε οι αναβάτες της μηχανής

Συναγερμός στη Ισλανδία για το ηφαίστειο Fagradalsfjal - Φόβοι για έκρηξη τις επόμενες ώρες

Η επόμενη ημέρα της διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ: Η έξοδος της «Ομπρέλας», η σειρά της Έφης και στο βάθος οι «προεδρικοί»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης