Προσωπικό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ συμμετείχε από 11 έως 15 Σεπτεμβρίου, στην άσκηση ελεύθερων σκοπευτών Sniper Workshop «Neptune-23» στην Πολωνία.
Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, στη δραστηριότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με δύο ζεύγη ελεύθερων σκοπευτών της ΔΕΠ, τα οποία διακρίθηκαν όσον αφορά στις επιδόσεις τους, μεταξύ των διαγωνιζόμενων από συνολικά 9 συμμετέχουσες χώρες.
Σκοπός του Sniper Workshop «Neptune-23» είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, καθώς και η επικαιροποίηση τακτικών, τεχνικών και χρήσης νέου εξοπλισμού των ελεύθερων σκοπευτών των συμμετεχουσών χωρών, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα για την προβολή του υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης και επαγγελματισμού του προσωπικού των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων της χώρας μας.
Οι διακρίσεις των Ελλήνων ελεύθερων σκοπευτών στην δραστηριότητα Sniper Workshop «Neptune-23», αποτελούν συνέχεια των επίσης υψηλών επιδόσεων τους στον διεθνή στρατιωτικό διαγωνισμό ελεύθερων σκοπευτών «European Best Sniper Team Competition 2022», κατά τον οποίο κατετάγησαν στην 1η και 4η θέση μεταξύ 36 ομάδων από 18 χώρες επισημαίνει το ΓΕΕΘΑ.
Κλείσιμο
Καταδεικνύεται, προστίθεται στην ανακοίνωση, κατ' αυτό τον τρόπο το εξαιρετικά υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο του προσωπικού των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων της χώρας μας, και προβάλλεται ταυτόχρονα η μαχητική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον καθώς και η ισχυρή αποτρεπτική τους ικανότητα.
Ο διακεκριμένος επιστήμονας φωτίζει τα κρυμμένα μυστικά του διαστήματος, εξηγεί γιατί είναι απίθανο να είμαστε μόνοι στο σύμπαν, θεωρεί ότι η εποίκηση του Αρη δεν είναι ένα βιώσιμο πρότζεκτ και επισημαίνει την αποστολή που έχουμε ως ανθρωπότητα στον πλανήτη Γη.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.